25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Αγωνιστικός ξεσηκωμός: Φορείς και συλλογικότητες των Χανίων καλούν στην απεργία της Πέμπτης 4 Φλεβάρη

Ημερομηνία:

Δεκάδες είναι τα καλέσματα από φορείς, κόμματα και συλλογικότητες του νομού Χανίων που καλούν σε συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 4 Φλεβάρη.

Και αυτή τη φορά στα Χανιά θα έχουμε δύο απεργιακές κινητοποιήσεις, μία από οργανώσεις που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην Πλατεία Νέων Καταστημάτων και μία δεύτερη από κόμματα, φορείς και συλλογικότητες του ν. Χανίων στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 11 το πρωί.

Παρακάτω παραθέτουμε τις ανακοινώσεις των φορέων, οργανωμένες ανάλογως σε ποια συγκέντρωση καλούν τους πολίτες να συμμετάσχουν.

Συγκέντρωση Πλατείας Δημοτικής Αγοράς

Apergia 3

Λαϊκή Ενότητα Χανίων

Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα Χανίων σημειώνει:

Οι προωθούμενες προτάσεις της Κυβέρνησης, που οδηγούν στην πλήρη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων, συναντούν την αποφασιστική αντίσταση ολόκληρου του Ελληνικού λαού.

Οι πρωτοφανείς σε μαζικότητα κινητοποιήσεις των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, οι μεγάλες κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου και τα μπλόκα σε όλη την χώρα, αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα όλων των κοινωνικών ομάδων ν’ αντισταθούν και να μην αφήσουν να περάσουν οι αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις, που θα οδηγήσουν τους συνταξιούχους σε πλήρη φτωχοποίηση, τους εργαζόμενους σε νέες μειώσεις των μισθών τους και τους ελεύθερους επαγγελματίες σε έξοδο από το επάγγελμά τους και σε ανεργία.

Η μεγάλη Γενική Απεργία στις 4 του Φλεβάρη θα είναι μια απεργία σταθμός, που θ’ αποδείξει στην Κυβέρνηση, στους συμμάχους της και στους δανειστές ότι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης δεν θα περάσει.

Το Νομαρχιακό Πολιτικό Συμβούλιο της Λαϊκής Ενότητας καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της ΛΑ.Ε., όλους τους εργαζόμενους, όλους τους Χανιώτες να πάρουν μαζικά μέρα στο συλλαλητήριο Καλεί όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά στο συλλαλητήριο

Η προωθούμενη κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των ΣυντάξεωνΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων

Στο κάλεσμά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χανίων αναφέρει:

"google ad"

Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα είχε απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, κόβει βάναυσα τις συντάξεις και ενοποιεί τους ασφαλισμένους στην εξαθλίωση. Τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι η αφετηρία της «διαπραγμάτευσης» με το κουαρτέτο. Αν είναι αυτή η «αφετηρία» της κυβέρνησης καταλαβαίνουμε πόσο χειρότερη θα είναι η κατάληξη…

Πρόκειται για βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» που συνεχίζει επάξια την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Βασική φιλοσοφία του νομοσχέδιου: Ο καθένας είναι «υπεύθυνος για την ασφάλισή του». Αν έχεις περάσει περιόδους στην ανεργία, την μαύρη και ελαστική εργασία, ας πρόσεχες! Ίσως  πάρεις κάποια στιγμή, στα βαθιά γεράματα, μία «σύνταξη» 300 ευρώ.

Το σχέδιο της κυβέρνησης θα οδηγήσει τους νέους-κυρίως- εργαζόμενους στη  μαύρη και αδήλωτη εργασία και θα ανοίξει διάπλατα τον δρόμο στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς στις σημερινές συνθήκες της μακρόχρονης ανεργίας και της ελαστικής εργασίας κανείς δεν θα προσδοκά να συμπληρώσει  40 χρόνια ασφάλισης για να πάρει μια κάποια σύνταξη!

* Από τα τρία μνημόνια και κάθε κυβέρνηση ή μηχανισμό που τα προωθεί

Παλεύουμε για ένα δημόσιο, αξιοπρεπές ασφαλιστικό σύστημα:

1. Να ηττηθεί η αντιδραστική ασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των αστικών μνημονιακών κομμάτων και των ΕΕ-ΕΚΤ-ΕΜΣ-ΔΝΤ. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι και τα μνημόνια.

2.  Η ασφάλιση είναι δικαίωμα, δεν είναι εμπόρευμα. Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες, με δικαίωμα πρόσβασης σε όλους χωρίς προϋπόθεσες.

3. Κατώτερη σύνταξη ίση με το βασικό μισθό.  Ανατροπή όλων των περικοπών από το 2009 και μετά σε μισθούς και συντάξεις. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.

4.  Σύνταξη στα 60 για τους άνδρες (55 για τις γυναίκες), ή στα 30 χρόνια εργασίας. Σύνταξη στα 55 (50 για τις γυναίκες)  για τα βαρέα και ανθυγιεινά. Μόνο με την μείωση των ορίων συνταξιοδότησης  μπορεί να υπάρξει άμεση μεγάλη άμεση μείωση της ανεργίας.

5. Πλήρης ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη για κάθε άνεργο, ή εργαζόμενο με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης. Κατάργηση όλων των μορφών ευέλικτης και ελαστικής εργασίας.

6. Το κόστος της ασφάλισης να βαρύνει τους εργοδότες και το κράτος τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ανέργους. Κατάργηση της εργατικής ασφαλιστικής εισφοράς. Άμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο Υγείας.

7. Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος.

8. Προστασία των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών. Όχι στα μέτρα εξόντωσής τους.

9. Νομιμοποίηση και ίσα ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα για τους μετανάστες.

10. Ενιοποίηση των δικαιωμάτων όλων προς τα πάνω! Όχι στην διάλυση / κατάργηση των ασφαλιστικών ταμείων για την εξαθλίωση όλων μας!

11. Όχι στην τραπεζική / επιχειρηματική κλεψιά των αποθεματικών. Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».

Ο αγώνας για ένα αξιοπρεπές ασφαλιστικό σύστημα συνδέεται άρρηκτα με μια συνολική πολιτική σύγκρουσης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΔΝΤ. Η εμπειρία του δημοψηφίσματος έδειξε ότι μέσα στο κλουβί της ευρωζώνης και της ΕΕ δεν μπορεί να καταργηθεί το μνημόνιο. Γι’ αυτό απαιτείται:

· Απαλλαγή από τη μηχανή του «δημόσιου» χρέους, που καταβροχθίζει τον πλούτο που παράγουμε και τα αποθεματικά των ταμείων. Παύση πληρωμών-μονομερής πλήρη διαγραφή του χρέους.

· Ρήξη και έξοδος από την ευρωζώνη και την ΕΕ.

· Ρήξη με τις απαιτήσεις των εργοδοτών και των «επενδυτών» που επιδιώκουν την ουσιαστικά ανασφάλιστη εργασία, για να αυξάνουν τα κέρδη τους.

· Εργατικός έλεγχος στις τράπεζες και στις επιχειρήσεις που μπορεί να εξασφαλίσει ότι εργοδότες και κράτος πληρώνουν τις εισφορές τους και δεν ρημάζουν τον ιδρώτα μας και τα ταμεία μας.

Μπορούμε να νικήσουμε! Να έχει και ο Τσίπρας την τύχη του Γιαννίτση και των πολιτικών του φίλων!

Ιατρικός Σύλλογος Χανίων

Ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν δυναμικά στην πανελλαδική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου με σκοπό την απόσυρση του ασφαλιστικού.

ΕΛΜΕ Χανίων

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Χανίων αναφέρει:

Καλούμε τους συναδέλφους σε καθολική συμμετοχή, για να μπορούμε να ελπίζουμε ότι εμείς και οι μαθητές μας θα συνεχίσουμε να έχουμε το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή σύνταξη.

Καλούμε σε αποφασιστική κλιμάκωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, για να μη φτάσει καν στη βουλή το αντί-ασφαλιστικό τερατούργημα! Είναι ένα σκληρό αντιασφαλιστικό σχέδιο, που χτυπά όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τη νεολαία και το λαό, που αλλάζει ριζικά το χάρτη της κοινωνικής ασφάλισης μετατρέποντας τη σε προνοιακό επίδομα.

Η ΕΛΜΕ Χανίων θα έχει δυναμική παρουσία μαζί με τα άλλα πρωτοβάθμια σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, τα συντονιστικά εργαζόμενων και κλάδων, συλλογικότητες του κινήματος, φοιτητικούς και αγροτικούς συλλόγους  στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και στη συγκέντρωση Πέμπτη 4/2, 11:00 Πλατεία Αγοράς.

ΣΑΔΧ

Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία στις 4 του Φλεβάρη.

Αναφέρει σε σχετικό κείμενο:

Είμαστε και εμείς κομμάτι της κοινωνίας που δεινοπαθεί από τα μέτρα λιτότητας,τις επιπτώσεις των οποίων διαπιστώνουμε τόσο στους ασφαλισμένους όσο και στο επάγγελμά μας.

Η πρόταση νόμου για το νέο ασφαλιστικό ουσιαστικά δημεύει το εισόδημά μας, υποχρεώνοντάς μας να πληρώνουμε τη μερίδα του λέοντος σε φόρους και εισφορές.

Είναι γνωστό ότι δεν μπορούμε να κρύψουμε το πραγματικό μας εισόδημα, δεδομένου ότι αυτό δηλώνεται από τις εταιρείες στην εφορία. Η λογική του πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι πρέπει να σταματήσει από πλευράς κυβέρνησης. Αντί να πέφτει ο πέλεκυς των εισφορών-φόρων επί δικαίων και αδίκων, να βρεθούν τρόποι περιορισμού της φοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας.

Καλούμε τους συναδέλφους των Χανίων να κλείσουν τα γραφεία τους το πρωί της Πέμπτης και να διαδηλώσουν με το προεδρείο του συλλόγου στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων στις 11:00 το πρωί.

ΟΕΒΕΝΧ

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Χανίων:

Η OEBENX καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να κλείσουν τα καταστήματα, τις βιοτεχνίες και τις επιχειρήσεις τους στις 4 Φεβρουαρίου και να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν στα Χανιά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Η πρόταση της κυβέρνησης με τις ρυθμίσεις που εμπεριέχει δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καθώς οδηγεί στην εξαθλίωση τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες χωρίς ταυτόχρονα να λύνει το ασφαλιστικό και το θέμα της βιωσιμότητας του.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ, Η ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8/2/2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Κλείνουμε στις 4 του μήνα για να μην κλείσουμε για πάντα

ΟΙ Σύλλογοι που θα συμμετέχουν στην απεργία είναι:

Σύλλογος Αδειούχων Ψυκτικών
Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών
Σωματείο Λογιστών Φοροτεχνικών
Σωματείο Μεταλλοκατασκευαστών
Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί
Αδελφότης Κουρέων Κομμωτών
Σύλλογος κεντρικών και Συνοικιακών Παντοπωλών
Σύλλογος Μηχανικών Αυτοκινήτων
Σύλλογος Κρεοπωλών
Σωματείο Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων
Σύνδεσμος Θερμουδραυλικών
Σωματείο Επιπλοξυλουργών

Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σε σχετική ανακοίνωση ο σύλλογος εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση αναφέρει:

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχουν προγραμματίσει όλα τα Συνδικάτα για την ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό Νομοσχέδιο «λαιμητόμο» της Κοινωνικής Ασφάλισης που προωθεί η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.

Η 24ωρη Πανελλαδική απεργία αποτελεί την αρχή των κινητοποιήσεων κατά της ασφαλιστικής «απορρύθμισης» που θέλει να επιβάλει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. και η οποία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τη νέα κατακρεούργηση των συντάξεων, ιδιαίτερα όσων θα συνταξιοδοτηθούν από 1ης Ιανουαρίου 2016 και την αλλαγή του ασφαλιστικού συστήματος από Κοινωνικό αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό με βασική-ανταποδοτική σύνταξη φιλοδώρημα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. προσπαθεί μάλιστα να παρουσιάσει το αντιλαϊκό ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που φέρνει νέα λεηλασία στις συντάξεις, καταργεί τον όποιο Κοινωνικό χαρακτήρα και ανοίγει την πόρτα στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες ως «διάσωση» των εργαζομένων-ασφαλισμένων. Τους απαντάμε δεν θέλουμε άλλο… σώσιμο. Αρκετά μας «έσωσαν» οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και αυτή με το μνημόνιο 3 που υλοποιεί.

Κι ενώ δε η ασφαλιστική λαίλαπα της συγκυβέρνησης ξεσηκώνει όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται βάναυσα, οι δανειστές δεν έχουν θέσει τις δικές τους αξιώσεις, οι οποίες αναμένονται ακόμη πιο σκληρές. Έχουν δώσει ήδη κάποια δείγματα του τι ακριβώς θέλουν να κάνουν: Να διαλύσουν την Κοινωνική Ασφάλιση και να προσφέρουν για συντάξεις ένα επίδομα πείνας.

Δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. ενώνοντας τις φωνές μας μαζί με αυτές των άλλων θιγόμενων κοινωνικών ομάδων. Η επιτυχία της Πανελλαδικής Απεργίας της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016 είναι η αρχή των αγώνων για την ανατροπή των σχεδίων συγκυβέρνησης και δανειστών να ισοπεδώσουν την Κοινωνική Ασφάλιση.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ καλεί τα μέλη του σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 2 Φεβρουαρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία της Αγοράς στις 10.30 το πρωί.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρει:

Η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε πλήρη συμπόρευση με τα συμφέροντα κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ φέρνει ένα αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που πλήττει τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους συνταξιούχους. Ταυτόχρονα οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία έχουν κατακρεουργηθεί, από 23 δισ. ευρώ το 2009, σε 8,4 δισ. ευρώ το 2015, αντιπροσωπεύοντας μόλις το 4,3% του ΑΕΠ. Με τη νομιμοποίηση των προηγούμενων αντιασφαλιστικών νόμων, την επέκταση  της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια ή 62, με 40 χρόνια δουλειάς, της αύξησης των εισφορών υγείας στους ήδη συνταξιούχους, καθώς και τις περικοπές κατά 1,8 δις από τον προϋπολογισμό,  προτείνεται επιπλέον να εφαρμοστούν από το 2016:

•   Κατάργηση όλων των Εθνικών Συστημάτων (ασφάλισης, πρόνοιας και υγείας) και ενοποίησή τους σε ένα φορέα με κορμό το ΙΚΑ (ΕΦΚΑ). Στο όνομα της εφαρμογής ενιαίων κανόνων για όλους τους ασφαλισμένους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, επιχειρείται η εξίσωση-ισοπέδωση όλων των παροχών σε χαμηλότερα επίπεδα (παροχές υγείας, εφάπαξ).

•   Μεγάλες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, τόσο των νέων όσο και των ήδη συνταξιούχων, αφού αυτές επαναϋπολογίζονται. Οι νέες συντάξεις θα υπολογίζονται ως άθροισμα της εθνικής σύνταξης (384 ευρώ, 67 χρονών, 40 χρόνια εντός χώρας) και της ανταποδοτικής σύνταξης, από τις ασφαλιστικές εισφορές. Αυτή θα υπολογίζεται πλέον, με μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης, ενός μειωμένου συντάξιμου μισθού, αφού αυτός θα προκύπτει από το σύνολο του ασφαλιστικού βίου, με διαγραφή (!) του τελευταίου έτους. Αυτό σημαίνει μειώσεις πάνω από 25% σε εργαζόμενους που έχουν ασφαλιστικό βίο 30 – 33 χρόνια και ψίχουλα για τη νέα γενιά των ανέργων και ελαστικά εργαζόμενων. Το ποσό της μείωσης των σημερινών συντάξεων, θα δίνεται ως προσωπική διαφορά, μέχρι το 2018 και μετά θα παύει σταδιακά να υπάρχει.

•   Δραστικές μειώσεις μέχρι και σταδιακή εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων, αφού θα εξαρτάται η παροχή τους από τα δημογραφικά δεδομένα (όσο περισσότεροι δικαιούχοι, τόσο μικρότερο το ποσό), τη μετονομασμένη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και θα υπολογίζεται με ποσοστό αναπλήρωσης 0,45% των συντάξιμων αποδοχών για κάθε χρόνο ασφάλισης. Αυτό σημαίνει ότι για να φτάσει κάποιος το προηγούμενο ποσοστό αναπλήρωσης που ήταν 20%, δεδομένου ότι ο συντάξιμος μισθός είναι χαμηλότερος, πρέπει να δουλεύει πάνω από 45 χρόνια! Ταυτόχρονα, αυξάνεται το ποσό της μηνιαίας εισφοράς για την επικουρική ασφάλιση σε 3,5% για τους ασφαλισμένους και 4% για τους εργοδότες (από 3% και 3% αντίστοιχα).

•   Καμιά μέριμνα κοινωνικού πόρου ή άλλης ενίσχυσης από το κράτος, για το Μετοχικό Ταμείο, που εγκαταλείπεται στην πολιτική της συνεχούς μείωσης των μερισμάτων που δίνει, μέχρι την οριστική του κατάρρευση ή την ισοδύναμη αντικατάστασή του με επαγγελματικό ταμείο αν γίνει αποδεκτή η σχετική πρόταση της «επιτροπής τεχνοκρατών» Κι ακόμη:

•   Χαμηλότερα εισοδηματικά κριτήρια για το ΕΚΑΣ, με αποτέλεσμα να το χάνουν αρχικά 70.000 δικαιούχοι, μέχρι την οριστική του κατάργηση το 2019.

•   Αυξήσεις σε τρεις δόσεις στις εισφορές των αγροτών που θα πάνε από το 7% στο 20%, μέχρι το 2019 και υπολογισμόςεισφορών επί του εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

•   Τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο Ασφαλιστικό δεν θα εξαντληθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά θα παίρνονται κι άλλα, αν απαιτείται από τους δημοσιονομικούς στόχους.

Τα ίδια μέτρα ψήφιζε και η  «αντιπολίτευση» όταν ήταν κυβέρνηση. Τα ίδια ψέματα λένε στο λαό. Ότι θα βγούμε από τα μνημόνια εφαρμόζοντάς τα! Ότι κόβουμε τις συντάξεις των επόμενων γενιών για να τις σώσουμε! Ότι απολύουμε για να έρθουν δουλειές! Ότι οι κοινοί κανόνες φτώχειας και ισοπέδωσης των δικαιωμάτων μας είναι ισότητα και δικαιοσύνη! Ότι αυτή η χρονιά θα είναι η τελευταία των «θυσιών». Απέναντι στη συναίνεσή τους για την καταστροφή μας απαντάμε με μαζικό, λαϊκό ξεσηκωμό.  Δεν διεκδικούμε  δικαιοσύνη στην εξαθλίωση ούτε ισότητα προς τα κάτω. Απαιτούμε να πάρουμε πίσω όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας. Τον κλεμμένο πλούτο που παράγουμε!

Παλεύουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα για όλους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις σε μισθούς και  συντάξεις για να ζούμε αξιοπρεπώς. Με δωρεάν κάλυψη υγείας, περίθαλψη για όλους. Πρόνοια και παροχές με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας. Όχι σύνταξη στα βαθιά γεράματα, όχι στη διάλυση της επικουρικής ασφάλισης, του μετοχικού και τη μείωση του εφάπαξ. Πλήρης ασφάλιση για τους ελαστικά εργαζόμενους και τους ανέργους.

Καλούμε τα μέλη μας, την εκπαιδευτική κοινότητα ,τους εργαζόμενους , τους ανέργους , τους συνταξιούχους , σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία της Αγοράς..

Συγκέντρωση Πλατείας Νέων Καταστημάτων

apergia 4

ΠΑΜΕ Χανίων

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ σημειώνει:

Εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες!

4 ΦΛΕΒΑΡΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Με τους αγώνες μας, τη συμμαχία μας, το δίκιο μας! Με μια φωνή, σαν μια γροθιά όλος ο εργαζόμενος λαός απαιτούμε:

· Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, να μην τολμήσετε να το φέρετε στη Βουλή!

· Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που καταλήστευσαν τα ταμεία, που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, φέρνουν την ανεργία, ευθύνονται για την κρίση! Με τα μονοπώλια ή με το λαό! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

· Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!

· Δουλειά με δικαιώματα, ασφάλιση και αυξήσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, συλλογικές συμβάσεις, δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για μας και τα παιδιά μας! Δούλοι του 21ου δεν θα γίνουμε!

4 ΦΛΕΒΑΡΗ! Όλοι μαζί στήνουμε το μεγάλο εργατικό λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων!

Μαζί με τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τους άνεργους, τις γυναίκες, παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας!

Αρκετά με τα ψέματα και τις απάτες τους! Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί!

Κανένας εργαζόμενος να μην πέσει στην παγίδα που στήνουν μαζί κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο και οι πληρωμένοι προπαγανδιστές τους!

Κανένας δεν πρέπει να ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ούτε των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την Ε.Ε. Όλοι μαζί τα ψήφισαν, όλοι μαζί τα στήριξαν γιατί έχουν σαν προτεραιότητα τα συμφέροντα της καπιταλιστικής εργοδοσίας. Οι αντιπολιτευτικές τους κορώνες είναι για να ξεγελάσουν ώστε πιο αποτελεσματικά να οδηγήσουν το λαό στο συμβιβασμό, στη μοιρολατρία, στην αποδοχή της σφαγής του.

Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, δεν εξαιρεί κανένα κλάδο!

Δε διορθώνεται! Δεν παίρνει τροποποιήσεις! Δε βελτιώνεται! Μόνο ανατρέπεται!

Όσοι μιλούν για βελτιώσεις με δήθεν διαλόγους παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης!

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα από τα παιχνίδια του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού σε κάθε κλάδο, από τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε όλους τους προηγούμενους κοινωνικούς διαλόγους και τα επώδυνα αποτελέσματα για τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας! Δε θέλουν αγώνες μαζικούς, αποφασιστικούς και σύγκρουση με τη μεγαλοεργοδοσία!

Να μην επιτρέψουμε να υπονομεύσουν τον αγώνα μας!

Το σχέδιο νόμου έχει τη στήριξη του ΣΕΒ, των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων, της Ε.Ε. Για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους, έχουν στο πλευρό τους την ηγεσία στη ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων!

Η δική μας απαίτηση είναι ο νόμος λαιμητόμος να μείνει στα χαρτιά! Καμία στήριξη στην κυβέρνηση! Καμία αποδοχή της βάρβαρης και αντιλαϊκής ΕΕ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήρθε να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι! Και νόμιζε πως θα το έκανε δια περιπάτου! Με όπλο το ψέμα και την εξαπάτηση!

Η ακούραστη δράση των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι απεργίες και τα συλλαλητήρια, οι καταλήψεις, οι καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από τα υπουργεία, τα μπλόκα των αγωνιζόμενων αγροτών γέννησαν την πραγματική ελπίδα και φανέρωσαν τη μεγάλη δύναμη του λαού!

Φανέρωσαν και τον πραγματικό φόβο κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας που είναι η άνοδος του εργατικού λαϊκού κινήματος και η συμμαχία του λαού με στόχους ενάντια στην στρατηγική των μονοπωλίων.

Εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες

Το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε όλο τον εργαζόμενο λαό με σιγουριά και τονίζει:

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Μπορούμε να νικήσουμε!

Από τη συμμετοχή μας στην απεργία, στη διαδήλωση, από τη στάση μας θα κριθεί το αποτέλεσμα! Η απεργία στις 4 Φλεβάρη μπορεί να γίνει μεγάλη παρακαταθήκη για την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος, την κοινωνική συμμαχία, να ανοίξει νέους δρόμους στην πάλη του λαού. Όλοι έχουμε ευθύνη για την επιτυχία της και την κλιμάκωση του αγώνα. Όλοι θα κριθούμε από τις μελλοντικές γενιές για τη στάση μας σε τέτοιες στιγμές!

Κανένας και καμιά στη δουλειά, στο χωράφι, στο σχολείο, στο γραφείο! Χωρίς χάσιμο χρόνου κάθε μέρα κάθε ώρα να νιώθουν την καυτή ανάσα της λαϊκής κινητοποίησης! Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!

Με την κοινωνική συμμαχία μπορούμε να βάλουμε μεγάλα εμπόδια στην πορεία να ανατρέψουμε αντιλαϊκούς νόμους, μνημόνια και αφεντικά!

Με μια φωνή διαδηλώνουμε: Δε θα ριζώσει για εμάς η ανέχεια, η ζωή με τα ελάχιστα, οι άθλιοι μισθοί των 400 ευρώ, οι άθλιες συντάξεις, καχεκτικές και υποβαθμισμένες παροχές υγείας και πρόνοιας, η δουλειά ως τα βαθιά γεράματα!

4 Φλεβάρη Όλοι στην Απεργία! Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση!

10:00 πμ στην πλατεία Νέων καταστημάτων

Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων στο κάλεσμά του σημειώνει:

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο –έκτρωμα  που παρουσιάζει η συγκυβέρνηση Σύριζα –Ανελ  αποτελεί ταφόπλακα για τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, αφού ουσιαστικά  την μετατρέπει σε ατομική ασφάλιση .

Έρχεται να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό που εμπεριεχόταν στις κατευθύνσεις  της Ε.Ε  και όλες οι κυβερνήσεις υλοποιούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των προηγούμενων νόμων που  έκαναν τα πάντα για την κατεδάφιση του όποιου δημοσίου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Τα μέτρα που σήμερα υλοποιούνται αλλά και όσα σχεδιάζονται πλήττουν όλα τα λαϊκά στρώματα ( εργαζόμενους, μικρούς εμπόρους ,συνταξιούχους ,φτωχούς αγρότες, νεολαία).

Φορτώνει στις πλάτες μας το αναφαίρετο δικαίωμα  της πρόσβασης σε αξιοπρεπείς παροχές υγείας, πρόνοιας, συνταξιοδότησης απαλλάσσοντας το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο από μια κατάκτηση που επιβλήθηκε με σκληρούς αγώνες του λαού μας.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο –έκτρωμα που έρχεται ,ούτε διορθώνεται ούτε βελτιώνεται πρέπει να αποσυρθεί , να μην κατατεθεί στην βουλή.

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται άξια στη βρώμικη δουλειά αφού αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας αυτές τις κατευθύνσεις που αποτελούσαν ταυτόχρονα και πάγιο αίτημα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία ότι δήθεν νοιάζεται για το καλό των αδυνάτων, ότι παλεύει να σώσει τα ασφαλιστικά ταμεία. Την ίδια  ώρα που φορτώνει στις πλάτες μας τα βάρη της κρίσης χωρίς να λέει κουβέντα για τα κλεμμένα αποθεματικά που πήγαν προίκα στο μεγάλο κεφάλαιο για την  μεγαλύτερη κερδοφορία του .Την ιδια ώρα που δεν λέει κουβέντα για τις φοροαπαλλαγές και τα χρέη των μεγαλοεπιχειρηματιών που έφεραν τα ταμεία ως εδώ .

Το νομοσχέδιο  μας ζητά να καταβάλουμε το 20% από το εισόδημα μας που   έρχεται να προστεθεί στην άγρια φορολογία του 26% από το πρώτο ευρώ ,την προκαταβολή φόρου στο 100% ,το  τέλος επιτηδεύματος ,τον ΕΝΦΙΑ κ.α.

Συνάδελφοι –σες

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ κλείνουμε τα μαγαζιά μας, κατεβάζουμε ρολά,

Ανταμώνουμε με τους εργαζόμενους ,τους φτωχούς αγρότες ,τους συνταξιούχους την νεολαία και απαιτούμε την άμεση απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου δεν πρέπει να πουληθεί ούτε καρφίτσα να μην ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ στην αγορά ,να μην αγοραστεί  τίποτα.

Ενώνουμε την φωνή μας και σμίγουμε την δύναμη μας με αυτούς που με συνέπεια αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα δεν ξεγελιούνται από ψεύτικα συνθήματα και εύκολες λύσεις.

Μαζί  σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αγρότες να παλέψουμε ο πλούτος που παράγεται σε αυτή την κοινωνία να καρπώνεται από αυτούς που τον παράγουν. Να αλλάξει χέρια αυτή η βάρβαρη εξουσία των μονοπωλίων .Να γίνουμε εμείς οι πολλοί αφέντες και κυρίαρχοι στον τόπο μας.

Η κοινωνική ασφάλιση δεν μπορεί να είναι λογιστικό πρόβλημα ούτε μπορεί να χωρέσει σε λογικές έχεις χρήματα μπορείς να ζήσεις δεν έχεις  χρήματα πέθανες στο δρόμο.

Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι κόστος. Είναι δικαίωμα.

Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη και την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την κατεδάφιση που θα έχει βαριές συνέπειες σ’ εμάς και τις οικογένειές μας. Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα πρέπει να πάρει μαζική και δυναμική απάντηση. Κανένας αμέτοχος στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Διεκδικούμε

– Απόσυρση του νέου αντιασφαλιστικού τερατουργήματος

– Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων .Αναπλήρωση των απωλειών των     προηγούμενων χρόνων .Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης .

– Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων  κυβερνήσεων.

– Κρατική χρηματοδότηση στα 2/3των εξόδων του ταμείου.

– Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στο προηγούμενο καθεστώς με προοπτική  την παραπέρα μείωση τους.

– Συνταξιοδότηση όλων των ασφαλισμένων που συμπληρώνουν συντάξιμη ηλικία ,με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους .

– Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%,χωρις απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

– Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του ΟΑΕΕ, για κέρδη άνω των 20.000 .

– Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ. Κεφαλαιοποίηση των χρεών ,χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση ,με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

– Κατάργηση του νόμου που μας επιβάλλει την εξοντωτική φορολογία 26% από το πρώτο  ευρώ και αναδρομική διαγραφή των νόμων που επιβλήθηκαν.

– Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.

– 20.000 ευρώ αφορολόγητο όριο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος

– Δημόσια και δωρεάν υγειονομική περίθαλψη και πρόνοια για όλους .

Συνάδελφοι –σες

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην γενική Απεργία.

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στα Νέα καταστήματα (Πλατεία 1866)  στις 10:00 π.μ.

4 ΦΛΕΒΑΡΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Ιατρικοί Επισκέπτες Δυτικής Κρήτης

Ο σύλλογος Ιατρικών Επισκεπτών Δυτικής Κρήτης αναφέρει:

Το Δ.Σ. των Ιατρικών επισκεπτών δυτικής Κρήτης καλεί τα μελή του αλλά και όλους του εργαζόμενους στην Πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη

Αρκετά με τα ψέματα και τις απάτες τους! Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί! Κανένας εργαζόμενος να μην πέσει στην παγίδα που μας στήνουν όλοι μαζί κυβέρνηση, μονοπώλια , αλλά και όλοι αυτοί που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, δεν εξαιρεί κανένα κλάδο! Εργαζόμενους , αγρότες, συνταξιούχους , ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενους , γυναίκες, νέους , άνεργους

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Μπορούμε να νικήσουμε!

Από τη συμμετοχή μας στην απεργία και τον αγώνα θα κριθεί το αποτέλεσμα! Η απεργία μπορεί να εμποδίσει τα σχεδία τους για το ασφαλιστικό , Μπορεί επιτέλους να μπει φρένο στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και ο λαός . Όλοι έχουμε ευθύνη για την επιτυχία της και την κλιμάκωση του αγώνα. Όλοι θα κριθούμε από τις μελλοντικές γενιές για τη στάση μας σε τέτοιες στιγμές! Μαζί με τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τους άνεργους, τις γυναίκες, παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας!

Με μια φωνή όλος ο εργαζόμενος λαός απαιτούμε:

Πάρτε πίσω το αντιασφαλιστικό νόμο μην τολμήσετε να το φέρετε στη Βουλή!

Να πληρώσει το κράτος η ΕΕ και η μεγαλοεργοδοσία που καταλήστευσαν τα ταμεία και συνεχίζουν να τσακίζουν τους μισθούς και την Κοινωνική ασφάλιση

Όλοι στη πλατεία N. Kκαταστημάτων ΠΕΜΠΤΗ 4 του ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10:30

ΕΣΥΝ

Το Παράρτημα Χανίων του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών αναφέρει:

Το Παράρτημα Χανίων του ΕΣΥΝ συμμετέχει στον αγώνα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, των πολιτών όλης της χώρας, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα νέα μέτρα για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Τα μέτρα μάς αφορούν όλους. Οι μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, η ανεργία, η πλήρης κατεδάφιση του Ασφαλιστικού συστήματος, η δραματική συρρίκνωση των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας δημιουργούν ένα περιβάλλον σοβαρότατης κρίσης, στο οποίο τα περιθώρια αντοχής των Ελλήνων πολιτών εξαντλούνται.

Κάτω από το δυσβάστακτο βάρος της οικονομικής ανέχειας που απειλεί ακόμη και την επιβίωση πολλών συμπολιτών μας και των οικογενειών τους, αυξάνονται τα ψυχικά και τα ψυχοσωματικά νοσήματα, οι αυτοκτονίες, ενώ όλο και πιο πολλά άτομα που αισθάνονται πως ζουν χωρίς ελπίδα, οδηγούνται στο περιθώριο και καταφεύγουν στα ναρκωτικά. Τα στοιχεία δείχνουν ότι, σε περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, αυξάνουν οι εξαρτήσεις όλων των ειδών (από το διαδίκτυο, το τζόγο κ.λ.π.), αυξάνει η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών νόμιμων και παράνομων, η χρήση αρχίζει σε όλο και πιο μικρή ηλικία και στην αγορά διαδίδονται τα φθηνά «ναρκωτικά της κρίσης» που είναι πολύ τοξικά και καταστροφικά για τον οργανισμό.

Όλοι έχουμε δικαίωμα να ζούμε με αξιοπρέπεια. Έχουμε δικαίωμα στη ζωή και στη δουλειά, στην κοινωνική ασφάλιση. Διεκδικούμε να σταματήσει αυτή η καταστροφική πορεία στην οποία επιχειρεί να μας εγκλωβίσει η πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ, που μαζί με την Κυβέρνηση σχεδιάζουν την απόλυτη εξαθλίωσή μας.

Φθάνει πια! Όλοι μαζί να πούμε ΟΧΙ στον κατήφορο!

Υπάρχει ελπίδα! Να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις που έχουμε. Να οργανώσουμε τον αγώνα μαζί με τους συμπολίτες μας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα.

Να συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία τη Πέμπτη 4 Φλεβάρη και στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ στην Πλατεία 1866 (Νέα Καταστήματα), στις 10πμ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ