23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024
Array

Αγωνιστικό κάλεσμα του Ε.Κ. ΧΑΝΙΩΝ και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ για συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης

Ημερομηνία:

Το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Χανίων, καλούν όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπιχειρηματίες, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν στην 24ωρη Γενική απεργία την Τετάρτη 11 Μαΐου, δίνοντας καθολικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 10.00 το πρωί.

Δεν θα αφήσουμε να συνεχιστεί η περαιτέρω εξαθλίωση των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των οικογενειών μας και των παιδιών μας.

Το μέλλον μας δεν είναι η ανεργία , η φτώχεια , η εξαθλίωση, όσο και αν αυτά σχεδιάζονται από την Τρόικα και νομοθετούνται από την κυβέρνηση του μνημονίου εις βάρος μας.

Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση, σε κανένα μνημόνιο και σε καμία τρόικα που ήρθε ή την έφεραν στην χώρα μας σαν δύναμη κατοχής, να επιβάλει φόρο υποτέλειας στον λαό μας, στους μισθωτούς, στα παιδιά μας, στους συνταξιούχους (στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα) με σκοπό να εξασφαλίσουν και να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι αγορές, οι τραπεζίτες, το μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, σε όλους αυτούς που έπαιξαν ανέντιμα παιχνίδια σε βάρος μας και σε βάρος της οικονομίας της χώρας μας, λέμε φτάνει πια!!!

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να κλιμακώσουμε την αντίσταση μας και τον αγώνα μας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Αγωνιζόμαστε για να προστατεύσουμε το εισόδημα μας, το βιοτικό μας επίπεδο και το κοινωνικό κράτος ώστε να διασφαλίσουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον και ένα δικαιότερο κόσμο.

Απαιτούμε:

Ανάπτυξη , δουλειά για όλους, ΣΣΕ, αυξήσεις μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων.

Όχι στο ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας και των επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας.

Την λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων για την ανάπτυξη και την απασχόληση ,ενίσχυση του επιδόματος ανεργίας και επέκταση του χρόνου καταβολής του. Να μπει οριστικό τέλος στις ελαστικές μορφές απασχόλησης, στην μερική και στην εκ περιτροπής εργασία, στην καταστρατήγηση των ΣΣΕ.

Την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης σε όλους με προτεραιότητα τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Πάταξη της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής με ενίσχυση σε προσωπικό των ελεγκτικών μηχανισμών ΣΕΠΕ – ΥΠΕΑ κλπ.

Διατήρηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Προστασία και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

"google ad"

Ο Αγώνας των εργαζομένων αποτελεί την μόνη ελπίδα για την απόκρουση και ακύρωση αυτών των πολιτικών και για μια άλλη πορεία της χώρας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΙς 10.00 ΤΟ ΠΡΩΙ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...