14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αγώνας Ορειβατικού Σκι ‘Pierra Creta 2015’

Ημερομηνία:

Ο αγώνας ορειβατικού Σκι ‘Pierra Creta’ είναι ένας αγώνας, στα βουνά της Κρήτης, ο οποίος διοργανώθηκε πέρυσι για πρώτη φορά με ιδιαίτερη επιτυχία και κέρδισε όλους όσους συμμετεί-χαν είτε ως αθλητές, είτε ως συνοδοί, εθελοντές ή επισκέπτες.

Εφέτος θα διεξαχθεί και πά-λι στον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη, στην τοποθεσία Λάκκος Μυγερού, κοντά στο φιλόξενο χωριό των Λιβαδίων, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015. Ο αγώνας πέρυσι ήταν ατομικός, με 80 περίπου συμμετοχές από την Ελλάδα, αλλά και από Γαλλία, Σουηδία, Γερμανία, από φέτος όμως ο αγώνας θα ακολουθεί τη διεθνή πρακτική και οι αγωνιζόμενοι θα τρέχουν σε ομάδες (2 μέχρι 5 μέλη η ομάδα).

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου και είναι υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης, περιλαμβάνεται δε στο επίσημο καλεντάρι αγώνων και εκδηλώσεων ορειβατικού σκι της Ομοσπονδίας μας. Η επιτυχία που είχε πέρυσι ήταν πολύ μεγά-λη, ωθώντας τον Ε.Ο.Σ. Ηρακλείου και τον στενό πυρήνα των ανθρώπων που ασχολούνται με την διοργάνωση αυτή, να επαναλάβουν το εγχείρημα με ακόμα μεγαλύτερες προσδοκίες.

Ήδη η χρονιά φέτος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Το χιόνι στον Ψηλορείτη (αλλά και στα Λευκά Όρη και στην Δίκτη) είναι πολύ – έχουν περισσότερο χιόνι από πολλά άλλα βουνά της Ελλάδας – ενώ το 3ήμερο 20-22 Ιανουαρίου 2015, έγινε πράξη η υπόσχεση που είχαν δώ-σει πέρυσι οι διοργανωτές, στους ανθρώπους των χωριών της ρίζας του βουνού, που βοήθη-σαν, για να επιτύχει ο πρώτος αγώνας: διοργάνωσαν το 1ο Pierra Creta Junior Ski Camp, για τα παιδιά των χωριών Λιβάδια, Ζωνιανά και Ανώγεια. Τριάντα παιδιά από τα χωριά αυτά, παρακο-λούθησαν δωρεάν μαθήματα σκι από 10 έμπειρους εκπαιδευτές. Προφανής στόχος είναι η ενερ-γή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και η διάδοση του ορειβατικού σκι στα χωριά αυτά.

Ο Ε.Ο.Σ. Χανίων υποστηρίζει και εφέτος την διοργάνωση αυτή με υλικοτεχνική υποδομή και με τη συμμετοχή μελών του, τα οποία θα βοηθήσουν ως εθελοντές, για την επάνδρωση των δι-αφόρων σημείων υποστήριξης του αθλητών του αγώνα. Επίσης αρκετοί αθλητές του Ορειβα-τικού Συλλόγου Χανίων θα τρέξουν σον αγώνα αυτό.

Το ενημερωτικό δελτίο, οι δηλώσεις συμμετοχής και πολλά άλλα χρήσιμα για την διοργάνωση αυτή, είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: http://www.pierracreta.gr/. Επίσης καλούμε όποιο από τα μέλη μας, ενδιαφέρεται να συμμετέχει ως εθελοντής, να ζητήσει πληροφορίες ή να δηλώσει συμμετοχή, στα γραφεία του Συλλόγου, Τζανακάκη 90, κάθε βράδυ από τις 21:00 έως τις 23:00, τηλ. 28210 44647 ή στο κιν. 6976992921.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...