22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αδειάζουν τα σεντούκια των Ελλήνων-μειώθηκαν ένα δισ. ευρώ οι καταθέσεις το Σεπτέμβριο

Ημερομηνία:

Μέρα με τη μέρα όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που αναγκάζονται να τραβούν χρήματα από τις καταθέσεις στις τράπεζες προκειμένου να τα βγάλουν πέρα. Η παρατεταμένη ανεργία, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε μια πρωτοφανή κατάσταση φτώχειας. Μόνο το Σεπτέμβριο οι καταθέσεις των νοικοκυριών μειώθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τα στοιχεία της ΕΚΤ, τα οποία εμφανίζονται κατά πολύ διαφορετικά σε σχέση με αυτά της ΤτΕ, οι συνολικές απώλειες καταθέσεων στην Ελλάδα ανέρχονται σε 75,3 δισ. ευρώ. Μία οικονομική αιμοραγία τεράστια που δεν έχει καμία σχέση με ότι έχει συμβεί στις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης.

Το θέμα είναι ότι με βάση την ακολουθούμενη πολιτική δεν διαφαίνεται καμία αχτίδα φωτός για την έξοδο από το τούνελ της ύφεσης. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις οι καταθέσεις των νοικοκυριών αναμένεται να μειωθούν ακόμη περισσότερο τον Οκτώβριο. Και αυτό διότι η καθυστέρηση στην εκκαθάριση των δηλώσεων εισοδήματος και στην αποστολή των εκκαθαριστικών ΦΑΠ έχει οδηγήσει στη συσσώρευση όλων των φορολογικών υποχρεώσεων τους τελευταίους μήνες του χρόνου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ