17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

“ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ «ΒUSH» GO HOME!”: Και το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών καλεί στη σημερινή συγκέντρωση στις 7 στην Πλ. Δημοτικής Αγοράς

Ημερομηνία:

Συνεχίζουν να καταφθάνουν κείμενα και καλέσματα για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση της πλατείας Δημοτικής Αγοράς, στις 7 το βράδυ, ενάντια στο αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush, τις αμερικάνικες βάσεις και το ΝΑΤΟ.

Σε σχετικό κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, αναφέρει τα εξής:

Ενώ δίπλα μας ο πόλεμος μαίνεται για 5 συναπτά έτη, ξεριζώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους από την πατρίδα τους, ενώ οι καραβιές των προσφύγων συνεχίζουν και προσπαθούν να προσεγγίσουν τις ακτές των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ εκατοντάδες ψυχές πνίγονται στο Αιγαίο, ενώ δεκάδες πρόσφυγες χάνουν τη ζωή τους λόγω των αντίξοων συνθηκών στα κέντρα κράτησης. Η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει την πολιτική της αδράνειας και της αναλγησίας στο προσφυγικό, και συγχρόνως κλιμακώνει την εμπλοκή της Ελλάδας στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ. Δηλώνει δια στόματος υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής πως «κανένας άνθρωπος δεν έχει μείνει στο κρύο» και συγχρόνως κάλεί «όποιον πρόσφυγα αισθάνεται καταπιεσμένος από τις συνθήκες που επικρατούν, να φύγει και να υποστεί τις συνέπειες», επιταχύνει τις απελάσεις των προσφύγων προς την «ασφαλή» Τουρκία. Συσφίγγει τις διμερείς σχέσεις με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ και συνάπτει στρατιωτικές συμφωνίες με το δικτάτορα Αλ-Σίσι της Αιγύπτου.

Την ίδια στιγμή οι τοπικοί άρχοντες των Χανιών ευθυγραμμίζονται με την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Υποδέχονται μετά των  τιμών του Αντιπεριφερειάρχη Α. Βουλγαράκη και της συνένοχης σιωπής του Δημάρχου Τ. Βάμβουκα το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο George Bushστο οποίο επιβαίνουν 6000 ναυτικοί και αεροπόροι, πρόκειται για ένα αεροπλανοφόρο που σκορπάει το θάνατο και τη καταστροφή στους λαούς της Μέσης Ανατολής καθώς από το 2014 έχει συμμετάσχει σε 16.000 αεροπορικές επιδρομές και σαφέστατα αποτελεί ένα από τα πιο δολοφονικά όπλα της αμερικανικής πολεμικής μηχανής.

Η επίσκεψή αναψυχής και ανάπαυλας 6.000 νατοϊκών, όσο και αν παρουσιάζεται ως «τουριστική ανάπτυξη» από τους αρμόδιους, αποτελεί κοροϊδία για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όταν οι διάφοροι τοπικοί πάραγοντες εκδήλωναν τον κατάφωρο ρατσισμό τους για τη φιλοξενία 500 προσφύγων στο νομό Χανίων.

Τα Χανιά όμως έχουν να επιδείξουν μία παράδοση στον αντιιμπερεαλιστικό αγώνα, ενάντια στα σχέδια αυτών που σπέρνουν πολέμους, με προμετωπίδα τι σύνθημα να κλείσει το ορμητήριο πολέμου της Σούδας. Έτσι και σήμερα διαδηλώνουμε στη βαρβαρότητα της μηχανής του πολέμου. Δυναμώνουμε τη φωνή μας απέναντι στην προπαγάνδα που λέει πως είναι «καλοδεχούμενα» τα δολοφονικά πλοία.

  • Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Να κλείσει η Βάση της Σούδας.
  • Καμιά συμμετοχή – καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
  • Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες. Ελεύθερη μετακίνηση για όλους

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 7μμ
ΣΤΗΝ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜ. ΑΓΟΡΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ-ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ