22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αισιοδοξία Λαφαζάνη για άρση του Ρωσικού εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα

Ημερομηνία:

Εκτός από την ενέργεια, και το θέμα του ρωσικού εμπάργκο στην εισαγωγή αγροτικών προϊόντων από χώρες της ΕΕ βρέθηκε στην ατζέντα των συζητήσεων που πραγματοποίησε κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στη Ρωσία η αποστολή που συνόδεψε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνάντηση του με τον υπουργό Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Alexander Tkachev έθεσε το θέμα της ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων και διασυνδέσεων Ελλάδας – Ρωσίας στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα και ανέφερε πως “αναζητούνται εναλλακτικές λύσεις για την εξαγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων»

Ιδιαίτερα ο Π. Λαφαζάνης τόνισε στον Ρώσο υπουργό ότι μια χειρονομία από την πλευρά της Ρωσίας για την διευκόλυνση των εισαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων, με την παράκαμψη των εμποδίων στην εισαγωγή τους, θα ήταν πολύ θετική όχι μόνο για τον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται αυτήν την περίοδο, αλλά και ένα θετικό μήνυμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Ο Π. Λαφαζάνης σημείωσε ότι κατανοεί την αντίδραση της Ρωσίας απέναντι στις απαράδεκτες κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της. Υπογράμμισε, όμως, ότι η Ελλάδα είναι αντίθετη σε αυτές τις κυρώσεις, ενώ οι Έλληνες αγρότες πλήττονται σκληρότατα από τις μνημονιακές πολιτικές της ΕΕ. Αυτοί είναι επαρκείς λόγοι, τόνισε, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπιστεί με ένα εποικοδομητικό πνεύμα από την πλευρά της Ρωσίας όσον αφορά τις εισαγωγές φρούτων και άλλων αγροτικών προϊόντων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αlexnader Tkachev έδειξε κατανόηση στο ελληνικό αίτημα και τόνισε ότι οι αποφάσεις σε αυτό το θέμα λαμβάνονται στο ανώτατο δυνατό πολιτικό επίπεδο της Ρώσικης Ομοσπονδίας.

«Το θέμα της άρσης των Ρωσικών αντιμέτρων ετέθη τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση με τον Πρόεδρο Πούτιν, όσο και από μένα στην ιδιαίτερη συνάντηση που είχα με τον υπουργό Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας” ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Λαφαζάνης.

“Αυτό που συμφωνήθηκε είναι τις προσεχείς μέρες να επισκεφτεί τη Ρωσία κυβερνητική αντιπροσωπεία, η οποία θα συζητήσει μια ποικιλία συγκεκριμένων μέτρων και εναλλακτικών λύσεων, που έχουν προταθεί, για τη νόμιμη ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών. Αισιοδοξούμε ότι σύντομα το αποτέλεσμα μπορεί να είναι θετικό».

Με πληροφορίες από left.gr

 

 

 

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο για την Υγεία στο Λασίθι

Στους δρόμους κατεβαίνουν για μία ακόμη φορά φορείς και...

Δύο αυτοκτονίες το τελευταίο 24ωρο στην Κρήτη

Ένας 56χρονος στο Μπαλί Ρεθύμνου και ένας 84χρονος στην...

ΣΥΡΙΖΑ: Αναφορά Παππά περί συντονισμού των κομμάτων για τη μομφή πριν το δημοσίευμα – Διαψεύδουν ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά

«Βόμβα» πέταξε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς όταν...