15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αισιοδοξία Τζανάκη για την Κρήτη: Το 70% έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου – το κύμα του φθινοπώρου θα αφορά τους ανεμβολίαστους

Ημερομηνία:

Αισιοδοξεί για την Κρήτη και την πορεία την πανδημίας ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζανάκης που “βλέπει” ότι στα “βήματα” του “καταπράσινου” Λασιθίου στον επιδημιολογική χάρτη επιτήρησης για την COVID βαδίζουν το Ηράκλειο και τα Χανιά, “με την εικόνα της Κρήτης να φαίνεται εξαιρετική” όπως αναφέρει.

Σε ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής αναφέρεται στο 4ο κύμα της πανδημίας αλλά στέλεχος Δ που όπως λέει “είναι τρομερά μεταδοτικό και μπορεί να πυροδοτήσει 4ο κύμα εντός του καλοκαιριού αν δεν προσέξουμε”.

Παράλληλα ο καθηγητής αναφέρεται στη σημασία των εμβολιασμών τονίζοντας την ίδια ώρα πως “το κύμα του φθινοπώρου θα αφορά εκείνο το 1.5 εκατομμύριο Έλληνες που αλόγιστα θα αποφασίσουν να μείνουν ανεμβολίαστοι”.

Η ανάρτηση του καθηγητή αναλυτικά

“Καλημέρα… Με το Λασίθι καταπράσινο, το Ηράκλειο και τα Χανιά στα πρόθυρα να πρασινίσουν η εικόνα της Κρήτης φαίνεται εξαιρετική. Σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι 7508384 (70%) του Ελληνικού πληθυσμού έχει κάνει μια τουλάχιστον δόση άρα έχει αποφασίσει να εμβολιαστεί, ενώ το 29.7% έχει ήδη ολοκληρώσει. Υπάρχει όμως ένα αλλά. Πολλοί μιλούν για 4ο κύμα το φθινόπωρο. Ξεχνούν όμως ότι οι τουρίστες είναι βέβαιο ότι θα μας φέρουν το στέλεχος Δ.

Το στέλεχος αυτό είναι τρομερά μεταδοτικό και μπορεί να πυροδοτήσει 4ο κύμα εντός του καλοκαιριού αν δεν προσέξουμε…..

Χρειάζεται τεράστια προσοχή στην υποδοχή των τουριστών, ακριβής ιχνησλασία και απόλυτη καραντίνα των θετικών. Εμείς θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τον εμβολιασμό μας κανονικά καθότι τα εμβόλια αντιμετωπίζουν και το στέλεχος Δ, ενώ οι συμπολίτες που το σκέφτονται, να τρέξουν να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους ώστε να αποφύγουν τις περιπέτειες μέσα στο καλοκαίρι…..

Αν περάσουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι, το κύμα του φθινοπώρου θα αφορά εκείνο το 1.5 εκατομμύριο Έλληνες που αλόγιστα θα αποφασίσουν να μείνουν ανεμβολίαστοι…..

Καλό καλοκαίρι σε όλους τους φίλους, μιας και το καλοκαίρι αρχίζει σήμερα, όπως μου έλεγε ο παππούς μου, δηλ όταν η ημέρα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια…. χαλαρώνουμε προσεκτικά…..”

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ