20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ακυβέρνητο πλοίο στα Αφράτα, πτώσεις δέντρων και εκτεταμμένες διακοπές ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας

Ημερομηνία:

Θυελλώδεις ανέμοι και έντονες βροχοπτώσεις, ενίοτε χαλαζοπτώσεις και χιόνι περιγράφουν το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί από χθες το βράδυ στις περιοχές περιοχές της Κρήτης. Η κακοκαιρία που αναμένεται να κρατήσει για περίπου 24ώρες ήδη έχει δημιουργήσει έντονα προβλήματα αφού αρκετές περιοχές έχουν μείνει δίχως ρεύμα ενώ ο δρόμος προς τον Ομαλό έχει κλείσει.

Πιο αναλυτικά, οι άνεμοι πλησιάζουν τα 10 μποφόρ με αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία και σήμερα στα λιμάνια.

Απαγορευτικό απόπλου

Το απαγορευτικό απόπλου είναι σε ισχύ από χθες το βράδυ ενώ το επόμενο δελτίο αναμένεται μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Το πιο πιθανό όμως είναι να μην ταξιδέψουν τα πλοία.

Πάντως, καλό θα είναι όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με τα πλοία της γραμμής να επικοινωνούν με τα λιμεναρχεία ή τις ναυτιλιακές εταιρείες από όπου έχουν κλείσει τα εισιτήρια.

Ακυβέρνητο πλοίο στο Κολυμπάρι

Οι θυελλώδεις άνεμοι ευθύνονται για το γεγονός ότι πλοίο ανοιχτά του Κόλπου του Κολυμβαρίου έχει μείνει ακυβέρνητο. Το φορτηγό πλοίο σημαίας Αγίου Βικεντίου εξέπεμψε SOS καθώς βρισκόταν στο 1 ναυτικό μίλι από τα Αφράτα.

Αν και τα 6μελές πλήρωμα ήταν έτοιμο να εγκαταλείψει το πλοίο κατοπίν συνεννόησης με το λιμεναρχείο Χανίων και τον θάλαμο επιχειρήσεων του ΥΕΝ, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επιχείρηση διάσωσης για την ασφαλή απομάκρυνση του πληρώματος.

Την ίδια στιγμή και στα Σφακιά φορτηγό πλοίο με σημαία Κύπρου αναγκάστηκε να αγκυροβολήσει στο λιμάνι της περιοχής εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Πτώση δέντρων και διακοπές ηλεκτροδότησης

Κι αν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η ένταση του ανέμου είναι πολλά στη θάλασσα, στη στεριά, τα πολλά μποφόρ δεν επιτρέπουν να βιώσουμε ξανά φαινόμενο πλημμυρών.

Όμως, παραμένουν έντονα τα προβλήματα με τις διακοπές ηλεκτροδότησης αλλά και με την πτώση δέντρων.

Να σημειώσουμε πως τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο έχουν προκύψει κυρίως από τις παρασύρσεις κλαδιών και δένδρων εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Πιο συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί πάνω από 15 περιπτώσεις σε όλη την Κρήτη όπου χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για την κοπή δέντρων ή για την απομάκρυνση κλαδιών και άλλων αντικειμένων από τον δρόμο.

"google ad"

Στο Ηράκλειο, δέντρα έπεσαν στο δρόμο σε δύο περιοχές, στη Μάρθα Βιάννου και στον Πύργο ενώ στα Χανιά έντονα είναι τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές του νομού.

Ανά διαστήματα χωρίς ρεύμα έμειναν περιοχές στον Γαλατά, στη Χρυσή Ακτή και στον Σταλό ενώ και μέσα στην πόλη, στην οδό Γογονή δεν υπήρχε ρεύμα.

Χιονοπτώσεις

Όμως, πέρα από τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ισχυρούς ανέμους, έχουμε και χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Χανίων κλειστός παραμένει ο δρόμος προς τον Ομαλό ενώ κλειστός είναι ο δρόμος και προς τα Σφακιά σε Κράπη και Ίμπρο. Χιονόπτωση καταγράφεται στην Κάνδανο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...