19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ακόμα και ο Φορτσάκης διαμαρτύρεται: Ανθρώπινη αλυσίδα καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ημερομηνία:

Πιασμένοι από το χέρι και σχηματίζοντας ανθρώπινη “αλυσίδα” έξω από το κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης και πανεπιστημιακοί της Συγκλήτου, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του πανεπιστημίου.

Σημειώνεται πως οι πρυτανικές αρχές έχουν δηλώσει ότι είναι πολύ πιθανό το πανεπιστήμιο Αθηνών να μην μπορέσει να λειτουργήσει την ερχόμενη χρονιά, ενώ ανάλογη είναι και η θέση των διοικήσεων σε άλλα μεγάλα τμήματα.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί παράταση διαμαρτυρίας διοικητικών υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα.

SOS από το Γεωπονικό του ΑΠΘ

Τον κίνδυνο απαξίωσης του εκπαιδευτικού του έργου επισημαίνει το Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λόγω αδυναμίας να αντεπεξέλθει στις ανάγκες που δημιουργεί η αύξηση των εγγραφόμενων νέων φοιτητών, κατά περίπου 100%.

Σε ψήφισμα που εξέδωσε η Συνέλευση του Τμήματος γνωστοποιεί ότι στους ήδη εγγεγραμμένους 225 φοιτητές/φοιτήτριες αναμένονται να εγγραφούν -μέσω των μετεγγραφών- περίπου άλλοι 200, τονίζοντας ότι “το μέτρο αυτό οδηγεί το Τμήμα μας σε ουσιαστικό αδιέξοδο, αφού οι υφιστάμενες υλικοτεχνικές υποδομές (αμφιθέατρα, αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες εργαστηριακών ασκήσεων) παρέχουν τη δυνατότητα εκπαίδευσης 180 μόνο φοιτητών, ενώ το υπάρχον εκπαιδευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό μειώθηκε σημαντικά εξαιτίας της αφυπηρέτησης πολλών μελών ΔΕΠ και της μη πρόσληψης νέου μέλους από το 2010″.

“Το τμήμα Γεωπονίας είναι πρώτο στην κατάταξη μεταξύ των Γεωπονικών τμημάτων στην Ελλάδα και έχει υψηλές επιδόσεις και στις διεθνείς αξιολογήσεις αντίστοιχων τμημάτων” δήλωσε ο πρόεδρος του Τμήματος, αν. Καθηγητής Απόστολος Αποστολίδης, προσθέτοντας ότι τις συνέπειες της υπερβολικής αύξησης σε μετεγγραφόμενους φοιτητές καθιστά πιο έντονες το γεγονός ότι “έχουμε πολλά εργαστήρια, ενώ τα μαθήματα απαιτούν πολλά αναλώσιμα υλικά”.

nooz.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...