15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ακόμα περισσότεροι τουρίστες το καλοκαίρι στην Κρήτη – Αύξηση των κρατήσεων έως 30%

Ημερομηνία:

Σημαντική αύξηση των κρατήσεων κατά 20%-30% έχουμε στην Κρήτη σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες που βρίσκονται στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου.

Ωστόσο η αγορά της Τουρκίας έχει κάνει δυναμική επιστροφή και προσφέρει πακέτα πολύ φτηνότερα σε σύγκριση με την Ελλάδα.

Ο Μιχάλης Βλατάκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, ανέφερε: “Εχω μιλήσει με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων τουρ οπερέιτορς, όπως είναι ο Nechermann και η TUI, και επιβεβαιώνονται τα θετικά μηνύματα για τον κρατικό τουρισμό.

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε την επιστροφή της Τουρκίας με πολύ φτηνά πακέτα. Στην έκθεση του Βερολίνου το περίπτερό της εκτείνεται σε ένα ολόκληρο όροφο και οι φετινές κρατήσεις της έχουν αυξηθεί κατά 85%”.

Ο κ. Βλατάκης εκτιμά ότι η σεζόν στην Κρήτη θα κινηθεί στα περυσινά καλά επίπεδα ενώ ο Σεπτέμβριος και ο Αύγουστος θα είναι ενισχυμένοι από άποψη κίνησης.

“Οι κρατήσεις μας πάνε πάρα πολύ καλά και είναι αυξημένες κατά 20%-30% σε σχέση με πέρυσι” μας είπε ο τουριστικός επιχειρηματίας Ζαχαρίας Χνάρης ο οποίος βρίσκεται στην έκθεση του Βερολίνου.

Οπως σχολίασε, κατά τη γνώμη του η συνολική κίνηση φέτος στην Κρήτη θα κλείσει με αύξηση της τάξης του 5% ενώ και εκείνος επισήμανε: “Μην ξεχνάμε την Τουρκία.

Επανέρχεται δυναμικά με τιμές φτηνότερες κατά 30%-40% σε σχέση με εμάς”.

Πάνω από 4 εκατομμύρια Γερμανοί θα έρθουν στην Ελλάδα

Στο ελληνικό περίπτερο εκπροσωπούνται 85 τουριστικοί και ξενοδοχειακοί οργανισμοί, περιφέρειες και ναυτιλιακές εταιρείες. Από τις προκρατήσεις προκύπτει ότι η Ελλάδα είναι ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός των Γερμανών μετά την Ισπανία.

Στην έκθεση συμμετέχουν γύρω στους 10.000 εκθέτες από περισσότερες από 180 χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας της Τουριστικής Αγοράς (GfK) τα γερμανικά γραφεία ταξιδιών σημειώνουν μια αύξηση των πωλήσεων για ελληνικούς προορισμούς σε σχέση με πέρυσι κατά 40%.

Αν και δεν είναι σίγουρο ότι αυτός ο αριθμός θα επιβεβαιωθεί στο τέλος της χρονιάς σε αυτό το ύψος, οπωσδήποτε όμως επιβεβαιώνεται μια τάση: Από 2,27 εκ. Γερμανούς παραθεριστές το 2012 ο αριθμός τους αυξήθηκε σταδιακά στα 3,7 εκ. το 2017. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναμένεται ότι πάνω από 4 εκ. Γερμανοί θα επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα.

Η Ελλάδα κατάφερε να κρατήσει τους τουρίστες

"google ad"

Το ενδιαφέρον στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η αύξηση των κρατήσεων από τη Γερμανία συνεχίζεται παρ’ όλο που ανακάμπτουν η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία και το Μαρόκο, δηλαδή οι άμεσοι ανταγωνιστές στην περιοχή. Οι κρατήσεις για την Τουρκία διπλασιάστηκαν φέτος σε σχέση με πέρυσι ενώ η Αίγυπτος σημειώνει μια αύξηση της τάξης του 64% και καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στην προτίμηση των Γερμανών τουριστών μετά την Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία.

Μιλώντας στη Deutsche Welle o Μίχαελ Φρέντζελ, πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικού Τουριστικού Κλάδου (BTW), εκτιμά ότι η αύξηση των τουριστών που έρχονται στην Ελλάδα (27 εκ. το 2017) σχετίζεται με τις προόδους που σημειώθηκαν τα τελευταία χρόνια: «Η Ελλάδα είχε τη φήμη ενός ακριβού προορισμού. Από τότε που ξέσπασε η κρίση ακολουθήθηκε μια λογική πολιτική σε ό,τι αφορά τη σχέση τιμής-υπηρεσιών.

Οι Γερμανοί αγαπούν την Ελλάδα, η χώρα είχε για αυτούς πάντα υψηλή προτεραιότητα. Με λογικές ξενοδοχειακές προσφορές και τιμές η Ελλάδα θα παραμείνει ένας δυνατός προορισμός». Εκτός αυτού πολλοί Έλληνες ξενοδόχοι αξιοποίησαν τα αυξημένα έσοδα για να αναβαθμίσουν τα ξενοδοχεία τους, επισημαίνει o Νόρμπερτ Φίμπιχ, πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Τουριστικών Γραφείων (DRV).

patris.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ