14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ακύρωση της «υποκριτικής παράστασης» για τη Μarfin ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

«Η χυδαιότητα και ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και της τραγωδίας της Marfin», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια της ανακοίνωσης της κυβέρνησης για την παραίτηση του Δημοσίου από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin.

«Δε φθάνει που επιβράβευσε τους τότε ιθύνοντες, που δεν έκαναν τίποτα για να βρουν τους εγκληματίες και να τους φέρουν αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη, χρήζοντας τους σήμερα υπουργούς. Ενώ ετοίμαζε την επικοινωνιακή φιέστα με πρόσχημα τους νεκρούς της Marfin, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άσκησε αναίρεση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που καταδίκασαν τα υπουργεία Εργασίας και Δημόσιας Τάξης για την καταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων», συνεχίζει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ επισημαίνει ότι η «ΝΔ δηλαδή, αντί να επιδιώξει ως κυβέρνηση την επιτάχυνση των αποζημιώσεων για τις οικογένειες, έκανε ακριβώς το αντίθετο».

“Λίγη ντροπή δε θα έβλαπτε. Καλύτερα μαζί με την ακύρωση της αίτησης αναίρεσης μετά την κατακραυγή, να ακυρώσει και την αυριανή υποκριτική του παράσταση”, καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, σε άλλη ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωνε:

Όπως και τότε, τις δύσκολες μέρες του 2010, έτσι και σήμερα, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, παρά τις κατά καιρούς διχαστικές προσπάθειες, τιμά τα θύματα της Marfin.Όπως τότε, έτσι και σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τον εντοπισμό και την τιμωρία των φυσικών αυτουργών του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Δέκα χρόνια μετά την τραγωδία, στο τιμόνι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βρίσκονται με επιλογή του κ. Μητσοτάκη οι ίδιοι άνθρωποι που διαχειρίστηκαν τότε την υπόθεση χωρίς να εντοπίσουν και να οδηγήσουν τους ενόχους στη Δικαιοσύνη. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να πράξουν το καθήκον τους για την πλήρη διαλεύκανση της τραγωδίας.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να ξεχνά ότι η Δικαιοσύνη καταδίκασε τρία ανώτατα στελέχη της τράπεζας γιατί κλείδωσαν τους εργαζόμενους αναγκάζοντάς τους να δουλέψουν υπό την απειλή απόλυσης και απεφάνθη πως «ο θάνατος των υπαλλήλων της Marfin θα είχε αποφευχθεί εάν το συγκεκριμένο κατάστημα της οδού Σταδίου δεν είχε τεράστια προβλήματα ασφαλείας».

Ούτε ότι οι οικογένειες των θυμάτων δέκα χρόνια μετά δεν έχουν αποζημιωθεί, με την υπόθεση να εκκρεμεί δικαστικά.

Η ανθρώπινη ζωή και ο πόνος των ανθρώπων που μένουν πίσω δεν μπορούν να υπηρετούν επικοινωνιακές σκοπιμότητες, ούτε να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και συκοφάντησης των κοινωνικών αγώνων, τόσο τότε όσο και σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτίσει φόρο τιμής με την κατάθεση στεφάνου στο σημείο που θα στηθεί η πλακέτα μνήμης στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου.

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ