16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Αλέξης Κούγιας: Μήνυση στον Χατζηνικολάου – Ανήκω στην Αριστερά – Οι Ρομά ούτε τους αγώνες τις Αριστεράς γνωρίζουν, ούτε αισθητική ζωή αριστερών έχουν

Ημερομηνία:

Με μια ανακοίνωση που υπογράφεται από τους «συνεργάτες από 20 έως 40 και πλέον χρόνια του κ. Κούγια», ο γνωστός ποινικολόγος απαντά αναφερόμενος στην λαϊκή του καταγωγή, στα όσα του καταλογίστηκαν για την φράση του σε εκπομπή την ημέρα των εκλογών της 7ης Ιουλίου στον ΑΝΤ1.

Οι «συνεργάτες» του Αλέξη Κούγια, αναφέρουν εκτός από την λαϊκή του καταγωγή ότι «ανήκει διαχρονικά στην Αριστερά», ενώ ενημερώνουν το κοινό ότι ο ποινικολόγος θα προχωρήσει σε μήνυση και αγωγή κατά του Νίκου Χατζηνικολάου, διευκρινίζοντας ότι τα λεφτά που θα ζητήσει θα πάνε στον ίδιο, αλλά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Οι ίδιοι «συνεργάτες» του κ. Κούγια, «βρίσκουν» μάλιστα και την αιτία της στάσης του Νίκου Χατζηνικολάου, απέναντι στον ποινικολόγο, συνδυάζοντας τα «οικονομικά πρόβληματά του» όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν με «την παρουσία στο studio δυο κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου του Αλέξη Κούγια:

«Μετά την ακραίως αήθη, αδικαιολόγητη, ανάγωγη και παράνομη επίθεση, την οποία εδέχθη ο επικεφαλής του γραφείου μας, κ. Αλέξης Κούγιας, το δικηγορικό μας γραφείο ζήτησε σήμερα μέσω του ΕΣΡ αντίγραφο της εκπομπής του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ANT1, με σκοπό την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών τόσο εις βάρος του Νίκου Χατζηνικολάου, όσο και εις βάρος όλων όσων με κραυγές ουσιαστικά περιέγραψαν τον επικεφαλής του γραφείου μας ως δήθεν φασίστα, προσπαθώντας με προκλητικά ουρλιαχτά δήθεν αγανακτήσεως και χειρονομίες χτυπημάτων στα τραπέζια, αλλά κυρίως με κλείσιμο του μικροφώνου του, να τον αποτρέψουν στο πλαίσιο της ελευθερίας του εκφράζεσθαι και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας να αναπτύξει την άποψή του περί της αλλοιώσεως της αισθητικής «εικόνας» ενός κόμματος της Αριστεράς, (στην οποία διαχρονικά ανήκει και ο επικεφαλής του γραφείου μας όταν από εφηβικής ηλικίας ζούσε στην Πετρούπολη), όταν ένα μεγάλο μέρος της εκλογικής βάσεως που απαρτίζεται από Ρομά που ούτε τους αγώνες τις Αριστεράς γνωρίζουν, ούτε αισθητική ζωή αριστερών έχουν (εκατοντάδες των οποίων έχει υπερασπιστεί ο κ. Κούγιας στην σαραντακονταετή και πλέον ενασχόλησή του με τη δικηγορία), πολίτες με ακραίες ιδιαιτερότητες, όπως υποψήφιοι, οι οποίοι τη μία μέρα έχουν αντρικά ονόματα και την επομένη γυναικεία, ταλαιπωρημένοι των φυλακών (τους οποίους επίσης έχει υπερασπιστεί ο κ. Κούγιας σε χιλιάδες υποθέσεις μέχρι σήμερα) και άνθρωποι με προέλευση από διάφορες χώρες του κόσμου, όπως αφρικανικές, ασιατικές, Παλαιά Σοβιετική Ένωση, στους οποίους έχουν δοθεί πολλές φορές ελληνικά διαβατήρια, χωρίς να μιλούν καν την ελληνική γλώσσα και χωρίς να γνωρίζουν έστω και ελάχιστα για τους αγώνες της Αριστεράς και για την ένδοξη ιστορία της χώρας μας.

Στο Νίκο Χατζηνικολάου ο κ. Κούγιας θα υποβάλλει μήνυση και θα καταθέσει αγωγή για αποζημίωσή του, τα χρήματα της οποίας θα διαθέσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, γιατί αποκαλώντας τον φασίστα και μάλιστα πιο ακραίο φασίστα από τους φασίστες της «Χρυσής Αυγής», λησμόνησε την πραγματικά λαϊκή καταγωγή του κ. Κούγια, την επιστήμη του, την αυτοδημιούργητη καριέρα του, την παράκλησή του να είναι παρών στο πάνελ, λησμόνησε ότι ο κ. Κούγιας αρνήθηκε να υπερασπιστεί κατηγορούμενους στη δίκη που διεξάγεται για σημαντικά στελέχη της «Χρυσής Αυγής», αρνήθηκε να υπερασπιστεί τους δολοφόνους του Πακιστανού στα Πετράλωνα, οι συγγενείς των οποίων μας επισκέφτηκαν στο γραφείο, δεν έχει υπερασπιστεί ποτέ κανέναν φασίστα σε καμία δίκη φασιστών σε οιοδήποτε μέρος της Ελλάδος, αλλά την ίδια στιγμή ταλαιπωρήθηκε ακραία από τους φασίστες αλλά και από κακής αντιλήψεως αστυνομικούς, όταν επί δυο και πλέον χρόνια υπερασπίστηκε μέχρι και της αθωώσεώς του, έχοντας ως συνεργάτη του τον μέχρι προ ολίγου Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου, τον φερόμενο ως αρχηγό του ΕΛΑ, κοινοτάρχη Κιμώλου, Κύριο, με κάππα κεφαλαίο, Αγγελέτο Κανά.

Ο «λαϊκός αγωνιστής» Νίκος Χατζηνικολάου, για τον οποίο όλοι γνωρίζουν ποιά κομματική προέλευση είχε από εφηβικής ηλικίας, όντας από ηλικίας ενός έτους γιος βουλευτού (ο πατέρας του, όπως με ενημέρωσαν τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από την Αλεξανδρούπολη, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας το 1963, όταν ο ίδιος ήταν ενός έτους) και μετέπειτα Υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, δεν κάλεσε στο τηλεοπτικό του πάνελ κανένα Ρομά, ούτε κανένα με ιδιαιτερότητες, ούτε κανένα φυλακισμένο, ούτε κανέναν αλλοδαπό, ο οποίος κατέχει ελληνικό διαβατήριο, για να σχολιάσει τα αποτελέσματα των εκλογών, αλλά κάλεσε το «φασίστα» κ. Κούγια, παρακαλώντας τον από ημέρες, γιατί ο κ. Κούγιας είχε δεσμευτεί να σχολιάσει τα αποτελέσματα των εκλογών, μαζί με την κα Ζαχαρέα και τον κ. Τράγκα, και, ενώ ο κ. Κούγιας τον ετίμησε με την παρουσία του, αντιμετώπισε μια αντιδεοντολογική, απερίγραπτη, ανάγωγη και παράνομη συμπεριφορά που δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει την άποψή του.

Το Νίκο Χατζηνικολάου ο κ. Κούγιας θα καταγγείλει και στην ΕΣΗΕΑ.

Αθήνα, 11/7/2019

Με εκτίμηση
Οι συνεργάτες
και η γραμματειακή υποστήριξη του γραφείου μας

Υ.Γ. Ο μόνος λόγος, για τον οποίο θα μπορούσαμε να δικαιολογήσουμε και να αποδεχθούμε μια ειλικρινή συγνώμη όλοι εμείς οι συνεργάτες από 20 έως 40 και πλέον χρόνια του κ. Κούγια, είναι η παρουσία στο studio των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παππά και κ. Κατρούγκαλου και τα τεράστια οικονομικά του προβλήματα….»

reader.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προσοχή, η Κρήτη αντιμετωπίζει «σοβαρό κίνδυνο» από επιπλέοντα ανθρώπινα …… «σκουπίδια»!!

Του Μανώλη Καπετανάκη * Βρίθει τελευταία η τοπική, εθνική αλλά...

Ελληνίδες σε θέσεις ηγεσίας

Του Γιώργου Ουρανού Θα αποτελούσε μεγάλη πρόοδο για τη χώρα...

Η άγνωστη ζωή της Αντωνούσας Καστανοπούλας (Καστανάκη)

Της Ιωάννας Σφακιανάκη «Γιεράρχη τον Γεράσιμο Κισσάμου, τον Δεσπότη, Σκαλίδη, Γιαννουδοβαρδή...