23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αλέξης Τσίπρας προς Μέρκελ: «Έρχεστε σε μια διαφορετική Ελλάδα» – Δεν επιτράπηκε σε οργανώσεις της Αριστεράς η ολοκλήρωση πορείας κατά της Μέρκελ

Ημερομηνία:

Στην Αθήνα έφτασε η Άνγκελα Μέρκελ. Η καγκελάριος της Γερμανίας πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα και έχει συνάντηση αυτή την ώρα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υποδεχόμενος την καγκελάριο της Γερμανίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςανέφερε πως «έρχεστε σε μια διαφορετική Ελλάδα», σημειώνοντας πως η χώρα μετά από μεγάλες δυσκολίες κατόρθωσε να περάσει την κρίση. «Αυτό το διάστημα περάσαμε δυσκολίες, αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, όμως καταφέραμε να βρούμε λύσεις μέσα από συνθέσεις, για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις», είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως «η Ελλάδα σιγά σιγά όχι μόνο βγαίνει από την κρίση, αλλά μετατρέπεται από μέρος του προβλήματος σε μέρος της λύσης, καθώς είναι πυλώνας σταθερότητας». Αναφέρθηκε ακόμη και σε νέες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η ηγεσία της Ε.Ε., όπως η άνοδος της ακροδεξιάς.

Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας είπε ότι πέρασαν δύσκολα χρόνια, ωστόσο μετά από προσπάθειες ενισχύθηκε το ευρωπαϊκό πνεύμα. Παραδέχθηκε, δε, ότι πέρασε δύσκολες στιγμές ο ελληνικός λαός, ενώ ευχαρίστησε την Ελλάδα για όσα κατάφερε παρά τις δυσκολίες, καθώς και για όσα προσφέρει.

Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την εφημερίδα “Πριν”, δεν επιτράπηκε σε οργανώσεις της Αριστεράς να ολοκληρώσουν πορεία κατά της Μέρκελ:

«Η αστυνομία θυροκόλλησε στην πόρτα των γραφείων του ΝΑΡ για την κομμουνιστική απελευθέρωση την απόφαση απαγόρευσης της ολοκλήρωσης της πορείας κατά της Μέρκελ”.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρεται ότι:

“Παρά τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι η «απαγόρευση δεν θα επηρεάσει τις κινητοποιήσεις» η αστυνομία δεν επιτρέπει στην πορεία να φτάσει στη Βουλή. Στο έγγραφο απαγόρευσης που επιδόθηκε στο ΝΑΡ υπάρχει ονομαστική αναφορά και στο κάλεσμα 15 αριστερών οργανώσεων για σήμερα το απόγευμα στα Προπύλαια».

tvxs.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...