Αλέρτ από Δερμιτζάκη: Δεν είναι βιώσιμος ο αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μίλησε στον Real FM και δεν έκρυψε την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

«Αυτή τη στιγμή είδαμε 293 κρούσματα, ενώ τις δύο προηγούμενες ημέρες είχαμε σημαντική μείωση τουλάχιστον 80-100. Αυτό μας λέει ότι έχουμε μια παρατεταμένη σταθεροποίηση. Είναι καλό νέο, δεν έχουμε αυξήσεις που θα είχαμε αν είχε ξεφύγει ο κορονοϊός από τον έλεγχό μας» είπε.

Όμως τόνισε ότι «παρόλα αυτά, έχουμε υψηλά επίπεδα κρουσμάτων. Αυτός ο αριθμός κρουσμάτων για την κοινότητα δεν είναι βιώσιμος και γιατί το λέω αυτό, υπάρχει το επιχείρημα ότι ο αριθμός κρουσμάτων είναι υψηλός επειδή γίνονται περισσότερα τεστ. Κατά ένα ποσοστό είναι αλήθεια αυτό, όμως αυτό που βλέπουμε είναι ότι έχουμε χαμηλότερες ηλικίες σε αυτούς που βρίσκουμε και έχουμε και πολλά κρούσματα που εμφανίζονται σποραδικά από τυχαίους ελέγχους».

Ο κ. Δερμιτζάκης υπογράμμισε ότι «αυτό που πιστεύω ότι συμβαίνει είναι ότι έχουμε αρκετά περισσότερα κρούσματα από ότι είχαμε τον Μάιο και τον Απρίλιο σε νέους γενικά. Αρχίζουμε να βλέπουμε διασωληνωμένους και σε σοβαρή κατάσταση σε μικρές ηλικίες. Αυτό είναι αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων».

«Είμαστε σε καλή κατάσταση από πλευράς σταθεροποίησης, όχι όμως βιώσιμης, δεν μπαίνουμε άνετα στο φθινόπωρο και στους κλειστούς χώρους» πρόσθεσε και εκτίμησε ότι «αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν περίπου 10.000 με 15.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα».

enikos.gr

Προηγούμενο άρθροΣτην Καβάλα κλειδώνουν στα δέντρα τις καρέκλες για την παραλία
Επόμενο άρθροΆδειασαν οι μεσογειακές χώρες από τουρίστες
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.