14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αλέχης Παπαχελάς για εισβολή στο καπιτώλιο: Τριτοκοσμική δημοκρατία οι ΗΠΑ;

Ημερομηνία:

Με άρθρο στην ιστοσελίδα της «Καθημερινής» σχολίασε τα όσα συνέβησαν στις ΗΠΑ με την εισβολή οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, ο διευθυντής της εφημερίδας Αλέξης Παπαχελάς.

Μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος αναφέρει: «Σήμερα οι οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο ιστορικό κτίριο του Καπιτωλίου. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του ανεύθυνου, ακραίου και βίαιου λαϊκισμού του αμερικανού Προέδρου. Και του επίσης συνένοχου κατεστημένου του κομματός του που άφησε τα πράγματα να φτάσουν έως εδώ».

Το άρθρο του Αλέξη Παπαχελά

Η Αμερική περνάει μία πρωτόγνωρη κρίση. Στην Ελλάδα της κρίσης κανείς ποτέ δεν κατάφερε να εισβάλει στο Κοινοβούλιο. Σήμερα οι οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο ιστορικό κτίριο του Καπιτωλίου. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα του ανεύθυνου, ακραίου και βίαιου λαϊκισμού του αμερικανού Προέδρου. Και του επίσης συνένοχου κατεστημένου του κομματός του που άφησε τα πράγματα να φτάσουν έως εδώ.

Γιατί μπορεί κάποιοι ηγέτες του να στάθηκαν σήμερα στο ύψος των περιστάσεων αρνούμενοι να ακυρώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά φοβήθηκαν τον Τραμπ και το μπούλινγκ του για απελπιστικά πολύ καιρό. Σήμερα η αμερικανική δημοκρατία μοιάζει με δημοκρατία του Τρίτου Κόσμου. Στο Πεκίνο, τη Μόσχα, την Τεχεράνη θα χαμογελούν δικαιολογημένα.

Ο Τραμπ ξεπέρασε κάθε όριο, ξεπέρασε την ύβρη. Ο Μπάιντεν θα ορκιστεί στις 20 Ιανουαρίου. Οι ΗΠΑ θα είναι όμως μία διχασμένη, εύθραυστη δημοκρατία. Μπορεί να ξαναβρεί την δύναμη να ξεπεράσει μία ακόμη κρίση. Ισως όμως και αυτό που είδαμε στις οθόνες μας να είναι μία σκηνή από μια πορεία παρακμής. Ο χρόνος θα δείξει.

Υ.Γ. Ας αναλογισθούμε αυτή την ώρα πόσο πιό ώριμη αποδείχθηκε η Ελληνική Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ