21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αλήθεια, κ. Μητσοτάκη; Οι νέοι φταίνε για τη διασπορά του ιού;

Ημερομηνία:

Ο κ. Μητσοτάκης στη συζήτηση που γίνεται για την πανδημία λίγο πολύ έριξε την ευθύνη για το λοκντάουν στους νέους.

Είπε πιο συγκεκριμένα:

«Ξέρουμε σήμερα ποιες ήταν οι εστίες διασποράς του ιού. Το λέμε για να εξηγήσουμε στην κοινωνία ότι αυτές οι συμπεριφορές δημιουργούν πρόβλημα δημόσιας υγείας σε όλους. Η βασική αιτία διασποράς ήταν η διασκέδαση νέων ανθρώπων».

Αλήθεια κ. Μητσοτάκη; Οι νέοι φταίνε και όχι η πολιτική ηγεσία της χώρας που έδωσε το κακό παράδειγμα εδώ και μήνες; Τα στελέχη της κυβέρνησής σας κι εσείς προσωπικά δεν ήσασταν που δεν τηρούσατε παρά στο ελάχιστο το μέτρα προστασίας; Η κυβέρνησή σας δεν είναι που απέτυχε να ενισχύσει το σύστημα υγείας;

Εσείς προσωπικά κ. Μητσοτάκη δεν ήσασταν που τραπεζώνατε τον Πομπέο και τον Πάιατ στην οικία σας στα Χανιά δίχως την τήρηση κανενός μέτρου ασφαλείας τη στιγμή όπου στους Έλληνες είχατε επιβάλλει στις εξόδους τους να κάθονται σε τραπέζια έως 4 άτομα; Οι νέοι είναι ανεύθυνοι ή εσείς προσωπικά που δίνατε το κακό παράδειγμα στους νέους ως ο πρώτος πολίτης της χώρας;

Δείτε τη φωτογραφία από τον προσωπικό λογαριασμό στο twitter του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Πομπέο:

Δεν είναι κοινωνικά ανεύθυνοι οι νέοι, σύμφωνα με έρευνα

Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατη έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων YouGov για λογαριασμό του ιδρύματος TUI δεν επιβεβαιώνεται αυτή η αρνητική εικόνα για τους νέους που χρησιμοποιείται από πολιτικούς ως αποδιοπομπαίος τράγους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Πέτερ Μάνοτ, οι νέοι επιδεικνύουν την «απαιτούμενη αλληλεγγύη».

Ο Πέτερ Μάνοτ συνοψίζει τα βασικά πορίσματα της έρευνας λέγοντας ότι πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες δηλώνουν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι τα κατάλληλα. Μόνο το ένα πέμπτο τα θεωρεί υπερβολικά. Ένας στους τέσσερις θα ήταν υπέρ ακόμη και αυστηρότερων μέτρων.

Ενδιαφέρον έχει επίσης ότι η συντριπτική πλειοψηφία, το 83%, τηρεί πλήρως ή κυρίως τα μέτρα προστασίας και τις συστάσεις για την πανδημία. Μόνο το 2% των συμμετεχόντων δηλώνουν ότι δεν τηρούν καθόλου τα απαιτούμενα μέτρα.

Μάλιστα για το 89% των ερωτηθέντων αυτό που προέχει είναι κυρίως η προστασία των άλλων, και μάλιστα των γηραιότερων.

Έτσι δεν συνάγεται το συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία των νέων αγνοεί ή επιλέγει να μην τηρεί να μέτρα για τον κορωνοϊό.

"google ad"

Ο εκπρόσωπος του ερευνητικού κέντρου Μάρκους Σπλίτερ παρατηρεί επίσης μια ενδιαφέρουσα αλλαγή στην εικόνα της κοινωνίας για τους νέους.

Στην αρχή της πανδημίας, η κοινωνία είχε θετική εικόνα για τους νέους, καθώς πολλοί προσφέρθηκαν να βοηθήσουν εθελοντικά για την αντιμετώπιση της πανδημίας ή ακόμα δέχθηκαν να συμμετάσχουν σε πειράματα για την εύρεση εμβολίου.

Ωστόσο μέσα στο καλοκαίρι έγιναν συνώνυμο της περίφημης «ανοσίας της αγέλης», και πολλοί έλεγαν ότι οι νέοι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την πανδημία και αδιαφορούσαν για τη μετάδοση του ιού, κάτι που όμως δεν ευσταθεί σύμφωνα με σειρά ερευνών.

Η στοχοποίηση των νέων συμβαίνει σε μία περίοδο όπου οι νέοι βιώνουν πιο έντονα τις οικονομικές επιπτώσεις των μέτρων για την πανδημία με την ανεργία για τους νέους να έχει εκτοξευθεί και τους μισθούς να έχουν πετσοκοπεί.

Τώρα, στοχοποιούνται και από τον πρωθυπουργό της χώρας.

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένοχος ο Ηλίας Μίχος και για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια – Αθώα η μητέρα

Την ενοχή του Ηλία Μίχου, βασικού κατηγορούμενου για την...

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...