19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Αλεβιζόπουλος στο Spiegel για το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport: “Eίναι κατακτητές δεν είναι επενδυτές”

Ημερομηνία:

«Είναι κατακτητές δεν είναι επενδυτές» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει το ρεπορτάζ του το Spiegel, αναφερόμενο στην ανάληψη της διαχείρισης των 14 ελληνικών αεροδρομίων από τη γερμανική εταιρεία Fraport. Την άποψη αυτή διατυπώνει στο γερμανικό περιοδικό ο Βασίλης Αλεβιζόπουλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), επικρίνοντας με σφοδρότητα τη συμφωνία. Το άρθρο αναφέρεται στην ανάληψη καταρχάς του αεροδρομίου «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη και στη σχετική ενημερωτική εκδήλωση που έγινε, ενώ στη συνέχεια σημειώνει ότι από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο θα γίνει η ανάληψη και των 13 υπόλοιπων αεροδρομίων. «Με την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις το επόμενο διάστημα, η Fraport θέλει να πείσει τις διάφορες περιοχές ότι θα επωφεληθούν και αυτές από τις επενδύσεις. Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, τα αεροδρόμια θα επεκταθούν με στόχο να αναζωογονήσουν την τοπική οικονομία. Γύρω στα 330 εκατομμύρια ευρώ θέλουν να επενδύσουν μέχρι το 2020».

Στην ενημερωτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη «η επίθεση γοητείας φαίνεται πως είχε αποτελέσματα. ‘Είναι μια πολύ καλή συμφωνία’ δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας. Ξενοδόχοι και επικεφαλής επιχειρήσεων δήλωσαν επίσης ικανοποιημένοι. Ελπίζουν τώρα σε περισσότερους επισκέπτες, πιο απλές εξαγωγές και μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη».

«Ωστόσο δεν είναι όλοι οι Έλληνες ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία με τους Γερμανούς» υπογραμμίζει το άρθρο. «Τα ελληνικά συνδικάτα δεν θέλουν να τα παρατήσουν τόσο εύκολα. Σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στο Spiegel Online, η ΟΣΥΠΑ θα προσφύγει από κοινού με άλλες οργανώσεις και θεσμούς εναντίον της συμφωνίας στην Κομισιόν ενώ το θέμα απασχολεί και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η ΟΣΥΠΑ θεωρεί πως η συμφωνία πλήττει το δημόσιο συμφέρον καθώς και τους ευρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού».

Πάντως, όπως επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό, «ούτε η ελληνική ούτε η γερμανική πλευρά φαίνεται να ανησυχεία ιδιαίτερα για πιθανά νομικά εμπόδια». Μάλιστα ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας απαντά με ένα κοφτό «όχι» στην ερώτηση εάν οι προσφυγές των συνδικάτων μπορούν να αποτρέψουν την επίμαχη συμφωνία. Αισιόδοξος εμφανίζεται και ο επικεφαλής της Fraport στην Ελλάδα Αλεξάντερ Τσινέλ, ο οποίος παραπέμπει στην έγκριση της συμφωνίας «με εμφατική πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο» και ως εκ τούτου η συμφωνία αυτή «είναι τώρα ισχύον δίκαιο», όπως επισημαίνει.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...