21.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Αλλάγές στον Κανονισμό Παραχώρησης Κοινόχρηστων Χώρων ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων

Ημερομηνία:

Με κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων ζητά από το Δήμο Χανίων να προχωρήσει σε αλλαγές στον Κανονισμό Παραχώρησης Κοινόχρηστων Χώρων ώστε να διορθωθούν «ορισμένες αδικίες» που γίνονται με τον νέο κανονισμό.

Αναφέρεται σχετικά:

Έχει παρέλθει ήδη ένας χρόνος (1/6/2017) από την εφαρμογή  του κανονισμού παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων  που ως  Εμπορικός Σύλλογος Χανίων σας είχαμε προτείνει ορισμένες αλλαγές που θα βοηθούσαν στην απρόσκοπτη λειτουργία της μικρής εμπορικής επιχείρησης αλλά και θα αποκαθιστούσαν ορισμένες αδικίες  που  γίνονται  με αυτόν τον νέο κανονισμό.

Παρ’ όλες τις συναντήσεις  που κάναμε με την Δημοτική Αρχή  , η οποία έβλεπε ότι οι τροποποιήσεις και οι προτάσεις μας  ήταν σε κατεύθυνση που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν αλλά και να βοηθήσουν , ακόμη και σήμερα περιμένουμε την τροποποίηση του κανονισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο και την άμεση εφαρμογή της . Αυτό έχει ως  αποτέλεσμα  πολλοί  συνάδελφοι μας  να φορτώνονται ήδη με άδικα πρόστιμα.

Σας επικαιροποιούμε την πρόταση μας και ζητάμε άμεσα να υπάρξει  ψήφιση της από το Δημοτικό Συμβούλιο.

1)Να υπάρξει παραχώρηση χώρου  0,40-0,50 εκατοστά σε εμπορικά μαγαζιά  που δίπλα τους δραστηριοποιούνται καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  και τώρα υπάρχει  μια ανισότητα σε βάρος της μικρής εμπορικής επιχείρησης.

2)Να θεωρηθούν οι 5 μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αρχή της οδού Σκρύδλωφ (αριστερά από την οδό Μουσούρων ) σαν προέκταση της οδού και να έχουν και αυτές παραχωρούμενο χώρο όπως η υπόλοιπη οδός.

3)Να επιτραπεί στα εμπορικά καταστήματα που δραστηριοποιούνται σε οδούς ,  που το πλάτος του δρόμου είναι μικρότερο των δυο μέτρων, να έχουν την δυνατότητα επιτοίχιας προσθήκης 0,15 εκατοστών για προβολή των προϊόντων τους.

4)Να αποκαταστήσετε την αδικία στην κατανομή δημοτικών τελών μεταξύ εμπορικής επιχείρησης και επιχείρησης εστίασης εκεί που υπάρχει το ΠΟΡΤΑ-ΠΟΡΤΑ.

5)Να υπάρξει έγκαιρη αδειοδότηση (μέχρι τέλος Μαρτίου) σε αυτούς που έχουν δικαίωμα για παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων και έχουν καταθέσει αίτηση.

6)Να υπάρξει ελεγκτικός μηχανισμός προκειμένου να τηρηθεί η εφαρμογή του κανονισμού.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ