Home ΕΛΛΑΔΑ Αλλάζει η ζωή μας από αύριο: Τέλος σε click away, κομμωτήρια, μανικιούρ και βιβλιοπωλεία

Αλλάζει η ζωή μας από αύριο: Τέλος σε click away, κομμωτήρια, μανικιούρ και βιβλιοπωλεία

Αλλάζει η ζωή μας από αύριο: Τέλος σε click away, κομμωτήρια, μανικιούρ και βιβλιοπωλεία

Τέλος σε click away, κομμωτήρια, μανικιούρ και βιβλιοπωλεία βάζει η κυβέρνηση, η οποία αποφάσισε την αναστολή όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν επιτραπεί για την εορταστική περίοδο για μία εβδομάδα.

Αναστέλλονται, ξανά, οι δραστηριότητες και υπηρεσίες που είχαν ανοίξει για την περιόδο των γιορτών, καθώς η χώρα επθστρέφει στο αυστηρό lockdown.

Έτσι, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου στις 06:00 το πρωί, μέχρι τις 11 Ιανουαρίου στις 06:00 το πρωί, σταματούν τη λειτουργία τους τα εξής:

  • Εμπορικά καταστήματα που είχαν ανοίξει με click away
  • Βιβλιοπωλεία
  • Κομμωτήρια
  • Υπηρεσίες περιποίησης νυχιών
  • ΚΤΕΟ
  • Δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος

«Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα» επεσήμανε ο ίδιος.

«Από αύριο, λοιπόν, και για μια εβδομάδα, κάνουμε ακόμη μία προσπάθεια. Αξίζει να το κάνουμε, προληπτικά, καθώς όλοι μας μπορεί να χαλαρώσαμε τις γιορτινές ημέρες. Μένουμε, λοιπόν, ξανά σπίτι. Για να δώσουμε μια μεγάλη ανάσα στους ήρωες της πρώτης γραμμής που δίνουν τη μάχη με τον κορονοϊό. Για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, τη ζωή του διπλανού μας και των δικών μας ανθρώπων, όλων μας» σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Στόχος», όπως είπε, «είναι να φτάσουμε, με ασφάλεια, στις 11 Ιανουαρίου, στη βέλτιστη δυνατή επιδημιολογική κατάσταση. Και έτσι, από 11 Ιανουαρίου να ξαναχτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Να αποκατασταθεί η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Τα παιδιά να απαλλαγούν από την ψυχολογική φόρτιση όλης αυτής της περιόδου. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές μας να συναντηθούν ξανά με το λειτούργημά τους. Και οι μαθητές όλων των βαθμίδων να επιστρέψουν με ασφάλεια στα θρανία τους. Στον φυσικό τους χώρο. Στο δεύτερο σπίτι τους. Μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους».Παράλληλα, επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, με την απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με εξαιρέσεις τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας.

Επίσης, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς, ενώ την ημέρα των Θεοφανείων δεν θα τελεστεί Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.