28.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Αλλάζει ο καιρός από το μεσημέρι της Τρίτης – Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Εμμανουήλ Λέκκα

Ημερομηνία:

Του Εμμανουήλ Λέκκα

Μετά τους Νοτιάδες και τις υψηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών , αισθητή θα είναι η αλλαγή του καιρού από τις μεσημβρινές ώρες της  Τρίτης με  κύρια χαρακτηριστικά τις Ισχυρές κατά τόπους βροχές , τα χιόνια στα ορεινά , τους Βόρειους πολύ Ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους και την πτώση της θερμοκρασίας.

Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εμφανίσουν τις μεγαλύτερες εντάσεις τους την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου,   ενώ από το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Δεκεμβρίου θα υποχωρήσουν,  αποκαθιστώντας και πάλι καλές καιρικές συνθήκες, με στροφή των ανέμων από Δυτικές διευθύνσεις και μικρή αύξηση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά ο καιρός των επόμενων ημερών :

Τρίτη 29 Νοεμβρίου

Αρχικά καλός καιρός σε ολόκληρη την Κρήτη με λίγες νεφώσεις,  λίγο αργότερα αναμένεται αύξηση των νεφώσεων με τις βροχές να ξεκινούν από τα δυτικά και πολύ γρήγορα να επεκτείνονται και ανατολικότερα. Οι βροχές κατά τόπους θα είναι έντονες, ιδιαίτερα στα Βόρεια του νησιού,  και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Προς το απόγευμα ο καιρός θα εμφανίσει μία πρόσκαιρη ύφεση, ενώ από τις νυκτερινές ώρες αναμένεται να επανέλθουν και πάλι τα φαινόμενα με τις πιο έντονες βροχές να σημειώνονται στα Βόρεια της Κρήτης.

Οι άνεμοι μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Τρίτης  θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3 – 4 Μποφώρ.  Από τις απογευματινές ώρες  θα στραφούν από Βόρειες διευθύνσεις ενισχυόμενοι στα 6 – 7,  στα πελάγη έως και τα 8 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε καλά επίπεδα με την ελάχιστη στους 14 ⁰C και την μέγιστη στου 19 ⁰C.  Αισθητή θα αρχίσει να γίνεται η πτώση της θερμοκρασίας από τις απογευματινές ώρες της Τρίτης.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

Την Τετάρτη αναμένεται και η μεγαλύτερη ένταση της κακοκαιρίας με βροχές κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα βόρεια της Κρήτης, ενώ χιονοπτώσεις θα ξεκινήσουν στα ορεινά , αρχικά σε υψόμετρο άνω των 1500 μέτρων, ενώ μετά το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα κατέλθουν έως και τα 1200 μέτρα, με πιθανότητα οι χιονονιφάδες να κάνουν την εμφάνιση τους και λίγο χαμηλότερα. Γενικά τα φαινόμενα αναμένεται να διατηρηθούν, κατά διαστήματα, καθόλη τη διάρκεια της Τετάρτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις στα 5 – 6 Μποφώρ (στη δυτική Κρήτη και σε νότιες περιοχές του νησιού έως και 7 Μποφώρ) , ενώ στα πελάγη η ένταση σους θα είναι στα 7 – 8 Μποφώρ.

Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σημαντικά με την ελάχιστη στους 11 ⁰C και τη μέγιστη στους 14 ⁰C . Σε μεγαλύτερα υψόμετρα η θερμοκρασία θα είναι έως και 5 βαθμούς χαμηλότερη

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου

Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να διατηρηθούν οι νεφώσεις με βροχές στα βόρεια της Κρήτης . Από τις μεσημβρινές ώρες αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού.

"google ad"

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5 -6 , τοπικά έως και τα 7 Μποφώρ, ενώ αργότερα θα στραφούν από ΒΔ διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι χαμηλές τιμές με τη ελάχιστη να πέφτει κάτω από τους 10 ⁰C και τη μέγιστη στους 13 ⁰C,  και πάλι πολύ χαμηλότερες θα είναι οι θερμοκρασίες στα ορεινά.

Βελτιωμένη θα είναι η εικόνα του Καιρού από την Παρασκευή με τους ανέμους να στρέφονται από Δυτικές διευθύνσεις , πρόσκαιρα ενισχυμένοι , ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει σε λίγο υψηλότερα επίπεδα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ