20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αλλάζει ο καιρός στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Τα προγνωστικά δεδομένα διατηρούν την τάση αλλαγής του καιρού στην Κρήτη. Η αλλαγή αυτή του καιρού που θα έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει απο σήμερα το απόγευμα προς το βράδυ απο τα Δυτικά και Νότια της Κρήτης και θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή το πρωί οπότε αναμένεται και η βελτίωση του.

Πιο αναλυτικά, σε κείμενό του ο μετεωρολόγος Εμμανουήλ Λέκκας αναφέρει τα εξής:

Μπορεί το Βαρομετρικό Χαμηλό να μεταβάλει διαρκώς την πορεία του και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του, παρόλα αυτά διατηρεί  έως και επιβεβαιώνει πλέον την τάση του για εκδήλωση καιρικών φαινομένων  στην Κρήτη μας.  Συνοδευόμενο από ένα ψυχρό μέτωπο θα  ξεκινήσει από σήμερα το απόγευμα προς το βράδυ να επηρεάζει την Κρήτη από τα δυτικά – νοτιοδυτικά. Εκτός από τις βροχές που αναμένεται να σημειωθούν κυρίως στα Δυτικά και τα Νότια τμήματα της Κρήτης  δεν αποκλείεται,  στην αρχική αυτή φάση εκδήλωσης των φαινομένων, να σημειωθούν πρόσκαιρα και τοπικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού υπάρχουν βέβαια, αν και περιορισμένες, πιθανότητες  για βροχές σε τοπικό επίπεδο .

Την Τρίτη και την Τετάρτη, λόγω της αργής κίνησης του χαμηλού, αλλά και της αποκατάστασης της ψυχρής μάζας στην ανώτερη ατμόσφαιρα αναμένεται να εκδηλώνονται και πάλι βροχές κατά τόπους, με τις νότιες περιοχές να ευνοούνται περισσότερο λόγω και των Νοτιοδυτικών έως και Νότιων ανέμων. Από την Τρίτη μάλιστα αναμένεται και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη την Κρήτη.

Από την Τετάρτη το Βράδυ και κυρίως την Πέμπτη, καθώς το Βαρομετρικό χαμηλό διέρχεται από τα νότια της Κρήτης  προς την Ανατολική Μεσόγειο,  αποκαθιστά σταδιακά ένα Ανατολικό έως Βορειοανατολικό ρεύμα το οποίο αναμένεται να εντείνει περισσότερο τις βροχές, ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα του νησιού.  Κατά τόπους μάλιστα οι βροχές αυτές θα είναι έντονες.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων οι βροχές θα διατηρηθούν κατά περιόδους μέχρι και την Παρασκευή το πρωί, οπότε και η απομάκρυνση του Χαμηλού ανατολικότερα θα έχει ως αποτέλεσμα την βελτίωση του καιρού και τη σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας.

Λέκκας Εμμανουήλ

Μετεωρολόγος

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...