20.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Αλ. Τσίπρας: Η Ευρώπη να σεβαστεί τη δημοκρατία | Bίντεο

Ημερομηνία:

«Η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί τη δημοκρατία και τους κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον βέλγο ομόλογό του Σαρλ Μισέλ μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νίκο Χουντή

«Να ευχαριστήσω τον βέλγο πρωθυπουργό, Σαρλ Μισέ, για την κατανόηση που έδειξε στις ελληνικές θέσεις… είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Είμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την Ευρώπη, πρέπει να αποδείξουμε ότι η Ευρώπη μπορεί να γεφυρώνει διάφορες, να βρίσκει λύσεις με σεβασμό στην λαϊκή κυριαρχία όπως και στους κανόνες που διέπουν την ΕΕ. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είχαμε μια σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή με αποτέλεσμα τη μείωση των ελλειμμάτων, αλλά τη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε λέγοντας πως «τώρα ήρθε η ώρα να αλλάξει το μείγμα πολιτικής, ήρθε η ώρα για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν πολιτική βούληση να πολεμήσουν, όπως το πελατειακό κράτος και η φοροδιαφυγή.»

«Τώρα είναι ώρα όχι μόνο για επαναφορά της ατζέντας στην ανάπτυξης και την κοινωνική συνοχή όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη Ευρώπη. Η κοινωνική συνοχή είναι απαραίτητη για κοινό μέλλον. Έκανε επίσης για γεφύρωση των διαφορών και οικοδόμηση κοινού μέλλοντος για τους λαούς της Ευρώπης, αφήνοντας πίσω την κρίση» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, ο βέλγος πρωθυπουργός τόνισε ότι έγινε μια εποικοδομητική συνάντηση, προσθέτοντας ότι για το Βέλγιο το μέλλον της Ευρώπης αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας. «Ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, είναι καλύτερος εγγυητής κοινωνικής ασφαλείας. Εξίσου σημαντικό είναι να διορθώσουμε προβλήματα όπως το δημοσιονομικό, το χρέος και τα ελλείμματα με προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών. Ο διάλογος στην Ευρώπη είναι σημαντικός μέλλον Ελλάδας και συμφωνήσαμε σημερα να εργαστούμε με δημιουργικό πνεύμα για να διαμορφώσουμε συνθήκες για μια συμφωνία». «Δεν πρέπει να κοροϊδεύουμε ο ένας τον άλλο η κατάσταση λεπτή και πρέπει να βρούμε μια συμφωνία»

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=UWwMhqL82xk”]

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλέξης Χαρίτσης: Σκοτεινή υπόθεση η υποψηφιότητα Μπελέρη

Σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του ο Αλέξης...

Γκλέτσος κατά Κασσελάκη για τα… θαύματα: Τι απογοήτευση είναι αυτή

Για απογοήτευση προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο Απόστολος...