16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Αλ. Τσίπρας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: Να πάμε σε εκλογές λύτρωσης και αλλαγής | Βίντεο

Ημερομηνία:

“Βέβαιος” για την έλευση ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Μάλιστα, τόνισε ότι “αυτός ο προϋπολογισμός θα είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός” και συμπλήρωσε ότι “ο ορίζοντας της σημερινής κυβέρνησης δεν ξεπερνά την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου”.

Από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, και αναφερόμενος στην ακολουθούμενη πολιτική, έκανε λόγο για κατήφορο, «που καταλήγει από κάθε άποψη στον Μεσαίωνα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για «υποχωρήσεις στα εγχώρια κέντρα και τη γερμανική ηγεσία, τις οποίες ονομάζουν διαπραγμάτευση».

Ο κ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στη μεσαία τάξη, τονίζοντας πως «αφανίζεται υπό το βάρος μιας φορολογικής πολιτικής που έχει λάβει τον χαρακτήρα μιας κρατικής ληστείας».

Με αφορμή την εν εξελίξει διαπραγμάτευση με την τρόικα, διεμήνυσε πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί ούτε προαπαιτούμενα ούτε απαιτούμενα που επιχειρείται να επιβληθούν ως τετελεσμένα».

«Άλλο συνέχεια του κράτους, άλλο συνέχεια του μνημονίου» σημείωσε, τονίζοντας πως «ο λαός έχει τα δικά του προαπαιτούμενα».

Παράλληλα, επανέλαβε τη θέση του κόμματος για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το οποίο, όπως είπε, δεν είναι βιώσιμο, καθώς και την πρόθεση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να εγγράψει στον προϋπολογισμού τις απαιτήσεις του ανεξόφλητου κατοχικού δανείου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, κάνοντας λόγο για απροκάλυπτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, που «πρέπει να τερματιστεί άμεσα».

Δείτε όλη την ομιλία:

[youtube url=”http://www.youtube.com/watch?v=LFpT-TxMSNM”]

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...