16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αμερικανίδα δημοσιογράφος: Κρίμα να πουλάτε το κρητικό λάδι χύμα στους Ιταλούς!

Ημερομηνία:

Η  Lisa Radinovsky είναι Αμερικανίδα δημοσιογράφος, συγγραφέας και φωτογράφος, που ζει τα τελευταία 14 χρόνια στην Κρήτη, παντρεμένη με τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Διονύση Χριστόπουλο.

Και είναι εκείνη που δίνει καθημερινές και πολύτιμες μάχες σε όλο τον κόσμο με αρθρογραφία στα διεθνή μέσα, διαλέξεις αλλά και μέσω του διαδικτύου, για την προώθηση του “χρυσού υγρού”, όπως ονομάζει το ελαιόλαδο, χρησιμοποιώντας την αναφορά του Ομήρου!

Μάλιστα έχει ήδη δημιουργήσει την ιστοσελίδα greekliquidgold μέσω της οποίας δημοσιεύει η ίδια και συνεργάτες της κείμενα με πληροφορίες, φωτογραφίες και ειδήσεις για το έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο, την ποιότητά του, τα οφέλη για την υγεία, παρουσιάζοντας παραγωγούς, εμφιαλωτές και τους εξαγωγείς κα. Δεν περιορίζεται όμως μόνο στο ελαιόλαδο, αλλά προσπαθεί να στηρίξει γενικότερα την τοπική οικονομία, προβάλλοντας τον αγροτουρισμό, τον τουρισμό, τις ομορφιές του νησιού, ώστε να προσελκύσει επισκέπτες.

Η προσπάθειά της δεν εξαντλείται στην ηλεκτρονική της σελίδα αφού πολύ νωρίτερα είχε κάνει δημοσιεύσεις σε διεθνείς εφημερίδες και περιοδικά, συνεργάζεται και στέλνει ανταποκρίσεις στο “Olive Oil Times”, κάνει παρουσιάσεις σε συνέδρια και επιστημονικά περιοδικά!

Η ίδια θεωρεί ότι το λάδι, ο “χρυσός υγρός” της Κρήτης και της Ελλάδας θα μπορούσε να συμβάλλει ώστε η χώρα να βγει από την κρίση.

Όπως τονίζει, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το ελληνικό ελαιόλαδο θα μπορούσε να συνεισφέρει με 250 εκατομμύρια ευρώ ετησίως στην εθνική οικονομία μόνο με την εμφιάλωσή του κι όχι τη χύμα πώλησή του στην Ιταλία. “Όταν ακούει κάποιος για ελαιόλαδο, αυτομάτως το μυαλό του πάει στην Ιταλία”, λέει η Lisa Radinovsky. Όμως, προσθέτει, η Ελλάδα η τρίτη παραγωγός χώρα του κόσμου και το 80% του προϊόντος είναι στην υψηλότερη κατηγορία, αυτή του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Κι όμως, όπως σημειώνει, το 70% του ελληνικού λαδιού πωλείται στην Ιταλία προκειμένου να αναμιχθεί με άλλα λάδια, εμφιαλωθεί και να πουληθεί ως “ιταλικό”.

Η ιστοσελίδα της Αμερικανίδας δημοσιογράφου στοχεύει ακόμα να τονώσει το ενδιαφέρον των Αμερικανών ώστε να χρησιμοποιούν το ελαιόλαδο στο φαγητό τους. Έτσι παρέχει και συνταγές με τη χρήση του “υγρού χρυσού”.

Αριστερά η αμερικανίδα δημοσιογράφος:

Candianews με πληροφορίες από greekliquidgold.com και Lisa Radinovsky

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...

Handelsblatt για τουριστική σεζόν: Ζητούνται εργαζόμενοι για το ελληνικό οικονομικό θαύμα

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από...