17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ανάγκες νομού Χανίων για την περίθαλψη

Ημερομηνία:

Πρωτοβάθμια περίθαλψη:

Είναι απαραίτητη η δημιουργία τριών ακόμα κέντρων υγείας (ΚΥ) στο νομό Χανίων. Ένα στην πόλη, ένα στο Δήμο Πλατανιά και ένα στο Δήμο Σφακίων.

Ο Δήμος Σφακίων παρά τους 2.500 κατοίκους που έχει, κατά τους τουριστικούς μήνες επιβαρύνεται με 200.000 περίπου τουρίστες που διέρχονται από το φαράγγι Σαμαριάς, Αγ. Ρουμέλη και Χ. Σφακίων.

Αγροτικά ιατρεία πρέπει να διατηρηθούν σε απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές.

Για το τι πρέπει να προσφέρουν τα ΚΥ αλλά και ο τρόπος που πρέπει να παρέχεται η πρωτοβάθμια περίθαλψη στους πολίτες, αναφέρεται στις προτάσεις για τον γενικό στη χώρα μας σχεδιασμό.

Δευτεροβάθμια περίθαλψη:

Το νοσοκομείο Χανίων για να λειτουργήσει σωστά χρειάζεται:

1) Χρηματοδότηση

2) Συμπλήρωση του προσωπικού που λείπει με έλεγχο του ωραρίου εργασίας για όλους. Απαραίτητη, εκτός των ιατρών και νοσηλευτριών – των και η ύπαρξη βοηθώ νοσηλευτριών – των ή βοηθών θαλάμων.

3) Η δημιουργία γραμματειακής υποστήριξης των μεγάλων κλινικών ή τομέων.

4) Εκσυγχρονισμός μηχανημάτων και του γενικού ιατρικού εξοπλισμού.

5) Έλεγχος και μείωση των προεισερχομένων στο νοσοκομείο, που θα βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και θα μειώσει το κόστος.

6) Το νοσοκομείο Χανίων με τη 15χρονη λειτουργία χρειάζεται γενική ανακαίνιση και συνεχή συντήρηση. Μην ξεχνάμε από το ΝΧ περνούν ή μένουν περίπου 2.000 άτομα.

Απαραίτητη για το νομό Χανίων κρίνεται η δημιουργία καλά οργανωμένου δημόσιου ή δημοτικού κυνοκομείου. Ο περιορισμός των αδέσποτων σκυλιών από πλατείες, λιμάνια και δρόμους κρίνεται απαραίτητος για πολλούς λόγους. Τα υπάρχοντα ιδιωτικά κυνοκομεία πρέπει να νομιμοποιηθούν και να επιβληθεί η σωστή οργάνωση.

"google ad"

 

Δρ. Ε.Μ.Παπαδάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...