20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ανάγκη νέων οργανώσεων στην Κρήτη, κατέδειξε το συνέδριο της ΠΕΝΑ – Ολοκληρώνονται αύριο οι εργασίες

Ημερομηνία:

Tην ανάγκη δημιουργίας Ενώσεων Νέων Αγροτών στην Κρήτη, γεγονός που αναμένεται να δρομολογηθεί το προσεχές διάστημα καταδεικνύει η συμμετοχή των νέων στο συνέδριο της ΠΕΝΑ, που διεξάγεται στα Χανιά και ολοκληρώνει τις εργασίες του αύριο Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΝΑ έχει ως εξής:

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των νέων αγροτών στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών, το οποίο φέτος πραγματοποιείται στα Χανιά και αποτελεί πλέον τον πιο συνεπή θεσμό του αγροτικού τομέα.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα διεξαγωγής του συνεδρίου, η κεντρική αίθουσα του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων κατακλίσθηκε από νέους ανθρώπους, που θέλησαν να δείξουν το δυναμικό τους παρόν.

Η μαζική συμμετοχή των νέων αγροτών εξέπληξε τους διοργανωτές και ανέδειξε με τον πιο έντονο τρόπο την ανάγκη δημιουργίας Ενώσεων Νέων Αγροτών στην Κρήτη, γεγονός που  αναμένεται να δρομολογηθεί το προσεχές διάστημα.

Κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με θέμα την ελαιοκομία και την προβατοτροφία ως δύο πυλώνες ανάπτυξης, απηύθυναν χαιρετισμούς εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, πολιτικών κομμάτων, αγροτικών και τοπικών φορέων.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών Θεόδωρος Βασιλόπουλος  αναφέρθηκε στους στόχους και τη στρατηγική της Π.Ε.Ν.Α. για τα επόμενα χρόνια, καταδεικνύοντας την επιθυμία της διοίκησης όλες οι Ενώσεις Νέων Αγροτών της χώρας να γίνουν πιο ενεργές και να παίξουν σημαντικό ρόλο  τόσο μέσω της ΠΕΝΑ όσο και στον τόπο τους.

«Το βασικότερο στοίχημα είναι η ενεργοποίηση και η δράση που θα φέρει κοντά μας και όλους τους νέους που εφέτος εντάχθηκαν στο πρόγραμμα των νέων γεωργών  αλλά και όλους τους γεωργούς κάτω των 40 ετών  που δεν είναι ενταγμένοι», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλόπουλος.

Ως πρόεδρος πρότεινε στόχους όπως μεταξύ άλλων:

τη βελτίωση της θεσμικής παρέμβασης στο αγροτικό γίγνεσθαι

την προσφορά υπηρεσιών προς τα μέλη με στόχο τη διευκόλυνση τους ή την αύξηση των κερδών τους.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α.  Νίκος Παυλονάσιος έκανε εκτενή αναφορά στη δομή και τους στόχους του Συνεδρίου, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, ότι η αναζήτηση ενός κοινού τόπου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγροτικής νεολαίας, αποτελεί πρωταρχική επιδίωξη, έτσι ώστε οι νέοι της υπαίθρου να βελτιώσουν τις προοπτικές τους για το μέλλον τους στην ύπαιθρο. 

Παράλληλα επεσήμανε τα σημαντικά φλέγοντα θέματα και τις καθυστερήσεις του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που δυσχεραίνουν τη ζωή των νέων αγροτών, προβάλλοντας τις θέσεις των νέων για ένα  πρόγραμμα που θα συνεισφέρει στις προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον της ελληνικής υπαίθρου.

Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των νέων Κρητών  στις προσυνεδριακές δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν την  Τρίτη και Τετάρτη στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου και στο Καστέλι Κισσάμου με θέμα «τοπικά τυριά και ελαιόλαδο τεχνολογία, γεύσεις και αγορά», όπου ο παλμός των νέων  αγροτών ήταν ουσιαστικά ο προάγγελος της μαζικής παρουσίας τους στο συνέδριο.

"google ad"

Το 24ο συνέδριο συνεχίζει τις εργασίες του οι οποίες ολοκληρώνονται την Κυριακή. Το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο: http://www.synedriopena.gr.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...