15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

“Ανάσα Αξιοπρέπειας”: Στις 11 Φεβρουαρίου σε 31 πόλεις στην Ελλάδα και σε 19 διαφορετικές χώρες, από τη Βραζιλία και τη Νέα Υόρκη έως το Βερολίνο | Βίντεο

Ημερομηνία:

Σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και σε 21 διαφορετικές χώρες πολίτες θα κινητοποιηθούν, στις 11 Φεβρουαρίου, για να στηρίξουν την κυβέρνηση αλλά και να πιέσουν ώστε να μην υπάρξουν υποχωρήσεις. Στις 11 Φεβρουαρίου είναι η ημέρα όπου θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του έκτακτου Eurogroup. Εκεί, θα συζητηθεί το ζήτημα της Ελλάδας.

Το αρχικό κάλεσμα έγινε τις πρώτες ώρες της κυβέρνησης μέσω των social media. Η ημερομηνία διαρκώς αλλάζει γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τώρα, η “Ανάσα Αξιοπρέπειας” των πολιτών θα ακουστεί στις 11 Φεβρουαρίου. Και αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια.

Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι “Δεν εκβιαζόμαστε, ούτε βήμα πίσω στους εκβιασμούς”-

Να σημειώσουμε ότι στην Κρήτη θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις  στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στην Ιεράπετρα.

10391399_10206088148982052_2480922883438535284_n

Στο νέο κάλεσμα ο κόσμος καλείται να πλημμυρίσει το Σύνταγμα και τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα στις 11 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 για να σταλεί ένα μήνυμα τερματισμού της λιτότητας, την ίδια ώρα στο έκτακτο Eurogroup για το ζήτημα της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών θα παρουσιάσει τις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης, «όπως αυτές ανταποκρίνονται στη νωπή εντολή που έλαβε από τον ελληνικό λαό με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Για την εκδήλωση στο Σύνταγμα υπάρχουν δύο σελίδες ΕΔΩ και ΕΔΩ.

10401985_10204633016123825_5959831829573010808_n

Στο κείμενο του καλέσματος σημειώνονται τα εξής:

Την Πέμπτη στείλαμε ένα πρώτο μαζικό μήνυμα απέναντι στους εκβιασμούς.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!

Ανάσα αξιοπρέπειας

Δεν μασάμε στους εκβιασμούς- Δεν κάνουμε πίσω – Θα νικήσουμε

Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη.

"google ad"

Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν. Να μην τους κάνουμε τη χάρη!

Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.

Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής.

Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.

Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής.

Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Θα νικήσουμε!

Δείτε το βίντεο που έχει δημιουργηθεί για τη διαδήλωση της 11ης Φεβρουαρίου:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=77of20EMPzc”]

Δείτε ΕΔΩ τον διαδραστικό χάρτη που έχει δημιουργηθεί για τους τοποθεσίες στην Ελλάδα και στον κόσμο που θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις.

Ή, πατήστε στα λινκ ανά περιοχή στον κόσμο, στην Ελλάδα, στην Κρήτη:

Στον κόσμο

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...