Λόγω της παρουσίας του μεγάλου πλήθους στην πόλη του Κερμάν, οι Αρχές αποφάσισαν να αναβάλουν την ταφή του.

Η τραγωδία που οδήγησε στην αναβολή

Όπως μεταδίδει το Associated Press, με βάση πληροφορίες της ιρανικής τηλεόρασης, επικράτησε πανικός με αποτέλεσμα να ποδοπατηθούν εκατοντάδες άτομα που είχαν βρεθεί στην πόλη Κερμάν για το τελευταίο αντίο στον Σουλεϊμανί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την ιρανική, 32 άτομα έχασαν τη ζωή τους (αρχικά το ίδιο Μέσο έκανε λόγο για 35 νεκρούς), ενώ 190 τραυματίστηκαν.

«Δυστυχώς, 32 συμπατριώτες μας έχασαν την ζωή τους σε αυτό το στάδιο της πορείας του φερέτρου του Σουλεϊμανί», ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση ο Πιρ Χοσέιν Κουλιβάντ, επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας εκτάκτων περιστατικών, προσθέτοντας ότι οι τραυματίες ανέρχονται σε 190.

Στο κέντρο της πόλης Κερμάν, της γενέτειρας του Ιρανού στρατηγού, ο οποίος επρόκειτο να ενταφιασθεί το απόγευμα, πυκνό πλήθος, όπως και τις δύο προηγούμενες ημέρες στην Τεχεράνη και στις άλλες ιρανικές πόλεις, είχε συρρεύσει για να ξεπροβοδίσει τον ισχυρό άνδρα του Ιράν..

BREAKING: Iran state TV says a stampede erupts at funeral procession for general slain in US airstrike, killing some mourners.

Την είδηση μετέδωσε και το πρακτορείο Isna επικαλούμενο τον επικεφαλής της επιτροπής που ρυθμίζει το τελετουργικό, Μεχντί Σανταφί.

"google ad"

Υπενθυμίζεται ότι ο στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί δολοφονήθηκε με εντολή Τραμπ την περασμένη εβδομάδα στη Βαγδάτη.

Δείτε τις πρώτες εικόνες από το σημείο

Να σημειωθεί ότι η ημέρα της ταφής του Κασέμ Σουλεϊμανί έχει κηρυχθεί αργία στην Κερμάν.

Δείτε live εικόνα