13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αναβάλλονται και οι πληρωμές δόσεων των ρυθμίσεων χρεών προς την εφορία με τη ρύθμιση των 120 δόσεων

Ημερομηνία:

Αναβάλλονται οι πληρωμές φόρων των μηνών Μαρτίου και Απριλίου και για τους εργαζόμενους που απασχολούνται σε επιχειρήσεις των 235 κλάδων οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού και περιλαμβάνονται στη  σχετική λίστα του υπουργείου Οικονομικών.

Οι φόροι που επρόκειτο να πληρωθούν Απρίλιο και Μάιο πρέπει να καταβληθούν μέχρι την 31η Αυγούστου – εκτός αν δοθεί νέα παράταση, αφού είναι άγνωστο πότε θα τερματισθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που βιώνει όχι μόνο η Ελλάδα αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί, ότι εκτός από τις τρέχουσες πληρωμές φόρων, όπως π.χ. ο ΦΠΑ αναβάλλονται για το τέλος Αυγούστου και οι πληρωμές των δόσεων των όποιων ρυθμίσεων έχουν γίνει προς την εφορία, είτε μέσω της πάγιας ρύθμισης, είτε με τη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Ειδικότερα, σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 καθώς και σε μισθωτούς των επιχειρήσεων αυτών, δύναται να παρατείνεται η προθεσμία καταβολής και να αναστέλλονται η είσπραξη βεβαιωμένων οφειλών στις Δ.Ο.Υ ή τα Ελεγκτικά Κέντρα, καθώς και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

Κατά το χρονικό διάστημα παράτασης της προθεσμίας και αναστολής καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών και των δόσεων ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, τα οφειλόμενα ποσά δεν επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις.

Στις ρυθμίσεις αυτές υπάγονται και φυσικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Με βάση τις αποφάσεις του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Σάββατο 21 Μαρτίου, προβλέπονται συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

  • Για τις επιχειρήσεις, οι οποίες στις 20/3/2020 έχουν ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας τουλάχιστον έναν από τους αναφερόμενους στον αναλυτικό δημοσιευθέντα πίνακα του υπουργείου Οικονομικών, παρατείνονται μέχρι και 31/8/2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα χρεών, οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 11/3/2020 έως και την 30/4/2020. Έως 31/8/2020 και για τις ίδιες ως άνω οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.
  • Για τις επιχειρήσεις, οι οποίες στις 20/3/2020 έχουν ενεργό, κύριο κωδικό δραστηριότητας τουλάχιστον έναν από τους αναφερόμενους στον αναλυτικό δημοσιευθέντα πίνακα του υπουργείου Οικονομικών, παρατείνονται μέχρι και την 31η/8/2020 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα χρεών από δηλώσεις ΦΠΑ, οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 11/3/2020 μέχρι και 30/4/2020.
  • Αναστέλλεται μέχρι και την 31η/8/2020 η είσπραξη των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων κατά τις 11/3/2020 οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση των ανωτέρω προσώπων.
  • Κατά την καταβολή δεν υπολογίζονται οι τόκοι και οι προσαυξήσεις του χρονικού διαστήματος της αναστολής.
  • Στην περίπτωση που εργαζόμενοι επιχειρήσεων (μέρος ή όλοι) τίθενται σε καθεστώς αναστολής της σύμβασης εργασίας τους και ο οικείος εργοδότης καταγγείλει αυτή, καθώς και στην περίπτωση που, μετά την ολοκλήρωση του μέτρου, οι επιχειρήσεις δεν διατηρούν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας, η παράταση ή η αναστολή παύει αυτοδικαίως και οι οφειλές βαρύνονται με τόκους και προσαυξήσεις, βάσει της αρχικής ημερομηνίας βεβαίωσης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...