16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Αναβλήθηκε η δίκη του δράστη που άφησε ανάπηρο τον “Χανιώτη” Αρκά

Ημερομηνία:

Ο Αρκάς είναι ο σκυλάκος, τον οποίο ένας “άνθρωπος” πυροβόλησε πριν από τρία χρόνια στο Άνω Δαράτσο Χανίων, επειδή του πάτησε το γκαζόν! Τον σκύλο ακολουθούσε η αδελφή της ιδιοκτήτριάς του, που είχε βγει για να τον βρει και είδε ό,τι έγινε.

Η δίκη που επρόκειτο να γίνει στις 14 Ιανουαρίου 2013 αναβλήθηκε και οι κατηγορίες για «φθορά ξένης περιουσίας» – λες και ο δράστης έβρεξε τη μπουγάδα – άλλαξαν μετά τη συγκέντρωση υπογραφών πολλών Χανιωτών και την πίεση που ασκήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Ο δράστης πλέον κατηγορείται για «παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία» όμως η δίκη του που είχε προγραμματιστεί να γίνει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε για ακόμα μια φορά και αναμένεται να οριστεί νέα δικάσιμος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4043/2012 «Μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα καταστήματα κράτησης και άλλες διατάξεις», όλα τα ποινικά αδικήματα για τα οποία απειλείται ποινή φυλάκισης έως και ένα έτος και έχουν τελεστεί έως 31/12/2011 μπαίνουν στο αρχείο.

Είναι πολύ πιθανό ο δράστης να μην καταδικαστεί για καμιά από τις πράξεις του εξαιτίας της νομοθεσίας που ισχύει για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Ο Αρκάς εντούτοις δεν γλύτωσε τις συνέπειες του πυροβολισμού του.

Ο Αρκάς κατάφερε να έχει μια φυσιολογική ζωή, επειδή η οικογένεια του τον λατρεύει. Το αμαξίδιο προσφέρει σε αυτό το πλάσμα μια κανονική σκυλίσια ζωή.

zoosos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...