14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αναβλήθηκε η πρώτη αγωγή εργαζομένων της ΕΡΤ

Ημερομηνία:

Αναβολή για τις 2 Δεκεμβρίου πήρε η πρώτη αγωγή των εργαζομένων της ΕΡΤ κατά του ελληνικού Δημοσίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η έδρα ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης κατόπιν αιτήματος των δικηγόρων του δημοσίου που ζήτησαν χρόνο για να προσκομίσουν στοιχεία.

Η αναβολή προκάλεσε αντιδράσεις από τους εργαζομένους στην ΕΡΑ, τους συνδικαλιστές και τους συνηγόρους τους, οι οποίοι χαρακτήρισαν την αναβολή αδιανόητη, λέγοντας ότι υπόθεση θα έπρεπε να δικαστεί σήμερα. Επίσης, τόνισαν ότι για λόγους δεοντολογίας θα έπρεπε τουλάχιστον το Δημόσιο να είχε ενημερώσει για τις προθέσεις του, τονίζοντας ακόμη ότι η κίνηση είναι σκόπιμη και γίνεται για να κερδίσουν χρόνο.

Για φυγομαχία του Δημοσίου έκανε λόγο ο δικηγόρος της ΠΟΕΣΥ Α. Πετρόπουλος σημειώνοντας ότι, από το ότι οι εκπρόσωποι του Δημοσίου συνέδεσαν την υπόθεση μέχρι το ΣτΕ να αποφανθεί επί της αιτησης ακυρώσεως, φαίνεται ότι το Δημόσιο δεν θέλει να βγει απόφαση. Ωστόσο, ο κ. Πετρόπουλος χαρακτήρισε θετικό γεγονός ότι η αναβολή είναι σε κοντινή ημερομηνία, αποτέλεσμα, όπως είπε, της ουσιαστικής σκέψης της δικαστού «η οποία είναι στην πραγματικότητα σφοδρότατα αντίρρηση στην απόφαση της κυβέρνησης».

Σε δηλώσεις τους εκπρόσωποι των συνδικάτων, τόσο των ΜΜΕ, όσο και ευρύτερα, χαρακτήρισαν την κυβέρνηση “Ιανό” με δύο πρόσωπα, από τη μια να λειτουργεί ταχύτατα όταν είναι να στείλει τα ΜΑΤ, ή να νομοθετήσει όταν πρόκειται να περικόψει εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, αλλά να κωλυσιεργεί όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τις ευθύνες της.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΑ και της ΕΡΤ Ηρακλείου παραβρέθηκαν οι πρόεδροι όλων των δημοσιογραφικών ενώσεων της χώρας ύστερα από πρόσκληση της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ). Επίσης, το “παρών” έδωσαν το Εργατικό Κέντρο, συνδικαλιστές και φορείς του Ηρακλείου.

Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ Ηρακλείου ζητούν την ακυρότητα του Προεδρικού Διατάγματος, βάσει του οποίου έγινε η καταγγελία των συμβάσεων εργασίας τους και επί της ουσίας την ακύρωση των απολύσεών τους.

Σε όλη την Ελλάδα έχουν προσδιοριστεί 170 δίκες με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...