16.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Αναβολή πήραν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ- Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Ημερομηνία:

Παρούσα η Αλέκα Παπαρήγα. Κόντρα μεγατόνων κυβέρνησης- ΚΚΕ. Για “κατασκευασμένο κατηγορητήριο” μιλά το ΠΑΜΕ…

Αναβολή για να δικαστούν στις 12 Φεβρουαρίου πήραν οι 35 συλληφθέντες μέλη του ΠΑΜΕ, που κατηγορούνται ότι εισέβαλαν χθες στο γραφείο του υπουργού Εργασίας.

Νωρίτερα τούς ασκήθηκε ποινική δίωξη για «παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας» για τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας. και θα δικάζονταν με την αυτόφωρη διαδικασία

Ο εισαγγελέας διέταξε να διενεργηθεί έρευνα από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη διάπραξη του αδικήματος της φθοράς ξένης περιουσίας.

Στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μέλη του ΠΑΜΕ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες, ενώ στον χώρο προσήλθε και η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην οποία δεν επετράπη η είσοδος στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Η γγ του ΚΚΕ αποχωρώντας δήλωσε ότι κατέρρευσε το κατηγορητήριο για τις φθορές.

Μεντρέκας: «Δεν εξαντλούμε την ανταγωνιστικότητα μας σε τέτοιου είδους ανοησίες» 
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, δήλωσε ότι δε θα είχαν πρόβλημα να το παραδεχτούν αν οι ζημιές είχαν γίνει από το ΠΑΜΕ. «Δεν εξαντλούμε την ανταγωνιστικότητα μας σε τέτοιου είδους ανοησίες» δήλωσε χαρακτηριστικά, λέγοντας ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πήγαν στο υπουργείο για να διαμαρτυρηθούν.

«Θα υποστηρίξουμε την κατάληψη αν αποφασιστεί μαζικά από τους εργαζόμενους και περιφρουρηθεί», είπε ο κ. Μεντρέκας.

Συμπαράσταση στους 35 συλληφθέντες εξέφρασαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Για νέο όργιο κυβερνητικής καταστολής με τη χρήση βίας έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κόντρα μεγατόνων κυβέρνησης- ΚΚΕ

Δεδομένων αυτών, σκληρή κόντρα ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΚΚΕ με αφορμή τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γ.Βρούτση ο οποίος κατήγγειλε ότι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προκάλεσαν φθορές στο υπουργείο.

«Η οργανωμένη επιδρομή και η προσπάθεια κατάληψης του υπουργείου Εργασίας με χρήση βίας, δεν δίνει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων. Οι προπηλακισμοί και οι καταστροφές στη δημόσια περιουσία μόνο θλίψη προκαλούν. Λυπάμαι, γιατί κάποιοι με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων στήνουν σκηνικό έντασης και βίας. Οι ενέργειες αυτές τραυματίζουν τη Δημοκρατία και υπονομεύουν τις θυσίες των Ελλήνων. Ας γνωρίζουν, όμως, ότι τέτοιες πρακτικές είναι καταδικασμένες στη συνείδηση του ελληνικού λαού και στρέφονται εναντίον της ίδιας της κοινωνίας» δήλωσε ο υπουργός.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στη συγκέντρωση που έγινε έξω από τη ΓΑΔΑ για τους συλληφθέντες απάντησε:

«Ένα πράγμα μόνο ζητάμε από τον υπουργό Εργασίας. Να φέρει το βίντεο, να το φέρει εδώ, στην πλατεία Συντάγματος, να το δώσει στα κανάλια, με τις καταστροφές που τάχα έκαναν οι εκπρόσωποι του συνδικαλιστικού κινήματος που ήθελαν να διαμαρτυρηθούν και δικαίως για προκλητικές δηλώσεις που πραγματικά ξεσηκώνουν. Να μας δείξει το βίντεο. Ποιες είναι οι καταστροφές.

"google ad"

»Πήγαν 40 άτομα, πρόσωπο με πρόσωπο, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι οργανώσεων, τι να κάνουν; Να καταστρέψουν τα γραφεία; Να καταστρέψουν τα κομπιούτερ; Να δείρουν τον υπουργό; Είναι αστεία πράγματα αυτά. Και βεβαίως όταν ένας υπουργός κάνει προκλητικές δηλώσεις έχουν δικαίωμα την ίδια μέρα, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων να πάνε και να διαμαρτυρηθούν. Αυτό μόνο έγινε και τίποτα άλλο».
Στο μεταξύ το ΠΑΜΕ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν την “κατασκευή των κατηγοριών”, μιλώντας για προβοκάτσια.

Σε συνοδευτικό κείμενο το ΠΑΜΕ αναφέρει:

«Οι κατασκευασμένες κατηγορίες, η προβοκάτσια της κυβέρνησης με τις φωτογραφίες με τα στημένα σκηνικά που έδωσε στη δημοσιότητα, τρεις ώρες μετά τη βίαιη προσαγωγή των συνδικαλιστών – στελεχών του ΠΑΜΕ (προέδρων Ομοσπονδιών, σωματείων, μελών Δ.Σ.) και που έπαιξαν τα περισσότερα ΜΜΕ παρουσιάζοντάς τις ως αληθινές, θα πρέπει να καταδικαστούν από το λαό, τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Το ΠΑΜΕ δεν πρόκειται να δέσει τα χέρια του, έχουμε εμπειρία την πλούσια ιστορία των σκληρών ταξικών αγώνων στη χώρα μας, δε μας φοβίζουν. Οι αγωνιστές δεν τρομοκρατούνται, οι εργαζόμενοι οργανωμένα να δώσουν στην κυβέρνηση αυτό που της αξίζει.

Παραθέτουμε φωτογραφίες που δείχνουν την κατασκευή κατηγοριών, που με βάση αυτές στήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση δεν πήρε όλα τα μέτρα της και είναι εξόφθαλμη η προβοκάτσια από τους κακούς σκηνοθέτες της, καθώς φαίνονται μετακινήσεις επίπλων, φωτιστικών, καρεκλών κλπ, από φωτογραφία σε φωτογραφία».

Τέλος, στην καταγγελία πως άνδρες της Αστυνομίας «έσπασαν την πόρτα» του γραφείου του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και ότι στη συνέχεια το υπουργείο εξαπέλυσε μία «άθλια προπαγάνδα» προκειμένου να αποδώσει την ευθύνη για τις υλικές ζημιές στο ΠΑΜΕ, προέβη ο βουλευτής του ΚΚΕ Θάνασης Παφίλης, την Τετάρτη μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...