16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αναβολή στη δίκη για την επίθεση στο γραφείο Αυγενάκη – Τι λέει ο συνήγορος του 35χρονου υποψήφιου διδάκτορα

Ημερομηνία:

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν για μια ακόμα φορά στο κέντρο του Ηρακλείου, με αφορμή το γεγονός ότι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου οι δύο άνδρες ηλικίας 31 και 35 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην επίθεση που έγινε στο πολιτικό γραφείο του Λευτέρη  Αυγενάκη την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της Ασφάλειας Ηρακλείου οι δύο κατηγορούμενοι ήταν μεταξύ των δέκα ατόμων που εισέβαλαν στις 26 του μηνός στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού και τα έκαναν γης μαδιάμ.

Οδηγήθηκαν σε αυτούς με βάση την αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού και τα όσα κατασχέθηκαν στα σπίτια τους, ρούχα και παπούτσια, τα οποία κατά τους αστυνομικούς ταιριάζουν απόλυτα με αυτά που φορούσαν οι δράστες της επίθεσης. Αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι για παράδειγμα στα παπούτσια υπάρχουν χαρακτηριστικά ίχνη φθοράς όπως φαίνεται ξεκάθαρα στην κάμερα και ακριβώς τα ίδια ίχνη εντοπίζονται και στα κατασχεμένα υποδήματα.

Και οι δύο εμπλεκόμενοι αρνούνται τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

Οι δύο κατηγορούμενοι, ο 35χρονος υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεργάτης του ΙΤΕ και ο 31χρονος καθηγητής βιολογίας, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τις 3 Μαρτίου οπότε και αναβλήθηκε το Αυτόφωρο.

Σε σχετική δήλωση του ο δικηγόρος του 35χρονου, Μενέλαος Ξυλούρης, (τον έτερο κατηγορούμενο εκπροσωπεί ο δικηγόρος Μιχάλης Σφακιανάκης) υπογραμμίζει:

«Ο κατηγορούμενος που εκπροσωπείται από μένα είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Κρήτης. Την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα βρισκόταν στην οικία του και εργαζόταν από τον προσωπικό του υπολογιστή, προετοιμάζοντας μια εργασία την οποία και θα παρουσίαζε, υπό κανονικές συνθήκες σήμερα. Αυτό αποδεικνύεται εύκολα από έναν έλεγχο στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Προκύπτει δηλαδή ότι την συγκεκριμένη ώρα και ημέρα έστελνε email, επεξεργαζόταν αρχεία κλπ

Σχετικά με τα δήθεν ευρήματα αυτά συνίστανται σε ένα μαύρο φούτερ χωρίς κανένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό (ολόμαυρο) καθώς και σε ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία πέραν το ότι είναι πολύ κοινά, φαίνεται να παρουσιάζουν χαρακτηριστικές διαφορές με τα υποδήματα του δράστη. Ο δε σωματότυπος του συλληφθέντα με τον σωματότυπο του δράστη είναι διαφορετικός.

Η παντελώς άδικη αυτή σύλληψη σε συνδυασμό με τον τρόπο που τελέστηκε, έχει προκαλέσει αναστάτωση στην ερευνητική του ομάδα αλλά και σε ολόκληρη την Πανεπιστημιακή κοινότητα, η οποία τρομοκρατείται από τέτοιες πράξεις. Ο εντολέας μου είναι αθώος και παντελώς άσχετος με το περιστατικό και αυτό με βεβαιότητα θα αποδειχθεί στο δικαστήριο.

Αυτό όμως που πρέπει να απασχολήσει σαν κοινωνία εν όψει και των πολύ δύσκολων ημερών που όλοι βλέπουμε και ξέρουμε ότι πλησιάζουν, είναι ότι το Σάββατο, στις 7.20 το πρωί η αστυνομία εισήλθε στην κατοικία ενός ΑΘΩΟΥ συμπολίτη μας συλλαμβάνοντας τον με εντυπωσιακό τρόπο. Διάβασα την ευχαριστήρια επιστολή του κ. Αυγενάκη προς την Αστυνομία σχετικά με τις συλλήψεις.

Αυτό που αναμένω είναι μία αντίστοιχη επιστολή συγνώμης προς τους συλληφθέντες όταν με την αθώωση τους ολοκληρωθεί η αδικαιολόγητη ταλαιπωρία που υφίστανται».

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες, ενώ στάση εργασίας με αφορμή τη σύλληψή τους εξήγγειλε μέχρι τις 14.00 ο Σύλλογος Ερευνητών, Ερευνητριών και Εργαζομένων στην Έρευνα Ηρακλείου.

Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα ενώ δεν έλειψε και η ένταση, όταν από τους αστυνομικούς ζητήθηκαν τα στοιχεία κάποιων νεαρών. Κάποιοι εκ των συγκεντρωμένων αντέδρασαν έντονα με αποτέλεσμα να υπάρξει ένα διαπληκτισμός με τους αστυνομικούς και να προσαχθεί ένας 44χρονος, ο  οποίος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, με περιπολικό, ενώ έκλεισαν και οι πόρτες των Δικαστηρίων.

Cretalive 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ