13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Αναγκαιότητα να αναδείξουμε τον προορισμό Χανιά ώστε να γίνει η ζήτηση λιγότερο εξαρτώμενη από συγκυριακά φαινόμενα όπως οι κινήσεις της Ryanair”

Ημερομηνία:

Απεμπλοκή από μονοπώλια που καθιστούν τον νομό εξαρτημένο από τις κινήσεις τους, όπως αυτό που υπάρχει με την αεροπορική εταιρεία Ryanair, ζητά ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτικής Κρήτης. Για να γίνει όμως αυτό και να θωρακισθεί ο τουρισμός που “είναι ένα ευαίσθητο προϊόν” χρειάζεται ένα συνδυασμό κινήσεων με πρώτο και κύριο την ανάδειξη του προορισμού Χανιά.

Γράφει ο Σύνδεσμος στην ανακοίνωση του:

«Οι τελευταίες κινήσεις της Ryanair και οι φημολογούμενες εσωτερικές διενέξεις στην εταιρία αναμφισβήτητα δημιουργούν έντονο προβληματισμό στον κλάδο του τουρισμού στα Χανιά. Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα οι επιπτώσεις στην αγορά εργασίας, στη ροή εισερχόμενου τουρισμού αλλά και στο κόστος μεταφορών είναι δεδομένες.

Η εξέλιξη αυτή ωστόσο αποτελεί μια λαμπρή αφορμή για να δουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στον τουρισμό στα Χανιά πραγματικότητες και προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Και ποιες είναι αυτές:

1ον : Ο τουρισμός είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο προϊόν και θα πρέπει όλοι να το θωρακίσουμε με διασφάλιση της πολλαπλότητας των προσβάσεων, την αποφυγή μονοπωλιακών πρακτικών και μονοσήμαντων εξαρτήσεων.

2ον : Η αναβάθμιση του αεροδρομίου μέσω της παραχώρησης λειτουργίας στη Fraport δημιουργεί ευκαιρίες για την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιριών που ενδιαφέρονται για τον προορισμό μας που είναι από τους πλέον ανερχόμενους.

3ον: Οι κινήσεις της Ryanair που πλήττουν κύρια τα Χανιά, τη Θεσσαλονίκη, αλλά κι άλλες πόλεις διεθνώς εντάσσονται σύμφωνα με δημόσιες ανακοινώσεις στην απόφασή της να μειώσει στο 3% αντί για 9% την ανάπτυξή της για το 2018.

4ον: Ο κλυδωνισμός που περνάει αυτήν την ώρα η τοπική οικονομία αναδεικνύει την ανάγκη να επενδύσουμε στην ανάδειξη του προορισμού με (brand destination) καθιστώντας τη ζήτηση για τα Χανιά στη διεθνή αγορά όσο γίνεται πιο ανελαστική και λιγότερο εξαρτώμενη από συγκυριακά φαινόμενα.

5ον: Η ενίσχυση των υποδομών στο λιμάνι της Σούδας, που αποτελεί επίσης κύρια πύλη του νησιού μπορεί να δώσει στήριξη στην τοπική ανάπτυξη μέσω του θαλάσσιου τουρισμού, της κρουαζιέρας, του γιώτιγκ, αλλά και της ακτοπλοΐας.

Όλοι μαζί θα πρέπει να δώσουμε την μάχη για την ποιότητα και την διασφάλιση μια βιώσιμης ανάπτυξης για τον τόπο αξιοποιώντας και βελτιώνοντας υποδομές και επενδύοντας στην αναβάθμιση υπηρεσιών.»

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...