15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Αναθεώρηση σχέσεων ΝΑΤΟ και Ρωσίας – Αναστέλλονται οι σχεδιασμοί για τα χημικά όπλα της Συρίας

Ημερομηνία:

Πλήρης επαλήθευση του χθεσινού ρεπορτάζ – ανάλυση στην εφημερίδα “Α.τ.Κ.”με τίτλο: «Γιατί χαίρεται ο Ασάντ παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τι θα συμβεί με τα χημικά της Συρίας»  http://bit.ly/1g1yrPu  το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί τη συνεργασία με τη Ρωσία – αναστολή σχεδιασμών όσων αφορά κοινή αποστολή για τα χημικά της Συρίας.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι προχωρεί σε πλήρη αναθεώρηση των σχέσεων και της συνεργασίας του με τη Ρωσία, για να ασκήσει πίεση στη Μόσχα προκειμένου η ρωσική ηγεσία να μεταβάλει τη στάση της έναντι της Ουκρανίας, ενώ η συμμαχία πρόσθεσε ότι αναστέλλονται οι σχεδιασμοί όσον αφορά μια κοινή αποστολή για τα χημικά όπλα της Συρίας.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουσεν, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι της συμμαχίας δεν θα πραγματοποιούν μέχρι νεωτέρας συναντήσεις με Ρώσους ομολόγους τους, ενώ πρόσθεσε ότι θα ενταθεί η πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με τις νέες αρχές της Ουκρανίας.

«Αποφασίσαμε ότι προς το παρόν δεν θα λαμβάνουν χώρα συναντήσεις σε πολιτικό ή στρατιωτικό επίπεδο με τη Ρωσία», δήλωσε ο Ράσμουσεν στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της συνόδου που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες μεταξύ αξιωματούχων του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας κ. Ρασμούσεν μίλησε επίσης για τη διαδικασία καταστροφής των χημικών: «αναστέλλουμε τον σχεδιασμό για την πρώτη κοινή αποστολή ΝΑΤΟ – Ρωσίας» σχετικά με την προστασία του πλοίου MVCapeRay. Και συνέχισε: «Θέλω να τονίσω ότι αυτή η εξέλιξη δε θα επηρεάσει τη διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων» δίχως όμως να είναι αρκετά πειστικός.

Το ίδιο επανέλαβε ο Γουίλιαμ Μπερνς της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων των ΗΠΑ: «Πιστεύω ότι η Ρωσία θα παραμείνει πιστή στις δεσμεύσεις της, που σχετίζονται με την παράδοση και καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας». Ο κ. Μπερνς πιστεύει ότι: «είναι ένα θέμα που θεωρώ ότι η Ρωσία έχει ένα ειδικό ενδιαφέρον. Δεν είναι μια χάρη προς τις ΗΠΑ. Είναι κάτι που η Ρωσία έχει δεσμευτεί και ελπίζω ότι θα συντελέσει στην επίτευξη αυτού του στόχου”.

Πάντως, ο κ. Μπερνς δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι προθέσεις της Μόσχας είναι δύσκολο να προβλεφθούν.

Από την πλευρά του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Γκρούσκο, κατηγόρησε το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο ότι εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά και ότι επαναφέρει τα στερεότυπα «του Ψυχρού Πολέμου» έναντι της χώρας του, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις αυτές του Ράσμουσεν.

«Η συνάντηση αυτή απέδειξε ότι το ΝΑΤΟ εξακολουθεί να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Και ότι τα στερεότυπα του Ψυχρού Πολέμου εξακολουθούν να εφαρμόζονται έναντι της Ρωσίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γκρούσκο μετά την ολοκλήρωση της συνόδου για την κατάσταση στην Ουκρανία.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ