13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ανακοίνωση Ανταρσία στα Χανιά: Όχι στους αποκλεισμούς των παιδιών των δημοσίων υπαλλήλων από τους παιδικούς σταθμούς

Ημερομηνία:

Καταγγελία της δημοτικής παράταξης “Ανταρσία στα Χανιά”:

Καταγγέλλουμε τον αποκλεισμό των παιδιών των δημοσίων υπαλλήλων από τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Η απόφαση να ενταχθούν όλοι οι παιδικοί σταθμοί του ΔΟΚΟΙΠΠ στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να εξοικονομηθούν κονδύλια του Δήμου προς το ΔΟΚΟΙΠΠ οδήγησε δεκάδες οικογένειες δημοσίων υπαλλήλων στα Χανιά να απολέσουν το δικαίωμα τους να στέλνουν τα παιδιά τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Αιτία γι’ αυτό είναι ότι στο πρόγραμμα με τον ευφάνταστο τίτλο : « εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για ωφελούμενες μητέρες» που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και στο οποίο εντάχθηκαν οι παιδικοί σταθμοί του ΔΟΚΟΙΠΠ, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής, ως εργαζόμενες μητέρες, όσες είναι μόνιμοι ή αορίστου χρόνου υπάλληλοι του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ., καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ.

Η Δημοτική Αρχή και η πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΟΚΟΙΠΠ προσπαθεί με τις πλάτες των παιδιών δημοσίων υπαλλήλων και των οικογενειών τους να εξασφαλίσει κάποια από τα αναγκαία έξοδα για τους παιδικούς σταθμούς και ταυτόχρονα να κάνει κοινωνική πολιτική χωρίς να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Αυτό δεν είναι κοινωνική πολιτική. Δεν είναι κοινωνική πολιτική να συνεχίζεις την πολιτική των αποκλεισμών των προκατόχων σου. Δεν είναι κοινωνική πολιτική, αλλά μνημονιακή αθλιότητα το να προσπαθείς να φέρεις την μια κατηγορία εργαζομένων απέναντι στην άλλη, για να διεκδικήσουν τα ψίχουλα που μοιράζεις. Δεν είναι κοινωνική πολιτική να παρουσιάζεις τους δημοσίους υπαλλήλους των 700€ ως προνομιούχους όπως έκανε η αντιπρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΟΚΟΙΠΠ. Κόπτονται οι κύριοι και οι κυρίες της πλειοψηφίας ότι αυτά τα κάνουν για τα παιδιά των άνεργων. Και αυτό όμως απέχει πολύ από την αλήθεια αφού βάσει των όρων του προγράμματος οι άνεργες μητέρες λαμβάνουν τη χαμηλότερη μοριοδότηση. Αλήθεια τι θα έλεγαν σε μια οικογένεια που το παιδί τους αποκλείστηκε από παιδικό σταθμό του Δήμου γιατί αν και ο πατέρας του είναι άνεργος, η μητέρα είναι δημόσιος υπάλληλος;

Δεν είναι κοινωνική πολιτική να προσπαθείς να καλύψεις τις αναγκαίες θέσεις στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, στο «κοινωνικό φροντιστήριο» και στους παιδικούς σταθμούς με εθελοντές ή σπουδαστές που κάνουν την πρακτική τους, όταν υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί και βρεφονηπιοκόμοι. Αντί αυτών ο Δήμος θα έπρεπε να συγκρουστεί και να διεκδικήσει διορισμούς προσωπικού.

Φτάνει πια!! Αρκετά έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι είτε ιδιωτικοί είτε δημόσιοι υπάλληλοι, άνεργοι ή μη, από τις μνημονιακές πολιτικές.

Καλούμε τη δημοτική αρχή που προεδρεύει στο ΔΟΚΟΙΠΠ ν’ αφήσει κατά μέρος τα κροκοδείλια δάκρυα για τους κοινωνικά ευπαθείς και να καλύψει τις ανάγκες όλων των γονέων, εργαζόμενων και μη. Λεφτά όπως αποδεικνύουν οι τελευταίες αγοραπωλησίες ερειπίων στην οδό Τζανακάκη, στις οποίες επιδίδεται ο δήμος βρίσκονται, όταν υπάρχει βούληση.

Θέλουμε παιδικούς σταθμούς ανοιχτούς για όλα τα παιδιά.

Άμεση κατάργηση των τροφείων.

Καλούμε τα σωματεία του δημοσίου τομέα της πόλης να αντιδράσουμε στις απαράδεκτες διακρίσεις και τους αποκλεισμούς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...