14.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

Ανακοίνωση-Καταγγελία της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην ελληνο-αμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις για την τουρκική εισβολή στη Συρία

Ημερομηνία:

Για την τουρκική εισβολή στη Συρία:

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την τρίτη κατά σειρά δολοφονική εισβολή στη Συρία με την ονομασία “Πηγή Ειρήνης”, που έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες άμαχους νεκρούς και σε μεγάλο αριθμό ξεριζωμένων. Αποτελεί για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, που κάνει ορατό τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη Μέση Ανατολή με την κάλυψη των ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ. Πρόκειται για πόλεμο γεωπολιτικών συμφερόντων με στόχο τη διαμόρφωση νέου χάρτη με αλλαγή συνόρων στη Μ. Ανατολή.

Οι ΗΠΑ άναψαν το «πράσινο φως» για την επίθεση ενάντια στο συριακό λαό και στον κουρδικό πληθυσμό της περιοχής. Στον περιλάλητο, άλλωστε, «Στρατηγικό Διάλογο» ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ, που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες μέρες, αποτυπώνεται ανάγλυφα η κοινή σύμπραξη Ελλάδας – ΗΠΑ σε πολεμικές επιχειρήσεις, με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της αστάθειας, της τρομοκρατίας, φωτογραφίζοντας ιδιαίτερα την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Η εξέλιξη αυτή αφήνει στην κυριολεξία έκθετη τόσο την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και όλους τους άλλους που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην Αθήνα, για την ανανέωση της Συμφωνίας για τις Βάσεις. Καταρρίπτονται στην πράξη ο επικίνδυνος εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, καθώς και τα επιχειρήματα περί «προστασίας» που θα παρέχουν στη χώρα μας οι ΗΠΑ από την τουρκική επιθετικότητα.

Καμία αναμονή – κανείς εφησυχασμός! Δυναμώνουμε την αντιιμπεριαλιστική πάλη!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΛΑΟ

Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην ΕλληνοΑμερικανική

Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις

(Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου –Εργατικά συνδικάτα – ΟΓΕ Ηρακλείου)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...