19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ για την σύσκεψη της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης στη Σητεία

Ημερομηνία:

Έγινε την Κυριακή 10 Νοέμβρη στη Σητεία η Παγκρήτια σύσκεψη Διοκητικών Συμβουλιων των Εμπορικων Συλλόγων Κρήτης με θεματολογία «κομμένη και ραμμένη» στην κατεύθυνση που θέλει να περάσει η Ε.Σ.Ε.Ε. στους περισσότερους εμπορικούς συλλόγους.   Κατεύθυνση που απέχει πολύ μακριά όμως απ΄τα καυτά καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο.
‘’Ενορχηστροτής’’ και ‘’διευθυντής ορχήστρας’’ ο οικονομικός επόπτης της Ε.Σ.Ε.Ε. και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου κος Μανώλης Ψαρουδάκης, που δεν άφησε τίποτα ‘’μεμπτό’’ να αιωρείται για τις πραγματικές προσπάθειες που καταβάλει η Ε.Σ.Ε.Ε.

Κατακεραύνωσε τους πάντες που που αμφισβητούν τους ‘’αγώνες’’ και το πόσο έχει συμβάλλει η Ε.Σ.Ε.Ε. στο success story της κυβερνητικής πολιτικής. Έπεισε δε και τον πιό δύσπιστο συνάδελφο οτι η Ε.Σ.Ε.Ε. έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των υπουργών της κυβέρνησης αφού όταν οι υπουργοί δεν καταλαβαίνουν απο χτυπήματα του χεριού στο τραπέζι , η διαπραγμάτευση γίνεται με αναποδογυρισμέα τραπέζια στα ξεχασμένα σοκάκια στην αρένα των υπουργείων !!!!!

Κατα τα άλλα δεν τρέχει τίποτα που τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται με μαθηματική ακρίβεια. Είναι φυσιολογική εξέλιξη το κλέψιμο των αποθεματικών των ταμείων ωστε να μην μπορούμε να πάρουμε σύνταξη. Είναι λογικό να ποινικοποιούν τα χρέη μας. Είναι ‘’νέα σκέψη’’ και ‘’επανάσταση’’ να ανακαιφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες απο τον κρατικό κορβανά. Εν τέλει ,αφού υπάρχει Ε.Σ.Ε.Ε. που ‘’μάχεται’’ μαζί με την κυβερνητική πολιτική και την πολιτική της Ευρωπαικής Ένωσης, για το ‘’καλό μας’’ , τότε τι θέλετε και διαμαρτύρεστε?, τι θέλετε και ζητάτε να μην ανοίγετε τα μαγαζιά σας και τις 52 Κυριακές ?
Δε σας έφτανε , κύριοι της Ε.Σ.Ε.Ε., η σφαλιάρα που φάγατε απο το κλείσιμο άνω του 85% των εμπορικών καταστημάτων σ΄όλη τη χωρα την Κυριακή 3 Νοέμβρη. Προσπαθήσατε (και συνεχίζετε με ανακοινώσεις) με γελοίους ισχυρισμούς να παγιδέψετε την Σύσκεψη να προτείνει και όγδοη Κυριακή ανοιχτά. Κάνατε ότι ήταν δυνατόν στη Σύσκεψη να πάρουν πίσω τα διοικητικά συμβούλια των Εμπορικών Συλλόγων αποφάσεις που δεν συμφωνούν με την γραμμή της Ε.Σ.Ε.Ε.

Γιατί δεν βγαίνετε ανοιχτά και καθαρά να πείτε οτι συμφωνείτε σε αυτό που προτείνουν τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι να είναι ανοιχτα τα μαγαζιά και τις 52 Κυριακές αφήνωντας στην άκρη τα τερτίπια των τουριστικών περιοχών, των περιόδων εκπτώσεων,  των στημένων τηλεοπτικών ρεπορτάζ και της ‘’νέας μόδας’’ των γκάλοπ επισκεψιμότητας. Όσοι παρεβρεθήκαμε στη σύσκεψη της Σητείας γίναμε αυτήκοοι μάρτυρες ποιάς πολιτικής  είστε ταγμένοι να υπηρετείτε κύριοι της Ε.Σ.Ε.Ε.
Μακριά απο την καθημερινή πραγματικότητα αλλα κοντά στην πολιτκή που γεννά φτώχεια και δυστυχία.

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ καλεί κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο που αντιλαμβάνεται οτι πίσω απο τα λουκέτα, τους χιλιάδες άνεργους, πίσω απο αυτούς τους συναδέλφους που δεν μπορούν να επιβιώσουν , δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε λογικές όπως της Ε.Σ.Ε.Ε. να αλωνίζουν εκμεταλλευόμενοι την φτώχεια και την αγωνία για επιβίωση. Σας καλούμε να συσπειρωθούμε με την Π.Α.Σ.ΕΒΕ να δώσουμε την μάχη, όχι μόνο για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας αλλα για να ανατρέψουμε πρακτικές και πολιτικές που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Γραμματεία της ΠΑΣ.Ε.Β.Ε. Χανίων

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...