15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για τα αποτελέσματα της σύσκεψης – συνέλευσης για τον συντονισμό των συλλογικοτήτων ενάντια στις Βάσεις

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα η Πρωτοβουλία Αντίστασης σχετικά με τη ανοικτή σύσκεψη – συνέλευση που πραγματοποιήθηκε για τον συντονισμό συλλογικοτήτων – οργανώσεων και αγωνιστών ενάντια στις βάσεις. Η συνέλευση δεν κατέληξε σε απόφαση για άμεση κινητοποίηση παρά την επιμονή της Πρωτοβουλίας Αντίστασης.

Σε σχετικό κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πρωτοβουλία Αντίστασης αναφέρει:

Στα θετικά η διεύρυνση των συμμετοχών έστω και δια αντιπροσώπων πάλι με εξαίρεση την Πρωτοβουλία Αντίστασης. Στα θετικά επίσης η αξιόλογη συζήτηση και ανοικτή αντιπαράθεση σε συναγωνιστικό κλίμα των διαφορετικών απόψεων σε κρίσιμα ζητήματα όπως των βάσεων, του ιμπεριαλισμού, του εθνικισμού, του πολέμου.  Από την πλευρά μας τόσο εισηγητικά, όσο και με παρεμβάσεις τέθηκε με έμφαση η ανάγκη να καταδειχτεί στο λαό με αγωνιστικό τρόπο το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της μετατροπής της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ. Αυτή η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα βάζει επιτακτικά το καθήκον της αντιβασικής πάλης και θεωρητικά σχήματα και ιδεολογήματα περί ιμπεριαλιστικής Ελλάδας δε βοηθάνε στα αγωνιστικά αντανακλαστικά που χρειάζεται να ενισχύσουμε. Πολύ περισσότερο βέβαια δε βοηθάνε παραταξιακοί υπολογισμοί, εικονικές, στημένες και επετειακές δράσεις σε ημερομηνίες που αγνοούν τις απαιτήσεις της ταξικής πάλης.

Τονίστηκε επίσης από την πλευρά μας η πραγματικότητα που αποκαλύπτεται πάλι από τις εξελίξεις πως η εξαρτημένη ελληνική αστική τάξη δεν είναι η μονίμως αμυνόμενη όπως λέει το ΚΚΕ και άλλοι στην αριστερά. Αυτό είναι το βολικό αφήγημα του συστήματος για να σπέρνει την εθνικιστική τύφλωση, να δίνει δις για F16,  να δίνει τη χώρα ορμητήριο,  να εμπλέκεται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και να κρατά το λαό υποταγμένο συνολικά στις αντιδραστικές αστικές επιλογές. Η ελληνική αστική τάξη στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης έχει βλέψεις και διεκδικεί, με επικίνδυνο μάλιστα τυχοδιωκτισμό, ρόλοuς από τις λεγόμενες ΑΟΖ της Νοτιοανατολικής Μεσογείου μέχρι νέες Βαλκανικές εξορμήσεις με τα σχέδια του Πάιατ. Σ’ αυτή τη βάση εξηγείται η πρωτόγνωρα επικίνδυνη εμπλοκή στα φονικά για τους λαούς ιμπεριαλιστικά σχέδια, η αντιδραστική συμμαχία με Αίγυπτο- Ισραήλ. Εδώ οφείλεται  και ο επικίνδυνος ανταγωνισμός με την τουρκική αστική τάξη για όμορους ρόλους σ’ όλη τη γύρω περιοχή που συνταράσσεται από τους οξυμένους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Αυτό που φάνηκε καθαρά στη σύσκεψη είναι η σύγχυση και η εμμονή σε ιδεολογήματα και ιδεοληψίες που αλληλοτροφοδοτούνται από την ατολμία απεύθυνσης στο λαό. Απεύθυνση αναγκαία   κόντρα  στην υποταγή στα αστικά αφηγήματα, τον εθνικισμό και το ρεαλισμό της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης.  Η Πρωτοβουλία Αντίστασης παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς δε θα υποταχτεί σ’ αυτό το κλίμα. Με σύνθημα ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ και σταθερά θέτοντας την ανάγκη αγώνα για το ξεπέταγμα του καρκίνου των βάσεων  τις επόμενες μέρες  θα πραγματοποιήσει παρέμβαση με μικροφωνική και πικετοφορία στους δρόμους της πόλης με όποια συλλογικότητα θέλει να συμμετέχει. Ταυτόχρονα σύντροφοι νεολαίοι επιδιώκουν τη συνδιοργάνωση  σχετικής εκδήλωσης  στο Πολυτεχνείο με απεύθυνση ιδιαίτερα στη νεολαία της πόλης.

Τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα από τα προηγούμενα μικρά αλλά σημαντικά βήματα κοινής δράσης που έδωσαν απαντήσεις με κινηματικούς όρους στο χρόνο που απαιτούνταν, δεν υποκαθίστανται   από επετειακές κινητοποιήσεις, έστω και αν αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν. Η ουσιαστική και αληθινή κοινή δράση θα επιδιώκεται μόνιμα και συστηματικά από την πλευρά μας, γιατί όσο και αν συχνά γινόμαστε πιεστικοί, απαντά  στις απαιτήσεις της ταξικής πάλης και στην ανάγκη και τη διάθεση ενός δυναμικού να δράσει αγωνιστικά. Είμαστε σίγουροι πως στην πορεία αυτό το δυναμικό θα καταφέρει να επιβάλει ξανά τη διάθεσή του κόντρα σε ατολμίες, ιδεοληψίες και μικροπαραταξιακούς υπολογισμούς.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...