15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ανακοίνωση των εργαζομένων της ΔΕΗ για το ατύχημα με εναερίτη: “Το υπάρχον, καταπονημένο και μεγάλης ηλικίας προσωπικό, είναι συνεχώς στο όριο της αντοχής του”

Ημερομηνία:

Υπερήλικες, καταπονημένοι εργαζόμενοι που εργάζονται στα όρια των αντοχών τους. Αυτή είναι η αιτία των πολλών εργατικών ατυχημάτων με εναερίτες της ΔΕΗ, σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζόμενων, και την ευθύνη έχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις που έχουν σταματήσει τις προσλήψεις αλλά και το κλείσιμο των σχολών της ΔΕΗ που προσέφεραν ποιοτική εκπαίδευση στους εργαζόμενους.

Αφορμή για την ανακοίνωση στάθηκε το νέο ατύχημα με εναερίτη της ΔΕΗ, το μεσημέρι της Τετάρτης όταν έπεσε στο κενό από ύψος πέντε μέτρων ενώ εκτελούσε εργασίες σε κολόνα στην περιοχή του Παζινού. Ο εργαζόμενος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων.

Στην ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρονται τα εξής:

«Δεν πέρασαν πολλές ώρες από την Συνέλευση του Προσωπικού της ΕΤΕ – ΔΕΔΔΗΕ Χανίων  κι άλλος ένας συνάδελφος εναερίτης έπεσε από την κολώνα, από ύψος 6 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Το μεγάλο όριο ηλικίας, δηλαδή ο μέσος όρος της ηλικίας των εναεριτών έχει περάσει τα 50 χρόνια. Αυτό είναι το αποτέλεσμα των κυβερνητικών πολιτικών που εδώ και αρκετά χρόνια απαγορεύουν τις προσλήψεις προσωπικού. Το υπάρχον, καταπονημένο και μεγάλης ηλικίας προσωπικό, είναι συνεχώς στο όριο της αντοχής του και βρίσκεται σε απόγνωση. . Μέρα και νύχτα, με ήλιο και βροχή, με ζέστη  και με κρύο οι εναερίτες είναι εκεί ψηλά στις κολώνες και προσπαθούν να κρατήσουν το δίκτυο ενεργό, και κανένα σπίτι ή επιχείρηση να μην είναι χωρίς ηλεκτρικό.

Κάποιες προσλήψεις έκτακτου προσωπικού (8μηνίτες) δεν είναι η λύση του προβλήματος.

ΖΗΤΑΜΕ εδώ και τώρα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ζητάμε ακόμη   να  ανοίξουν ξανά οι σχολές της ΔΕΗ, όπου γινόταν επαρκής και σοβαρή εκπαίδευση στους εργαζομένους.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...