20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ανακοίνωση –Καταγγελία της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Ημερομηνία:

Για  άλλη μια ακόμη  φορά το κέντρο της πόλης μας μολύνθηκε  από τη μπόχα ομάδας μελών της Χρυσής Αυγής, που με προκλητικό τρόπο θέλησε να μας θυμίσει την ύπαρξη της. Οι υμνητές του ναζισμού σε κατάσταση παροξυσμού επιτέθηκαν σε μετανάστες, αλλά  και  σε έλληνες εργαζόμενους και καταστηματάρχες που τους αποδοκίμαζαν για τη φασιστική  τους συμπεριφορά και την προκλητική τους παρουσία. Με την κάλυψη και την προστασία της αστυνομίας αναστάτωσαν το κέντρο της πόλης προκαλώντας φθορές και επεισόδια, με ναζιστικούς χαιρετισμούς και εναγκαλισμούς με αμερικανονατοϊκούς  ράμπο  που χρησιμοποιούν τα Χανιά σαν τόπο αναψυχής. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έτσι όπως συνήθως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις  βρίσκονται κατηγορούμενοι  αυτοί που αντιστέκονται σ’ αυτές  τις  φασιστικές συμπεριφορές και τις προκλήσεις  και όχι  αυτοί που βρίζουν όσους θυσιάστηκαν  για τη λευτεριά του τόπου μας και προκαλούν τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού. Αυτό ακριβώς συνέβη και στην πόλη μας, αποκαλύπτοντας ακόμη μια φορά,  ότι η προβολή και  η ασυλία της δραστηριότητας αυτής της φασιστοομάδας ενθαρρύνεται από την ίδια την πολιτική του συστήματος. Την πολιτική της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και της τρομοκρατίας. Την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής και της καταστολή των λαϊκών αγώνων, του ρατσισμού  της τρομοκράτησης των αγωνιστών. Γι αυτό και δεν έχουμε καμιά αμφιβολία για το ρόλο της Χρυσής Αυγής  σαν συστημική οργάνωση που δρα παράλληλα και ενισχύει την πολιτική του συστήματος.

Απέναντι σ’ αυτήν την κατάσταση ,η απάντηση απ’ το λαό και τους εργαζόμενους δεν μπορεί να είναι άλλη,  παρά η ενίσχυση  των αντιστάσεων του , η ταξική ανασυγκρότηση του κινήματος απέναντι στην πολιτική της βαρβαρότητας και του ξεπουλήματος της χώρας στους ιμπεριαλιστές. Αυτό θα αποτελέσει και την καλύτερη απάντηση σ’ αυτούς τους ψευτοπατριώτες και θα τους απομονώσει έτσι όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν. Γιατί το φασισμό μόνο οι λαϊκοί αγώνες μπορούν να τον τσακίσουν.

Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...