16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Η Ταξική Πορεία για τη σύλληψη της προέδρου του σωματείου των ιδιωτικών υπαλλήλων στην Ελλάδα των 1.200 απολύσεων την ημέρα

Ημερομηνία:

Η κλιμάκωση της επίθεσης από τη μεριά της εργοδοσίας, που αξιοποιεί την αντεργατική νομοθεσία των μνημονίων  δυστυχώς δεν είναι μόνο τοπικό φαινόμενο. Σ’ όλη την Ελλάδα όποιος έχει την τύχη να έχει ακόμη εργασία , οι όροι δουλειάς του  γίνονται κάθε μέρα  όλο και πιο άθλιοι. Η κρίση γίνεται ευκαιρία για την εργοδοσία που επιχειρεί σήμερα να περικόψει τους μισθούς ακόμη κι αυτούς που προβλέπει η νομοθεσία και να καταργήσει κάθε δυνατότητα του εργαζόμενου να σηκώσει κεφάλι και να διεκδικήσει ανθρώπινες συνθήκες  δουλειάς. Οι συλλογικές συμβάσεις καταργούνται και οι ατομικές συμβάσεις υπογράφονται κάτω από όρους εκβιασμών και απειλών. Έτσι λοιπόν το τελευταίο περιστατικό που συνέβη στην πόλη μας με την απόλυση μια εργαζομένης από την εταιρεία Χ. Πετράκη Μονοπρόσωπη ΕΠΕ (  Body&Beauty) και καταγγέλθηκε από το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων  είναι μια ακόμη απόλυση εργαζομένου στις 1200 απολύσεις που γίνονται καθημερινά σ’ όλη την Ελλάδα . Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καταγγέλλει τη νέα αυτή αυθαιρεσία της εργοδοσίας, όπως και τη σύλληψη της προέδρου του σωματείου από την αστυνομία , επειδή τόλμησε να συμπαρασταθεί στην απολυμένη συναδέλφισσα.

Η θρασύτητα αυτή της εργοδοσίας θα ενταθεί το επόμενο διάστημα γιατί γνωρίζει ότι η τρικομματική κυβέρνηση  (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ)  και οι δυνάμεις καταστολής είναι με το μέρος της.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση , οι εργαζόμενοι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να οργανώσουν την αντίσταση τους. Να ζωντανέψουν  τα σωματεία ώστε να γίνουν πραγματικά όργανα πάλης στα χέρια τους. Να σφυρηλατήσουν   την ταξική τους ενότητα και αλληλεγγύη , γιατί μόνο έτσι μπορούν να βάλουν φρένο στη βαρβαρότητα του συστήματος.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...