20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αναστάτωση άνευ προηγουμένου στο Ρέθυμνο από την ακύρωση του καρναβαλιού – Ετοιμάζουν κοινή επιστολή διαμαρτυρίας μαζί με τους Δήμους Ξάνθης και Κέρκυρας

Ημερομηνία:

Αναστάτωση άνευ προηγουμένου έχει επιφέρει η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας περί ακύρωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα. Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργης Μαρινάκης μετά από επαφές που είχε με τον Δήμαρχο Ξάνθης και τον Δήμαρχο Κέρκυρας, αποφάσισαν να αποστείλουν κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία θα διαμαρτύρονται και θα ζητούν επανεξέταση του θέματος αφού η ακύρωση τόσο μεγάλων εκδηλώσεων δεν αποτελεί μια απλή απόφαση και επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις.

Η επιστολή θα αναφέρει πως οι δήμαρχοι δεν κατανοούν την απόφαση και μάλιστα για περιοχές, στις οποίες δεν υπάρχει κρούσμα ενώ να σημειωθεί πως από πλευράς καρναβαλικών ομάδων εκφράζονται διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις είναι έντονες.

Στο Ρέθυμνο η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου για την κορύφωση του περίφημου “Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού” δεν δόθηκε . Η είδηση κυριολεκτικά “πάγωσε” τα πάντα. Ωστόσο το τοπίο δεν είναι ξεκάθαρο για το τί τελικά θα γίνει στο Ρέθυμνο με το καρναβάλι αλλά και στα χωριά, στα οποία έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα. Απόψε το βράδυ στις 21:30 το θέμα θα τεθεί στην ολομέλεια των Καρναβαλικών Ομάδων. Η σύνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο.

Eκπρόσωποι ομάδων έσπευσαν στο Δημαρχείο Ρεθύμνου μετά την ανακοίνωση για ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων

Στο άκουσμα της ανακοίνωσης του Υπουργού Υγείας για ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα για προληπτικούς λόγους εξ αιτίας του κορωνοΐού, εύλογα προκλήθηκε μεγάλη ανησυχία στις καρναβαλικές ομάδες του Ρεθύμνου αλλά και τους διοργανωτές.

Μέλη των ομάδων έσπευσαν στο Δημαχείο Ρεθύμνου όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνέντευξη τύπου για τη διοργάνωση του καρναβαλιού , προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

Πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση βρίσκονται επί ποδός και η προσπάθεια για επικοινωνία  με το αρμόδιο υπουργείο και συντονισμού συνεχίζεται από τους αρμόδιους φορείς.

rethemnosnews.gr, goodnet.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ