22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Αναστολή καταβολής 96.333 συντάξεων λόγω έλλειψης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

Ημερομηνία:

Χωρίς καταχωρημένο ΑΜΚΑ και ΑΦΜ παραμένουν 96.333 συντάξεις, 54.193 κύριες και 42.140 επικουρικές, για τις οποίες δεν θα γίνει αυτό το μήνα καταβολή στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων.Ο συντονισμός των Ταμείων για την πληρωμή αυτών των συντάξεων, υπό την προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι θα προσέλθουν στις υπηρεσίες για να συμπληρώσουν τα στοιχεία που λείπουν, αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης υπό τον υπουργό Εργασίας Γ.Βρούτση.

«Αναγκαζόμαστε να προβούμε σε προσωρινή αναστολή αυτών των συντάξεων μέχρις ότου οι δικαιούχοι συμπληρώσουν ως όφειλαν τα στοιχεία που λείπουν και οι συντάξεις θα καταβληθούν άμεσα. Σε κάθε περίπτωση, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των ταμείων προετοιμαζόμαστε ώστε να μην υπάρξει καμία ταλαιπωρία των συνταξιούχων» είπε ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι:
«Το νοικοκύρεμα και η εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη».

Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση από το σύστημα «ΗΛΙΟΣ» της ΗΔΙΚΑ, της ροής για τις συντάξεις του Ιουνίου 2013, διαπιστώθηκε ότι ο βαθμός συμ­πλήρωσης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ στα μητρώα συντάξεων των ταμείων έχει φτάσει σε ποσοστό 99.14% και 98,67% αντίστοιχα.

Όπως είχε ανακοινωθεί πριν από έναν μήνα, για τις 54.193 κύριες και 42.140 επικουρικές συντάξεις για τις οποίες δεν έχει συμπληρωθεί ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ δεν θα γίνει η καταβολή τους στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων, υπενθυμίζει σε ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας.

Οι συνταξιούχοι αυτοί, θα πρέπει να επικοινωνήσουν ή να προσέλθουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Τα­μείου τους προκειμένου να συμπληρώσουν στο μητρώο τους τα στοιχεία που λείπουν, για να συνεχίσουν να λαμβάνουν κανονικά τη σύνταξή τους στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

«Το νοικοκύρεμα και η εξυγίανση του ασφαλιστικού μας συστήματος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε:

«Στην πορεία αυτής της διαδρομής, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις συντάξεων, οι οποίες καταβάλλονται χωρίς να υπάρχει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ. Αναγκαζόμαστε να προβούμε σε προσωρινή αναστολή αυτών των συντάξεων μέχρις ότου οι δικαιούχοι συμπληρώσουν ως όφειλαν τα στοιχεία που λείπουν και οι συντάξεις θα καταβληθούν άμεσα».

«Σε κάθε περίπτωση, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των ταμείων προετοιμαζόμαστε, ώστε να μην υπάρξει καμία ταλαιπωρία των συνταξιούχων. Αντίθετα, το όφελος και για τους ίδιους, αλλά και για την σταθερότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος, θα είναι εξαιρετικά μεγάλο» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.

Στη σύσκεψη στο υπουργείο συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπου­λος, ο πρόεδρος του ΕΤΕΑ κ. Αθανάσιος Αθανασίου, ο πρόεδρος του ΜΤΠΥ κ. Παύλος Περράτης και ο δι­ευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ κ. Χρήστος Χάλαρης.

πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ