19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ανατολικά του Ηρακλείου και δυτικά των Χανίων οι προτάσεις για χώρους εγκατάστασης προσφύγων – Μεγάλο κύμα αλληλεγγύης στα Χανιά παρά τις αντιδράσεις αρχών

Ημερομηνία:

Μέχρι αύριο θα προτείνει και η Κρήτη χώρους για την εγκατάσταση των προσφύγων όπως συμφωνήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr παρά τους χαμηλούς τόνους που έχουν κρατήσει οι τοπικοί φορείς έχουν κάνει συνεννοήσεις για να προτείνουν χώρους που φαίνεται οτι θα είναι ανατολικά του Ηρακλείου (αρκεί να μην υπάρχει πρόβλημα με…συστέγαση σχολείων κλπ) και δυτικά των Χανίων σε πρώτη φάση.

Αντιδράσεις από Δήμαρχο Χανίων και Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας

Την αντίδρασή του σε ενδεχόμενο δημιουργίας hotspot στα Χανιά εξέφρασε με δηλώσεις του χθες ο Δήμαρχος Χανίων τονίζοντας ότι “δεν υπάρχουν αυτές οι υποδομές”, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι ξεκινά η τουριστική περίοδος ενώ είπε ότι ο τουρισμός είναι ο αιμοδότης της χώρας. Πάντως, εξέφρασε την πρόθεση να λάβει ο δήμος πρωτοβουλίες αρκεί να γίνει με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να μη διαταραχθεί η οικονομική ζωή του τόπου.

Την ίδια στιγμή την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής – Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κρήτη εκφράζει η Παγκρήτιο Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας. Σε συνάντηση αντιπροσωπείας με τον προϊστάμενο του Κλάδου Ασφάλειας / Α.Ε.Α. υποστράτηγο Γεώργιο Σκανδαλάκη στην Αθήνα, είπαν ότι δεν επαρκεί το αστυνομικό προσωπικό του νησιού για τη φύλαξη των χώρων αυτών.

Είπαν συγκεκριμένα:

“Επάνω στο θέμα αυτό εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για τις έντονες φήμες που έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες περί εγκατάστασης hotspots στη Κρήτη, επισημαίνοντας τις αρνητικές επιδράσεις σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τόσο στον τουρισμό όσο και στη δημόσια ασφάλεια του νησιού, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των αστυνομικών που θα απαιτηθεί να φυλάνε τα σημεία αυτά, σε συνάρτηση πάντα με την έλλειψη αστυνομικού προσωπικού που παρουσιάζουν οι αστυνομικές διευθύνσεις της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης. Επιπρόσθετα σχολιάστηκε το θέμα της επικείμενης Αναδιοργάνωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., αναλύοντας τις διαφορές στις δομές λειτουργίας των υπηρεσιών, τόσο σχετικά με το προτεινόμενο σχέδιο που εκπόνησε ως Γενικός στη Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, όσο και αυτό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης”

Μεγάλο κυμα αλληλεγγύης στα Χανιά

12747892_10208999521808699_6313381125451672138_o

Πάντως, παρά τις αντιδράσεις από τις αρχές, φαίνεται ότι στα Χανιά υπάρχει ένα μεγάλο κύμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και είναι χαρακτηρισιτκό ότι μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη καμπάνιας, συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες ειδών ανάγκης τα οποία στάλθηκαν με καράβι στον Πειραιά.

Να αναφέρουμε ότι όπως ανακοινώθηκε, σε λιγότερο από 24 ώρες συγκεντρώθηκαν 38 κούτες με τρόφιμα, 40 κούτες με είδη ρουχισμού και κουβέρτες και φάρμακα,

 Την Πέμπτη θα φύγει μια ακόμα παρτίδα με τρόφιμα, γάλατα και φάρμακα!

Ελλείψεις:

Τρόφιμα:
Γάλα μακράς διαρκείας για ενηλίκους
Γάλα για βρέφη και παιδιά
Νερό
Ζάχαρη
Τσάϊ
Μωρομάντηλα
Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης (μπισκότα, κρουασάν, κτλ)
Φάρμακα:
Αεροτσάμπερ για παιδιά (ακόμα και μεταχειρισμένα)
Tobrex – Tobratex (κολήριο για τα μάτια)
Otrivin (για τη μύτη)
Zovirax (δερματικό)
Mucosolvan σιρόπι των 15 και των 30
Ζυγαριά για βρέφη
Ζυγαριά κανονική.
Ρούχα:
Κουβέρτες, Υπνόσακοι
Παπούτσια

"google ad"

12783806_10208999520968678_4284731024466767409_o

Για όποιον ενδιαφέρεται να συνεισφέρει, μπορεί να φέρνει πράγματα στην οδό: ΧΑΛΕΠΑΣ αρ. 4 . Δευτέρα απο 19.00 εως και 23.00 , Τρίτη 15.00 με 23.00 , Τετάρτη 16.00-23.00 και Πέμπτη 15.00-18.00 .

Τέλος, βρέθηκαν και αγρότες που πρόσφεραν πορτοκάλια και μανταρίνια από τα χωράφια τους δωρεάν, αρκεί να βρεθούν άνθρωποι που θα τα συλλέξουν. Η πρωτοβουλία συνεχίζεται και για όποιον ενδιαφέρεται για διαρκή ενημέρωση μπορεί να ενημερώνετε και από ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιπέτεια για τουρίστρια σε φαράγγι του Λασιθίου

Άσχημα απρόοπτα είχε για μία τουρίστρια η πεζοπορία σε...

Μήνυση Αλεξίας Μπακογιάννη κατά Στέφανου Χίου: «Με απείλησε ότι θα με χτυπήσει με μπουκάλι»

Μήνυση για απειλή, εξύβριση και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης κατέθεσε η Αλεξία...

Κρήτη-Επιδοτήσεις: “Ανάσταση” για χιλιάδες αγρότες

Ανάσταση για χιλιάδες αγρότες της Κρήτης καθώς ξεκινούν από...