20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Ανατροπή με το θάνατο της 20χρονης στο ασανσέρ στα Χανιά: Πιάστηκε το ρούχο της στην πόρτα και πνίγηκε

Ημερομηνία:

Τα πάνω κάτω στην υπόθεση του θανάτου της νεαρής κοπέλας, με καταγωγή από το Αγρίνιο, η οποία εξέπνευσε σήμερα το πρωί έπειτα από πολυήμερη μάχη που έδωσε για τη ζωή της στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χανίων, καθώς πλέον γίνεται λόγος για εργατικό ατύχημα που προκάλεσε τον θάνατό της.

Σημειώνεται, πως η νεαρή κοπέλα είχε βρεθεί αναίσθητη στο ασανσέρ ξενοδοχείου στο οποίο έκανε την πρακτική της στα Χανιά και οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για παθολογικά αίτια.

Το Agriniowebradio.gr επικοινώνησε με τον Ιατροδικαστή Χανίων, Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός ότι ο θάνατος δεν οφείλεται σε παθολογικά αίτια, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός τραγικού εργατικού ατυχήματος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ενδέχεται κάποιο ρούχο της νεαρής κοπέλας να πιάστηκε στο κενό μεταξύ του τοίχου και του ασανσέρ στο οποίο βρισκόταν και να προκάλεσε έναν απαγχονισμό «ατυχηματικού» χαρακτήρα στην άτυχη κοπέλα. Αυτό προκάλεσε ασφυξία με αποτέλεσμα να μην οξυγονώνεται σωστά ο εγκέφαλος για πάνω από το όριο των 6-7 λεπτών, με αποτέλεσμα να νεκρωθεί ο εγκέφαλός της.

Η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Λουκά Κάτω Μακρυνούς, αύριο, Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 3.00 το μεσημέρι.

Οι δηλώσεις του κ. Παπαδομανωλάκη:

«Αρχικά κοιτάζουμε αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια. Δηλαδή κάποιος στραγγαλισμός. Ασφυκτικός θάνατος θεωρείται. Τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθώ τον χώρο, δηλαδή τον ανελκυστήρα όπου βρέθηκε αναίσθητη η κοπέλα, αν και έχουν περάσει 13 ημέρες και δεν υπάρχουν σημάδια. Έχει κάτι στον λαιμό, στον τράχηλο, το οποίο εξ αποκλεισμού άλλων αιτιών υποθέτω ότι έχει σχέση με αυτό που συνέβη εκεί ως εργατικό ατύχημα.

Έχει κάνει ασφυξία θέσης όπως λέμε. Μία σπάνια ασφυξία. Η πιο συνηθισμένη είναι ο απαγχονισμός. Μετά είναι ο στραγγαλισμός και σπανίως είναι η ασφυξία θέσης η οποία διακόπτει την κυκλοφορία του αίματος προς τον εγκέφαλο. Παθαίνει αυτό που λέμε ανοξία και νέκρωση στη συνέχεια. Αν καθυστερήσει να πάρει μπρος ο εγκέφαλος, ο οποίος κάνει 6-7 λεπτά το ανώτερο χωρίς οξυγόνο. Κάτι τέτοιο συνέβη και μετά είχε 13 μέρες επιβίωσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πρόκειται για εργατικό ατύχημα καθώς η κοπέλα έκανε την πρακτική της στο ξενοδοχείο. Ίσως κάποιο ρούχο της να μάγκωσε στο κενό. Αυτοί οι ανελκυστήρες δεν έχουν πόρτες, απ’ ότι μου είπαν. Στη μπροστινή μεριά υπάρχει τοίχος. Γι’ αυτό θέλω να δω τον χώρο. Ίσως να προκλήθηκε ένας απαγχονισμός ατυχηματικού χαρακτήρα. Όχι απαγχονισμός αυτοκτονίας.

Σε ερώτηση για το αν δηλαδή αποκλείεται το ενδεχόμενο ο θάνατος να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, με αφορμή τις πρώτες πληροφορίες για ενδεχόμενο ανεύρυσμα, ο ιατροδικαστής ήταν κατηγορηματικός: «Όχι. Δεν υπάρχουν υπολείμματα αιμορραγίας στο κρανίο ή τον εγκέφαλο. Το μόνο που είχε ο εγκέφαλος ήταν νέκρωση λόγω της ανοξίας.

Για το αν έχει δει τα ρούχα που φορούσε η κοπέλα την ημέρα του τραγικού περιστατικού: «Όχι. Εγώ ενημερώθηκα σήμερα που η κοπέλα έφυγε από τη ζωή. Δεν γνώριζα καν το περιστατικό. Επηρεαστήκαμε πολύ και ο συνεργάτης μου και εγώ. Μιλάμε για ένα νέο παιδί. Είναι πολύ βαρύ αυτό που συνέβη…».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...