16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ανδρέας Ξανθός: Πρέπει να «αναστήσουμε» το ΕΣΥ | ηχητικό

Ημερομηνία:

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει υποστεί τεράστια πλήγματα από τις πολιτικές λιτότητας και την αδιαφανή διαχείρισή του, τόνισε στον Κρήτη FM 101.5 και στην εκπομπή «Καφές και Σχόλια» με την Κατερίνα Πολύζου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Η πάταξη της διαφθοράς και των κυκλωμάτων που λυμαίνονται το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, δεν προαπαιτούν οικονομικό κόστος και δεν σχετίζονται με τις σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα, είναι επομένως δεδομένο ότι θα υπάρχει πλήρης έλεγχος και αποκατάστασης του συστήματος.

Στο μεταξύ, στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έθεσαν, τη Δευτέρα, τις παραιτήσεις τους οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). 

Ο κ. Ξανθός έδωσε τις προτεραιότητες του υπουργείου που αφορούν στην στελέχωση, την κοινωνική πολιτική και στην επάρκεια ιατροφαρμακευτικού υλικού προκειμένου να καλύπτονται οι ασθενείς, ενώ ανακοίνωσε ότι ξεκινά η διαβούλευση για την πλήρη αναμόρφωση του ΕΣΥ.

Θα προχωρήσουμε στην αντικατάσταση των Διοικητών μεγάλων Οργανισμών όπως είναι ο ΟΚΑΝΑ, ο ΕΟΠΥ, ο ΕΟΦ κλπ, αλλά και των επικεφαλής των ΥΠΕ, τόνισε ο κ. Ξανθός ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι ενδεχόμενες αλλαγές στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων, μπαίνουν σε δεύτερη ταχύτητα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παραμονής Διοικητών που είχαν θετικές επιδόσεις. Καλό ωστόσο θα ήταν, δήλωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, να έχουμε τις παραιτήσεις όλων.

Ο νέος τρόπος τοποθέτησης θα είναι πολύ διαφορετικός, αφού θα υπάρχει εκπροσώπηση και ανοικτός διάλογος με τους θεσμούς της τοπικής κοινωνίας, υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.

subscribe στο youtube κανάλι του kritifm1015 |

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=r_3DHTqdT8I”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...