14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

ΑΝΕΛ: Η Ελλάδα σήμερα τιμά τα εκατομμύρια αθώα θύματα του Ολοκαυτώματος

Ημερομηνία:

«Οι Έλληνες τιμούν τη μνήμη και αποδίδουν το δικό τους φόρο τιμής στους χιλιάδες συμπατριώτες τους Έλληνες Εβραίους, που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας» αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την επέτειο της απελευθέρωσης του στρατοπέδου του Άουσβιτς.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Οι Έλληνες με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Ηρώων και Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, τιμούν τη μνήμη και αποδίδουν το δικό τους φόρο τιμής στους χιλιάδες συμπατριώτες τους Έλληνες Εβραίους, που έπεσαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Για την επέτειο της απελευθέρωσης του στρατοπέδου του Άουσβιτς, η ανθρωπότητα τιμά τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, των εκατομμυρίων Εβραίων που εξολοθρεύτηκαν με τα εγκλήματα του χιτλερικού καθεστώτος.

Θυμόμαστε τα 6.000.000 εβραίους της Ευρώπης που θανατώθηκαν με τον πλέον βιομηχανοποιημένο τρόπο στα Χιτλερικά στρατόπεδα θανάτου. Θυμόμαστε την προδοσία ανθρώπων της γειτονιάς. Θυμόμαστε τη διάσωση πολλών από λίγους θαρραλέους ανθρώπους. Θυμόμαστε την βαρβαρότητα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Θυμόμαστε την απάθεια των ανθρώπων την ώρα που άλλοι άνθρωποι οδηγούνταν στο θάνατο.

Η Ελλάδα σήμερα ενώνει τη φωνή της με τη συνείδηση της ανθρωπότητας, αντιστέκεται στη λήθη και τιμά τα εκατομμύρια αθώα θύματα του Ολοκαυτώματος. Σήμερα που οι σύγχρονοι υμνητές του Χίτλερ δηλητηριάζουν την ελληνική κοινωνία με τα μισαλλόδοξα κηρύγματά τους, η μάχη ενάντια στο ναζισμό και στους εκφραστές του, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Η μνήμη του Ολοκαυτώματος έχει αξία όχι μόνο ως ένδειξη σεβασμού στα θύματα, αλλά και ως κινητήρια δύναμη στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Σήμερα οι κοινωνίες, τα κράτη, η διεθνής κοινότητα και οι απλοί πολίτες είμαστε όλοι μαζί υποχρεωμένοι να θωρακίσουμε τη σημαντικότερη αξία που είναι η ζωή!».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...