19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ: Εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων στους δήμους ν. Χανίων.

Ημερομηνία:

Την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2013 γίνονται εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στο σωματείο των εργαζόμενων στους Δήμους του νομού Χανίων.Στους καιρούς των μνημονίων, των απολύσεων και της διαθεσιμότητας ,σήμερα στον νέο εργασιακό μεσαιωνα

που κάθε κεκτημένο  εργασιακό δικαίωμα εχει καταργηθεί , σήμερα  που οι Δήμοι και οι υπηρεσίες που παρείχαν στους πολίτες  συρικνώνονται ή παραδίδονται στους ιδιώτες , προβάλει πρωτιστη η ανάγκη αντίστασης και αγώνα από τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις εκλογές που θα γίνουν στα Χανιά στις 3 -9 και θα εκπροσωπεί τους 1000 περίπου εργαζόμενους στον νομό Χανίων  για τα επόμενα 3 χρόνια ,επιβάλεται να είναι ενωτικό και μαχητικό υπερασπίζοντας τα δίκαια των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση και το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων. Να αντισταθεί σε  κάθε κατάργηση υπηρεσίας των Δήμων (καθαριότητα , δημοτική αστυνομία, κοινωνικές δομές, πολεοδομία. κ.α.), να αντισταθεί ουσιαστικά ενάντια σε κάθε απόλυση συναδέλφου-σσας και να σταθεί απέναντι σε κάθε Δήμαρχο σε κάθε αιρετό που με διπλωματική διγλωσσία στηρίζει τις μνημομιακές δεσμευσεις της κυβέρνησης που εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους  και εξαφανίζουν τις υπηρεσίες των δήμων ,αλλά επίσης  να καταδικάσει  στον στενά κομματικό συνδικαλιστικό λόγο  που οχι μόνο δεν βοηθά στην διεκδίκηση επίλυσης των προβλημάτων μας εργαζόμενων, αλλά τους απομονώνει και τους   απομακρύνει από τα συνδικάτα και τα σωματεία ,που θα επρεπε να είναι ο μαχητικός και δημιουργικός  τόπος συνάντησης ολων  μας.

 Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ συμμετεχει στις εκλογες της Τρίτης 3 Σεπτέμβρη και καλεί κάθε εργαζόμενο -εργαζόμενη (μονιμο ή συμβασιούχο) στους δήμους όλου του νομού Χανίων, να πλαισιώσει και να σηιρίξει το ψηφοδελτιο της.

Διακήρυξη

Στις 03/09/2013 ψηφίζουμε για έναν πραγματικά αγωνιστικό και ακηδεμόνευτο Σύλλογο.

Με αλληλεγγύη και απεργίες ανατρέπουμε τη μνημονιακή πολιτική των απολύσεων.

Η ενεργή συμμετοχή όλων μας είναι επιτακτικότερη από ποτέ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει πια, ότι η πρωτοφανής επίθεση σε εργασιακά και άλλα δικαιώματά μας, την οποία αντιμετωπίζουμε εδώ και καιρό με αιτία ή αφορμή την οικονομική κρίση, κλιμακώνεται βαθμιαία, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής και γυρίζοντάς μας δεκαετίες πίσω. Οι μισθοί και τα επιδόματά μας περικόπηκαν προ πολλού, οι παροχές μειώθηκαν, η διαχείριση των οικονομικών τού κάθε νοικοκυριού έχει μετατραπεί σε καθημερινή μας αγωνία. Παράλληλα, η ανεργία γιγαντώνεται. Συνάδελφοί μας που μέχρι χθες θεωρούσαν ότι απολάμβαναν το ελάχιστο αγαθό της σταθερής και μόνιμης εργασίας βρίσκονται ήδη στην «πύλη εξόδου» και όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε μόνο στην αρχή. Το όποιο κοινωνικό κράτος διαλύεται. Ο δημόσιος πλούτος ξεπουλιέται. Η παιδεία, η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση οδηγούνται στη διάλυση.

Η κατάσταση αυτή δε μας αφήνει αδιάφορους. Πριν από δυόμισι περίπου χρόνια προσπαθήσαμε να παρέμβουμε στο σωματείο μας και δημιουργήσαμε την «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χανίων».

Ποιοι είμαστε και πώς λειτουργούμε

–      Είμαστε ανεξάρτητοι από κάθε κομματικό σχήμα. Είμαστε ανεξάρτητοι από λογικές εκπροσώπησης και διαχείρισης, δεν έχουμε αρχηγούς που να μας υπαγορεύουν τι να κάνουμε, προσπαθούμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων όλων των εργαζομένων μακριά από κάθε λογής κομματικές-προσωπικές σκοπιμότητες.

–      Πιστεύουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι στους Δήμους έχουμε κοινά προβλήματα ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, κατηγορίας, κλάδου, ή οποιουδήποτε άλλου τεχνητού διαχωρισμού. Ενιαία λοιπόν πρέπει να είναι η αντιμετώπιση και η διεκδίκηση για την επίλυση των προβλημάτων μας, στο πλαίσιο ενός ισχυρού, μαζικού και αγωνιστικού Συλλόγου.

–      Απορρίπτουμε δουλεμπορικού ή προνομιακού τύπου σχέσεις εργασίας, όπως αυτές των ενοικιαζόμενων υπαλλήλων, των συμβασιούχων κλπ., χωρίς δικαιώματα ή με επιπλέον προνόμια, που διαχωρίζουν τους εργαζόμενους σε κατηγορίες. Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή εργασία με αξιοκρατικές διαδικασίες για όλους.

"google ad"

–      Κύρια και βασική διεκδίκησή μας είναι η διασφάλιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών (προνοιακών, καθαριότητας κλπ.), της παιδείας και της υγείας. Παλεύουμε για να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική, η πολιτική Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που μας στερεί τα όνειρα και το μέλλον των παιδιών μας.

–      Αρνούμαστε τον ατομικό δρόμο και επιλέγουμε να δώσουμε συλλογικές απαντήσεις. Πιστεύουμε στην κοινή δράση από τα κάτω και στην οργάνωση ενός μετώπου αντίστασης από όλους τους εργαζόμενους και ανέργους. Για τον λόγο αυτόν προσπαθούμε να συντονιστούμε με τα υπόλοιπα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού.

–      Είμαστε ενάντια στον «επαγγελματικό συνδικαλισμό». Δεν πιστεύουμε στους «συνδικαλιστές καριέρας» και δε φιλοδοξούμε να γίνουμε τέτοιοι. Θεωρούμε ότι μόνο με την ισότιμη και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και την ενότητα, μπορούμε να πετυχαίνουμε το μέγιστο των επιδιώξεών μας. Γι αυτό κρίνουμε απαραίτητη την εναλλαγή στα όργανα διοίκησης του σωματείου κι ενισχύουμε τις Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων.

–      Αποφασίζουμε για τη δράση μας σε μηνιαίες τακτικές ανοικτές συνελεύσεις, ή σε έκτακτες αν οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Απολογισμός της δράσης μας

Σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο δεν ήμασταν η πλειοψηφία, σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο αγκυλωμένο στις πρακτικές του παρελθόντος:

–         Προσπαθήσαμε να κάνουμε το Δ.Σ. λειτουργικό όργανο αποφάσεων και αγώνα. Όργανο υλοποίησης των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των εργαζομένων και όχι διακοσμητικό διαχειριστή της μιζέριας και συγκαταβατικό συνομιλητή δημοτικών αρχόντων.

–         Προσπαθήσαμε να οργανώσουμε δίκτυο ενημέρωσης των συναδέλφων και συμβάλαμε ενεργά στις γενικές συνελεύσεις, με στόχο την περιφρούρηση των δικαιωμάτων μας.

–         Καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για τη δημιουργία ταμείου αλληλοβοήθειας, για την υποστήριξη εργαζόμενων που έχουν ανάγκη οικονομικής αρωγής, ιδίως σε περίοδο απεργιακών κινητοποιήσεων.

–         Κάναμε επισκέψεις σε χώρους δουλειάς, καταγράψαμε τα προβλήματα των εργαζομένων και κάναμε παρέμβαση στις Διοικήσεις για την επίλυσή τους.

–         Προασπιστήκαμε τον δημόσιο χαρακτήρα της υπηρεσίας καθαριότητας και αντιταχθήκαμε με έργα και όχι λόγια στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησής της.

–         Συμμετείχαμε ενεργά στις κινητοποιήσεις του Νοεμβρίου και του Ιουλίου που αφορούσαν στην απομάκρυνση (κινητικότητα-διαθεσιμότητα-απόλυση) των συναδέλφων μας Διοικητικών, Σχολικών Φυλάκων και Δημοτικών Αστυνομικών. Με αγωνιστικές προτάσεις, καθημερινή παρουσία και δράση, χωρίς προσπάθειες αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης των συναδέλφων που οδηγούν σε υποχωρήσεις και ήττες, στηρίξαμε τον συλλογικό αγώνα. Χωρίς αυτές τις δράσεις είναι βέβαιο πως όλοι μας, άμεσα και μελλοντικά απειλούμενοι, θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη θέση.

–         Συμμετείχαμε στις προσπάθειες δικτύωσης με εργαζόμενους σε άλλα πρωτοβάθμια σωματεία.

–         Διοργανώσαμε ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους μας στην ΠΟΕ-ΟΤΑ.

–         Προσπαθήσαμε να είμαστε συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις.

Γι’ αυτό σας καλούμε να ενισχύσετε και πάλι το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, διεκδικώντας χωρίς συμβιβασμούς να ακούγεται η φωνή των εργαζόμενων και όχι να εξυπηρετούνται μικροκομματικές σκοπιμότητες. Ας δημιουργήσουμε επιτέλους ένα ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΓΩΝΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

Για την αποτροπή των απολύσεων των εργαζόμενων και της φτωχοποίησης του λαού.

Για τη διασφάλιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών.

Για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εντολοδόχων της τρόικα.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΧΑΝΙΩΝ

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΧΑΝΙΩΝ”

Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο

Βήχου Βασιλική του Παναγιώτη

Βουράκη Γεωργία του Ελευθερίου

Γεζουέ Θεοδώρα του Γεωργίου

Γιαννουλάκη Αθηνά του Μιχαήλ

Θεοδωράκη Πηγή του Ηλία

Καλογρίδη Ελένη του Αντωνίου

Μαραγκάκης Στυλιανός του Νικολάου

Μπενάκης Γεώργιος του Στυλιανού

Μπουλταδάκης Θεμιστοκλής του Νικολάου

Ξιφαράς Ναπολέων του Βασιλείου

Πουμπλάκης Ευστράτιος του Ιωάννη

Πριναράκη Ζωή του Εμμανουήλ

Σαΐτης Ηρακλής του Ιωάννη

Σακούτης Γρηγόριος του Χρήστου

Σεφερλή Αικατερίνη του Χρήστου

Σκορδίλης Κων/νος του Λεωνίδα

Τζινευράκης Νικόλαος του Εμμανουήλ

Χατζηευαγγέλου Κυριακή του Δημητρίου

Ψαρουδάκη Παρασκευή του Κων/νου

Υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή

Γιακουμάκη Ελευθερία του Μιχαήλ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...