16.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

“Ανεπιθύμητοι οι μακελάρηδες των λαών”: Mε ικανοποιητική συμμετοχή η πικετοφορία ειρήνης για τον ερχομό του αεροπλανοφόρου Truman

Ημερομηνία:

Αρκετοί οι Χανιώτες που εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους με πικετοφορία ειρήνης στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς, για την παρουσία του αεροπλανοφόρου Truman στα Χανιά.

Σε σχετικό κείμενο η Επιτροπή Ειρήνης σημειώνει:

Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε την Τετάρτη 23 Μάη 2018 το Αμερικάνικο αεροπλανοφόρο «Harry Truman». Το υπερόπλο των Αμερικάνων αφού σκόρπισε τον θάνατο στην περιοχή μας, έρχεται στην πόλη μας, για ανεφοδιασμό και αναψυχή του πληρώματος του.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων μαζί με Σωματεία και Φορείς που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και δήλωσαν τη στήριξη τους (Σύνδεσμος Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Συνδικάτο Εργαζόμενων στα Τρόφιμα Ποτά, Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Εργαζόμενων Στην Ιδ. Εκπαίδευση, Σωματείο Επισιτισμού και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ) κάλεσαν σε «αγωνιστική υποδοχή» του με συλλαλητήριο την ίδια κιόλας μέρα το απόγευμα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

Κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και συμμετείχε στη συγκέντρωση και στην πικετοφορία που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης φωνάζοντας συνθήματα για το ρόλο του ΝΑΤΟ και της συγκυβέρνησης στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, εκφράζοντας την εναντίωσή τους στις δολοφονικές συμμαχίες τους και την απαίτηση να κλείσει η αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση της Σούδας.

Στην πικετοφορία παρευρέθηκαν και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Χανίων, ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων (ΟΓΕ) καθώς και ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων.

Ο γραμματέας της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας κάλεσε τον κόσμο να είναι σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα για τις νέες κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν, δίνοντας το μήνυμα ότι ο αγώνας δεν τελείωσε, ότι οι ιμπεριαλιστικές δολοφονικές επιθέσεις θα συνεχιστούν αλλά εμείς έχουμε τη δύναμη να τους εμποδίσουμε.

Στο κάλεσμα της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων ανέφερε:

«Είναι χρέος μας να δείξουμε την αντίθεση μας στην παρουσία των «Ράμπο» στην πόλη μας. Στους νέους κατακτητές, γιατί έτσι φέρονται σαν κατακτητές, πρέπει να δείξουμε ότι έδειξαν και οι παππούδες μας πριν 77 χρόνια στους άλλους κατακτητές, το ατσάλι της καρδιάς μας και την δύναμη του δίκιου μας.

• ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ και όλες οι ξένες στρατιωτικές Βάσεις και στρατηγεία.

• Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις – Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις Ευρω-ΝΑΤΟϊκές αποστολές στο εξωτερικό.

• Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

• Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

• Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.

"google ad"

• Αποδέσμευση από ΕΕ – ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.»

Τα σωματεία και οι φορείς στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν συμπλήρωσαν:

«Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του νομού να τους γυρίσουν την πλάτη. Καλούμε το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση! Το φιτίλι μιας γενικευμένης ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στη Μ. Ανατολή είναι αναμμένο. Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι πρόσφατες επιδρομές σε Συρία και Παλαιστίνη οξύνουν την αντιπαράθεση μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και κέντρων στην περιοχή.

Ευθύνη έχει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που εμπλέκουν την χώρα μας και το λαό μας στα παιχνίδια των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων και το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών προς όφελος των μονοπωλιακών ομίλων και της αστικής τάξης της χώρας μας.»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός για Όλους 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και οι προθεσμίες

Ανοιχτή είναι πλέον η πλατφόρμα «Τουρισμός για Όλους 2024» και οι δικαιούχοι...

Κατάφαγαν τα πεύκα στο δρόμο προς Αφράτα οι κάμπιες | Φωτός

Τελείως η σχεδόν ξεραμένα τα δύο τρίτα των πεύκων...

Γιόρτασαν τα κούλουμα στους Αγίους Αποστόλους οι Χανιώτες

Πλήθος κόσμου βρέθηκε  για ακόμη  μια χρονιά στην περιοχή...

Τραυματισμένος εντοπίστηκε 94χρονος στον Αποκόρωνα Χανίων – Κατήγγειλε κλοπή 700 ευρώ

Τραυματισμένος εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής από συντοπίτη του,...